5 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. september 2017 16:00 Premier League 2017/18 6

Dommer: Neil Swarbrick. Tilskuere: 53 526.

Oppsummering

City går fra den ene storseieren til den andre for tiden. Lørdag var det jumboplasserte Crystal Palace som fikk unngjelde. Etter 5-0-seieren står City med 16-0 på de tre siste Premier League-kampene!

Det ble samme resultat som i forrige hjemmekamp da Crystal Palace tok turen til Manchester lørdag. Som i kampen mot Liverpool endte det med kalassifre – 5-0 i favør de lyseblå, som i mellomtiden også har slått Watford 6-0 på bortebane. Det betyr at fasit etter tre siste spilte kamper viser smått utrolige 16-0 i favør Manchester City!

Lørdag var det likevel ikke før i andre omgang at det skulle løsne for Pep Guardiolas gutter. Mens det første målet ble scoret like før pause i en omgang der begge lag hadde hatt digre muligheter, skulle det bli total enveiskjøring i den andre omgangen, og målene rant da også inn bak Hennessey i Palace-buret.

Pep Guardiola hadde mye å juble for i 5-0-seieren over Crystal Palace.

Som så ofte når ting går på skinner er det likevel et lite skår i gleden, nemlig at det denne gangen var Benjamin Mendy som skadet seg i kneet og måtte byttes ut i den første omgangen. Sist, mot West Bromwich i ligacupen var det Ilkay Gündogan som skadet seg, men det gikk heldigvis bra med tyskeren som snart er klar for spill igjen. Forhåpentlig vil dagens undersøkelser vise at det bare dreide seg om en smell og at det ikke er gått noe leddbånd.

Noe som var langt mer positivt var at Sergio Agüero igjen scoret for City og nå bare er ett mål bak scoringsrekorden til Eric Brook på 177 City-mål. Argentineren fikk starte på bekostning av Gabriel Jesus i dag, som var henvist til benken for en gangs skyld.

Som sagt skulle det bli en sjanserik førsteomgang, og selv om det var City som var best og skapte de største mulighetene, var også Crystal Palace farlig frampå ved et par anledninger. Bortelagets Sakho kunne ha scoret etter sju minutter spilt, men i eget mål! Et innlegg fra Kevin De Bruyne inn i feltet ble stupheadet av Sakho, som hadde alt annet enn kontroll da han sendte ballen i egen stolpe!

Etter 13 minutter skulle City få en trippelsjanse da Nicolas Otamendi avsluttet etter en corner. Skuddet ble blokkert, men ballen havnet rett i beina på Fernandinho som avsluttet fra kort – rett på keeper Hennessey, som nok omtrent ikke visste hva som foregikk da han reddet. Ballen gikk imidlertid igjen ut i feltet, men Sergio Agüero ble forstyrret i avslutningsøyeblikket og ballen gikk over.

Som sagt skulle også bortelaget Crystal Palace få et par fine muligheter i den første omgangen, først etter 19 minutter da et skudd fra Ruben Loftus-Cheek gikk via et City-bein og i stolpen! Ederson strakk seg så lang han var, men hadde nok ikke nådd bort om ballen såvidt hadde sneket seg på innsiden av stolpen.

Samme Loftus-Cheek skulle en del minutter senere nok en gang få muligheten til å score, men avslutningen gikk på feil side av stolpen da angriperen fikk stå helt alene og avslutte.

Mens Loftus-Cheek sjanse var stor, var kanskje Sergio Agüeros muligheter etter 34 minutter enda større. Dessverre fikk han ballen litt bak seg da ballen ble servert i beina hans og ballen gikk høyt over mål.

Leroy Sané med en flott prestasjon da han gjorde som på onsdag i ligacupen – scoret!

Etter en omgang der City hadde stanget mye, skulle det endelig løsne rett før pause etter en nydelig prestasjon av Leroy Sané. Tyskeren, som scoret to i midtuka i ligacupen, fikk ballen av David Silva som nydelig chippet ballen over en Palace-spiller. På direkten tok Sané ballen med seg over nok et Palace-hode og la ballen perfekt til seg selv, slik at han fra kort hold kunne sette ballen forbi keeper. En nydelig scoring med flotte prestasjoner av både David Silva og Leroy Sané og 1-0 til City!

Herfra og ut handlet alt om City, og det skulle komme fire City-scoringer til i den andre omgangen. To av dem skulle Raheem Sterling stå for, og begge skulle være av det særs enkle slaget for engelskmannen, som nå har scoret i fire Premier League-kamper på rad. Etter 51 minutter skulle De Bruyne sende ballen til Leroy Sané ute på venstrekanten, som slo ballen inn foran mål. Der fikk Raheem Sterling en enkel jobb med å plassere ballen i mål. 2-0.

Kort tid etter kunne Sterling ha scoret igjen da keeper Hennessey var ute på blåbærtur og slo et innlegg i beina hans. Fra skrått hold havnet ballen i nettveggen på utsiden av stolpen.

Sterling skulle likevel få bli tomålsscorer da Agüero, som minuttet tidligere også hadde hatt en svær sjanse, etter 59 minutter fant Raheem Sterling foran kassa. Igjen kunne engelskmannen på enkelt vis omtrent løpe ballen i mål. 3-0!

Mens City-fortsatte å produsere sjanser, hadde Palace-forsvaret gått i oppløsning forlengst. Sergio Agüero trengte ikke en gang å anstrenge seg da han etter 79 minutter scoret på hodet. Ballen ble slått inn i feltet fra kant av Leroy Sané, og Agüero sto bare helt i ro da han lot ballen treffe hodet sitt. Keeper Hennessey var heller ikke altfor imponerende da han ikke greide å redde headingen, og dermed sto det 4-0 til City.

Citys femte scoring, like før full tid, skulle imidlertid være av det langt vakrere slaget. Innbytter Fabian Delph fikk drømmetreff da han limte ballen opp i krysset fra 20 meter og denne gangen var keeper sjanseløs. 5-0 og for en avslutning på kampen! Nok en storseier for City, som nå leder Premier League helt alene, siden Manchester United ikke vant mer enn 1-0.