1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
4. mars 2018 17:00 Premier League 2017/18 29

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 328.

Oppsummering

Manchester City nærmer seg med stormskritt et nytt Premier League-trofé! Søndag ettermiddag hadde de lyseblå ingen problemer med å hamle opp mot et svært passivt Chelsea-lag, som nærmest ble statister til at City tok tre nye poeng.

Det var de regjerende Premier League-mesterne Chelsea som kom på besøk til Manchester søndag ettermiddag for å spille toppkamp mot lederlaget denne sesongen – Manchester City. En skulle altså tro at det var duket for en skikkelig godbit, men Chelsea viste seg å ikke ha særlig mye å by på, til tross for at de har alt å spille for. Antonio Contes lag har begynt å seile akterut i kampen om å sikre Champions League-plass til høsten, og etter å ha tapt i Manchester to helger på rad (for United sist søndag og for City i dag), er det blitt en liten luke opp til Tottenham på fjerdeplass. For Citys del fortsetter imidlertid luken ned til andreplass å bli større og større, og før Manchester United spiller i morgen kveld er avstanden nå på 18 poeng.

Dagens toppkamp på Eastlands kan ikke helt sies å ha stått til forventningene, og det ble ikke skapt altfor mange sjanser, verken den ene eller den andre veien. Chelsea prøvde «å parkere bussen», og spilte svært defensivt og passivt, kanskje klok av skade etter å ha tapt det motsatte oppgjøret på Stamford Bridge i høst. I den første omgangen fungerte det imidlertid, og det ble som oftest bare med nesten-sjansene på hjemmelaget. Det var likevel mye flott spill og vakre kombinasjoner, som blant annet førte til en skuddmulighet for Bernardo Silva, som denne gangen curlet ballen over det lengste krysset. Mot Arsenal på torsdag husker vi selvsagt at tyskeren traff blink i en tilsvarende situasjon.2829

Etter 27 minutter skulle imidlertid City få en meget stor mulighet til å ta ledelsen, takket være Leroy Sané, som virkelig har funnet storformen igjen, og flere ganger i løpet av kampen tok med seg ballen på flotte raid der han både løp fra og lurte av motspillere. Ved denne anledningen havnet et frispark i beina på han. Det hele endte med et skudd fra skrått hold, og den eneste grunnen til at ballen ikke gikk i mål var at bortelagets Azpilicueta hadde kommet seg bak egen keeper og reddet ballen nesten på strek.

Ellers var kanskje det mest dramatiske som skjedde i den første omgangen en takling av Oleksandr Zinchenko som Chelsea-supportere nok vil hevde skulle gitt rødt kort. Zinchenko kom skliende inn med knottene først mot Moses, men traff heldigvis ikke motspiller med knottene. Ukraineren slapp dermed unna med det gule.

Mens den første omgangen endte målløst, skulle det bare gå et halvt minutt av den andre før City var i tet. David Silva ble spilt gjennom ute på kant og slo ballen inn i feltet der Bernardo Silva kom løpende på bakerste stolpe. Med leggen sendte han ballen ned i bakken, over en skliende keeper og i mål! Dermed hadde de lyseblå fått hull på byllen. 1-0!

En skulle nå kanskje tro at Chelsea ville legge om taktikken og satse mer offensivt, men i stedet fortsatte de å spille defensivt og forsiktig, og ble nærmest statister til at City-spillerne trillet ball i store deler av kampen. Et skudd fra Alsonso på overtid av kampen som gikk utenfor var det nærmeste de regjerende mesterne kom, noe som betyr at kampen endte med samme siffer som da City slo Chelsea i høst – med seier 1-0!

Førstkommende onsdag er det klart for Champions League-fotball igjen, når Basel kommer på besøk til Manchester. City leder 4-0 fra det første oppgjøret, og Pep Guardiola kommer nok til å la enkelte yngre spillere få en del spilletid når City nå skal sveitserne i returoppgjør.