3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
15. desember 2018 13:30 Premier League 2018/19 17

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 54 173.

Oppsummering

Gabriel Jesus har hatt måltørke denne høsten, men fant veien tilbake til nettmaskene da Manchester City slo Everton med 3-1 i dag.

Mens Sergio Agüero i deler av forrige sesong måtte finne seg i å bli benket til fordel for Gabriel Jesus, har situasjonen vært motsatt denne høsten. Jesus har slitt med å finne veien til mål og sto før i dag med bare én eneste Premier League-scoring. Nå skal det riktignok sies at brasilianeren ikke har fått altfor mye spilletid da Sergio Agüero har blitt foretrukket i de fleste kamper mens Jesus har blitt sittende mye på benken. De siste kampene har imidlertid Jesus vært tilbake på banen i og med at Agüero har vært skadet, og i dag skulle altså endelig Jesus notere seg på scoringslista i Premier League igjen. Ikke bare én, men to ganger sendte 21-åringen ballen i nettet bak Jordan Pickford i Everton-buret, og var dermed svært avgjørende for at City vant kampen og sikret tre nye poeng i kampen om ligatittelen.

Nå var riktignok Sergio Agüero tilbake på benken til dagens kamp, etter å ha trent for fullt de siste dagene. Det samme var Kevin De Bruyne, og i motsetning til Agüero som ble sittende på benken kampen gjennom, kom De Bruyne inn kvarteret før slutt – et meget gledelig gjensyn for City-fansen som omtrent ikke har fått se belgieren i aksjon denne høsten. Like gledelig nytt som at De Bruyne og Agüero var tilbake, var det at også Fernandinho rakk å bli klar til kampen. 33-åringen som betyr så mye for at Citys lagdeler skal henge sammen var å finne i startoppstillingen da den ble annonsert en time før kampstart. Phil Foden hadde en imponerende andreomgang mot Hoffenheim i Champions League på tirsdag, men var i dag igjen på benken til fordel for Ilkay Gündogan og Bernardo Silva, som sammen med nevnte Fernandinho utgjorde den sentrale midtbanen. Det var i det hele tatt en meget sterk benk City stilte med i denne kampen. I tillegg til De Bruyne og Agüero som var tilbake etter skade satt også Raheem Sterling der. Pep Guardiola forklarte i et intervju før kampen at grunnen til at Sterling var på benken var rett og slett for å rotere og gi spilletid til flere spillere, for eksempel Leroy Sané og Riyad Mahrez som startet på hver sin kant i dag.

Det var City som startet kampen klart best, før Everton kom med mer i kampen etter 10-15 minutter spilt. Etter kvarteret spilt kunne Richarlison gitt gjestene ledelsen etter et Digne-innlegg fra dødlinja. Richarlison kom på løp gjennom og avsluttet på direkten på volley, men traff ikke helt godt og skuddet gikk høyt over mål fra meget god posisjon.

Fem minutter senere skulle nok en Everton-spiller nesten sette ballen i mål, men da i feil mål. Ilkay Gündogans høye ball inn i feltet var på vei mot Gabriel Jesus, men før den rakk å gå så langt var Michael Keane der med en lang tå. Det i seg selv ble imidlertid livsfarlig for Evertons del, for klareringen holdt i stedet på å bli et selvmål. Ballen hadde retning mot det lengste hjørnet, men en glimrende redning av Jordan Pickford på sin egen spillers avslutning hindret scoring.

Og så, etter 22 minutter, kunne endelig Gabriel Jesus juble for nettkjenning for første gang på en god stund. Det hele startet med en Everton-femmeter som Pickford sendte ut til Mina nede ved egen dødlinje. Han sendte ballen oppover banen på måfå – rett i beina på Ilkay Gündogan, som sendte gjennom Leroy Sané, som sendte videre til Gabriel Jesus. Jesus gikk ved et par anledninger i offside i dagens kamp på grunn av at han gikk på løp gjennom før pasningen ble sendt, men akkurat ved dette tilfellet var han ikke i offside da nettopp Mina befant seg for langt bak og opphevet offsiden. Det ga Jesus muligheten til å komme alene med keeper, og på strålende vis satte han ballen på utsiden av keeper og i det nærmeste hjørnet fra noe skrått hold. Dermed kunne altså Jesus juble for sin første Premier League-scoring siden i august og 1-0-ledelse til City!

1-0 kunne blitt til 2-0 fem minutter før pause da en ball havnet i beina på Riyad Mahrez som fikk fyre løs fra omtrent på straffemerket. Skuddet var imidlertid ikke godt nok plassert og gikk rett på Pickford.

2-0 skulle likevel komme, fem minutter ut i den andre omgangen. Leroy Sané var tilrettelegger da han slo et perfekt innlegg i feltet som landet på hodet til Gabriel Jesus. Brasilianeren headet like over hodet på Pickford, som ikke rakk å få opp armene tidsnok. Dermed 2-0, og Jesus som bare hatt ett mål i Premier League denne sesongen før i dag, hadde plutselig tre!

Everton skulle også komme til noen muligheter i løpet av kampen, og etter 20 minutter spilt av den andre omgangen skulle den også sitte for gjestene fra Liverpool. Dignes innlegg inn i feltet havnet såvidt på hodet til Evertons Calvert-Lewin, før den gikk videre via hodet til Fabian Delph og i mål. Om målet skal regnes som et selvmål eller ikke får komitéen som tar seg av tvilsomme scoringer avgjøre, men faktum var uansett at Everton hadde redusert og det var ny nerve i kampen.

Den nerven skulle imidlertid ikke vare lenge, for bare fire minutter senere skulle innbytter Raheem Sterling sende City opp i 3-1 med sin første berøring på ballen! Fernandinho gikk ned til dødlinja og la ballen inn i feltet, der Sterling fikk stå merkelig alene og enkelt heade inn 3-1 til City. Sterling kunne juble for sin niende Premier League-scoring, noe som fører ham opp på like mange som Harry Kane og bare ett mindre enn Arsenals Aubameyang og Liverpools Salah.

Everton skulle komme til et par brukbare muligheter etter dette, og kunne med litt mer dyktighet foran kassa ha redusert nok en gang. Pep Guardiola vil nok ikke være helt fornøyd med at Everton slapp til på såpass mange sjanser, men det viktigste var uansett at City til slutt vant kampen 3-1, og dermed sikret tre nye poeng. Det legger press på Liverpool før morgendagens oppgjør mot Manchester United, der nok mange City-supportere for en gangs skyld vil håpe at United vinner.

For Citys del er neste utfordring Leicester i kvartfinalen av ligacupen, førstkommende tirsdag.