2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. oktober 2019 21:00 Champions League 2019/20 Gruppe C

Dommer: Serdar Gözübüyük (Nederland). Tilskuere: 49 046.

Oppsummering

Raheem Sterling og Phil Foden kom inn fra benken og sikret Manchester City en fullt fortjent 2-0-seier over Dinamo Zagreb i Champions League.

Det så lenge ut til å bli de forspilte sjansers kamp for Manchester City, som kunne ha ledet med mange allerede til pause over Dinamo Zagreb hjemme på Eastlands i Champions League i kveld. Den ene store muligheten etter den andre ble brent, samtidig som det var en del rusk i det offensive maskineriet. Dinamo Zagreb lå kompakt og forsvarte seg godt, og de lyseblå slet lenge med å trenge gjennom bortelagets forsvarsmur. Men så skulle det til slutt løsne, et godt stykke ut i den andre omgangen – og det skulle bli innbytternes aften.

Men la oss først hoppe tilbake til begynnelsen. Pep Guardiola lot Benjamin Mendy og Joao Cancelo starte på hver sin back, noe som betydde at begge backene var byttet ut fra kampen mot Everton på lørdag. På midtbanen var en skadet Kevin De Bruyne borte, til fordel for David Silva, som fikk starte med kapteinsbindet på armen. Også på kantene og helt framme på topp var det gjort endringer. Formspilleren Riyad Mahrez fikk riktignok fortsette, mens Raheem Sterling og Gabriel Jesus måtte vike plass for Bernardo Silva og Sergio Agüero.

Som nevnt skulle City skape nok av sjanser i løpet av den første omgangen til å score både ett, to og tre mål, men det ville seg ikke. Sergio Agüero ble spilt gjennom etter tolv minutter og kom alene med keeper, som han forsøkte å runde mens det kanskje hadde vært lurere å sende ballen videre til Bernardo Silva. Dinamos sisteskanse Livakovic lot seg nemlig ikke lure, og Kun Agüero fikk ikke ballen med seg rundt han. I stedet sendte han ballen bakover i feltet igjen, og det endte først med et skudd som gikk rett i foten på en forsvarsspiller, før ballen havnet i beina på Bernardo Silva som blåste den over mål fra tolv meter.

Bernardo Silva kunne igjen ha scoret etter kvarteret spilt da han prøvde seg på hel volley, men ballen gled av foten hans og skuddet gikk langt over og langt til side for mål.

Sjansene fortsatte å komme, og etter tjue minutter spilt dunket Ilkay Gündogan ballen i tverrliggeren, etter at David Silva først hadde latt den passere i påvente av tyskeren som kom løpende bak han. Skuddet var knallhardt, men noen få centimeter for høyt og hamret altså i metallet og gikk deretter over mål.

Bare et par minutter senere kunne også nevnte David Silva ha scoret da et innlegg fra Benjamin Mendy havnet litt tilfeldig i beina hans inne i feltet. Fra seks meter greide han imidlertid ikke å få til noen ren avslutning, og ballen gikk så vidt utenfor den lengste stolpen.

0-0 holdt seg til pause, og også et godt stykke ut i den andre omgangen. Så gjorde City-manager Pep Guardiola grep, og satte innpå Raheem Sterling for Bernardo Silva. Det skulle vise seg å være et svært smart trekk. Etter å ha vært på banen i ti minutter skulle nemlig Sterling gi City ledelsen! Rodri spilte til Mahrez, som på direkten slo ballen inn foran mål der Sterling ventet. Den engelske landslagsspilleren var presset, men fikk likevel satt ballen opp i nettaket. 1-0!

Endelig hadde City fått hull på den berømte byllen, men publikum måtte vente helt til et godt stykke inn i overtiden før kampens andre scoring skulle komme – og nok en gang var det en innbytter som sto bak. Bortelaget nå under med ett mål og lå dermed ikke like kompakt som de hadde gjort tidligere i kampen.

Det ga City muligheten til å kontre, og det var nettopp det som skjedde nesten fem minutter på overtid. Raheem Sterling fant til slutt en annen innbytter, nemlig Phil Foden, som avsluttet på direkten – presist bort i det lengste hjørnet! Foden hadde da bare vært på banen i noen få minutter, men mer trengte han ikke for å doble Citys ledelse og definitivt sørge for at de lyseblå tok alle de tre poengene i kveld.

Ellers ble det skapt få sjanser i den andre omgangen, men ved flere anledninger ville City-spillerne ha straffespark. Et par av situasjonene så på reprisene ut som soleklare straffespark, men den nederlandske dommeren Serdar Gözübüyük var ikke enig, verken da Raheem Sterling ble tatt, da Ilkay Gündogan fikk en albue i hodet, eller da Sergio Agüero ble tråkket på foten. Den siste situasjonen ble også sjekket av VAR, som heller ikke mente det var straffe. En meget frustrert Pep Guardiola mottok også et gult kort for sine protester mot avgjørelsen om ikke å tildele Sterling noe.

Så lenge City endte opp med å vinne får uansett ikke de manglende straffesparkene noen særlig betydning, og de tre poengene betyr også at City topper gruppe C, tre poeng foran Dinamo Zagreb og Shakhtar Donetsk, mens Atalanta har fått en svært dårlig start og står med 0 poeng etter to kamper. I dag tapte laget som ble nummer tre i Italia forrige sesong 1-2 hjemme for Shakhtar.

For Citys del er neste utfordring Wolves, som de møter kommende søndag.