6 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
10. februar 2019 17:00 Premier League 2018/19 26

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 54 452.

Oppsummering

Sergio Agüero scoret sitt ellevte Premier League-hat trick, da Chelsea ble totalt ydmyket i Manchester. Det som på forhånd var ventet å bli en jevn og tøff affære, endte med vanvittige 6-0 til City!

Etter at Liverpool i går slo Bournemouth 3-0, måtte City slå Chelsea i dag for å gjeninnta tabelltoppen i Premier League, en oppgave som på papiret var alt annet enn enkel. Tidligere i sesongen endte det med tap da City tok turen til London og Stamford Bridge, og tatt i betraktning at City måtte slite for seieren onsdag kveld på Goodison da det til slutt endte med 2-0 over Everton mens Chelsea hadde spillefri hele uken, var det absolutt ingen enkel oppgave Pep Guardiolas gutter hadde foran seg i dag. Chelsea-manager Maurizio Sarri uttalte også etter kampen at laget hans hadde forberedt seg godt gjennom hele uka og at han hadde en god følelse foran kampen. Likevel endte altså City opp med å filleriste Chelsea så til de grader.

Pep Guardiola overrasket med å la Oleksandr Zinchenko starte i dagens toppoppgjør. Ukraineren fikk dermed sin fjerde Premier League-kamp denne sesongen, mens Aymeric Laporte dermed ble skjøvet inn i midtforsvaret igjen, i stedet for å bekle venstrebacken, som han gjorde mot Everton i midtuka. Det betydde at det ikke ble plass til Nicolas Otamendi i dag, og kanskje noe overraskende ble det heller ikke plass til David Silva fra start. Kevin De Bruyne ble heller foretrukket, mens Raheem Sterling også ble foretrukket framfor Leroy Sané. Det var med andre ord tre endringer på laget i forhold til de som startet på onsdag mot Everton, og alle de tre spillerne som kom inn gjorde sakene sine meget godt i dagens kamp.

Det var faktisk Chelsea som startet best de tre første minuttene, men etter det skulle det meste handle om City. Både Bernardo Silva og Kevin De Bruyne var våkne da City fikk frispark etter tre minutter spilt. Plutselig hadde Silva et hav av rom på kanten, noe De Bruyne fikk med seg. Belgierens raskt slåtte frispark tok Chelsea-forsvaret fullstendig på senga, og Silva fikk nesten fritt spillerom til å ta med seg ballen mot mål. Fra hjørnet av femmeteren slo han ballen inn i feltet, via en Chelsea-spiller og til Raheem Sterling som kom løpende på bakerste. Fra sju meter klinket han ballen i nettet, og dermed var City i tet etter bare tre og et halvt minutt spilt!

Fire minutter senere burde det ha blitt 2-0 etter en miss som nok kommer til å gå inn i historiebøkene som en av de største Sergio Agüero noensinne har hatt. Raheem Sterling spilte gjennom Kevin De Bruyne, som slo ballen bakover i feltet til Bernardo Silva. Portugiseren danset seg forbi et par Chelsea-forsvarere, før han vendte opp og slo ballen hardt inn foran mål. På bakerste ventet Agüero, som hadde åpent mål og enkelt kunne ha trillet ballen over streken. På utrolig vis greide han imidlertid å sette den på utsiden av stolpen, og en av sesongens verste bommer var et faktum. Mens Agüero tok seg til hodet, gikk en fortvilet Pep Guardiola ned på kne på sidelinja og kunne ikke tro det han så.

Forrige søndag scoret Kun Agüero hat trick mot Arsenal, hans tiende i Premier League-sammenheng, noe som gjorde at bare Alan Shearer var foran på lista med sine 11. Skulle den rekorden bli tangert i dag kunne ikke Agüero fortsette å bomme på så store sjanser, men det skulle imidlertid ikke gå lang tid før argentineren fikk revansjert seg. Tolv minutter var spilt da han fikk ballen fra Oleksandr Zinchenko på 25 meter, før han tok den med seg og fra litt over 20 meter avsluttet – i krysset! En vidunderlig scoring av argentineren, og dermed var den store missen fra noen minutter tidligere glemt. Keeper var såvidt på ballen med fingertuppene, men klarte ikke å få slått den over mål. 2-0 til City!

Mye vil ha mer, og seks minutter etter 2-0-scoringen skulle Agüero også sende City opp i 3-0. Ross Barkleys inngrepen kan ikke sies å ha vært spesielt god, for det var faktisk Chelsea-spilleren som hadde målgivende til Agüero, i og med at han headet ballen bakover mot eget mål og dermed gjorde at Agüero var alene med keeper. Det er vanskelig å si hva Barkley egentlig prøvde på, og om han ikke var klar over at Agüero befant seg foran mål. Citys mestscorende spiller gjennom alle tider lot seg imidlertid ikke be to ganger da muligheten bød seg, og satte ballen sikkert til side for keeper. 3-0!

Målfesten var på langt nær over med det, for bare noen minutter senere skulle det igjen bli scoring – nok en gang til City! En dårlig Chelsea-klarering endte rett i beina på Ilkay Gündogan, som fra like utenfor sekstenmeterstreken fyrte av – til side for keeper og i mål! Bare 24 minutter var spilt i toppoppgjøret mellom City og Chelsea og det sto allerede utrolige 4-0!

Få minutter etter kunne det ha blitt 4-1 da Chelseas Pedro ble spilt gjennom, men Ederson var raskt ute og gjorde målet så lite som mulig – og reddet avslutningen fra Pedro på strålende vis. Også ved en annen anledning var Ederson god da han klarte å slå et skudd nesten helt oppe i krysset over tverrligger.

4-0 holdt seg inn til pause, og det kan ikke ha vært enkelt for Chelsea-manager Sarri å vite hva han skulle si til spillerne sine i pausen etter det som må karakteriseres som en sjokkomgang. Ledelsen kunne ha blitt økt ytterligere fem minutter ut i den andre omgangen etter et presist slått innlegg fra Kevin De Bruyne. Inne foran mål ventet en hat trickjagende Sergio Agüero, som headet i tverrliggeren!

Fem minutter senere skulle Agüero likevel få hat tricket sitt, etter at Cesar Azpilicueta hadde lagt Raheem Sterling i bakken inne i boksen, og dommer Mike Dean hadde pekt korrekt på straffemerket. Agüero var sikkerheten selv da han sendte ballen til motsatt side fra der keeper slang seg, og dermed kunne juble for sitt 11. Premier League-hat trick! Dermed er rekorden til legendariske Alan Shearer tangert! Hat tricket var forøvrig Agüeros niende på Etihad, noe som er rekord når det gjelder antall hat trick en spiller har scoret på én bane. Den forrige rekorden var det Thierry Henry som hadde med åtte hat trick på Highbury. Agüero scoret som sagt hat trick også forrige søndag i hjemmeoppgjøret mot Arsenal, og han er den femte spilleren i Premier League som greier å score hat trick i to hjemmekamper på rad. Forrige gang det skjedde var for ni år siden, da Didier Drogba gjorde det for Chelsea. Og den kanskje viktigste rekorden som ble satt i dag: Sergio Agüero er nå tidenes mestscorende City-spiller også i ligaen. Tidligere var han mestscorende i alle turneringer, men med sine 160 ligamål er han nå også mestscorende i ligaen, etter at han passerte både Tommy Johnson og Eric Brook, som begge hadde 158. Agüeros tredje scoring i dag var hans 222. i City-drakta (inkludert alle obligatoriske kamper).

Agüero fikk selvsagt stående applaus da han ble byttet ut til fordel for Gabriel Jesus, som også kunne ha tegnet seg på scoringslista etter et sugende raid av Raheem Sterling, som spilte Jesus gjennom. Brasilianeren fikk en liten dytt i avslutningsøyeblikket, men fikk likevel sendt av gårde en god avslutning. Beinparaden til keeper Kepa var imidlertid enda bedre, og dermed sto det fortsatt «bare» 5-0.

6-0 skulle likevel komme, og det var en annen innbytter, David Silva, som var arkitekten bak målet med et nydelig gjennomspill til Oleksandr Zinchenko, som på direkten slo ballen inn foran mål. Midt foran mål, omtrent akkurat på femmeterstreken, ventet Raheem Sterling, som fikk en enkel jobb med å sette inn sitt andre for dagen, og Citys sjette! Ydmykelsen av Chelsea var total, og publikum måtte gni seg i øynene for å tro at det de så faktisk skjedde. Tre minutter på overtid blåste dommer Dean av kampen, og Chelseas verste tap i Premier League var et faktum. Vi må helt tilbake til 1991 for å finne forrige gang Chelsea tapte med så store sifre (0-7 for Nottingham), mens statistikken viser langt hyggeligere tall for City. De lyseblå er nemlig første toppserielag siden Tottenham i 1965 som scorer to mål eller mer i 15 hjemmekamper på rad!

Dagens seier over Chelsea er den største City har hatt over det laget gjennom alle tider, men går vi elleve og et halv år tilbake i tid, endte det faktisk opp med motsatte sifre. Chelsea slo nemlig City med 6-0 i oktober 2007, men mye har endret seg siden den gang. City er nå tilbake på toppen av Premier League-tabellen, med samme poengsum som Liverpool, men nå med hele ti mål bedre i målforskjell. Liverpool har som kjent en kamp til gode på City, noe som er neste oppgjør rødtrøyene har, borte mot Manchester United på Old Trafford. Samme dag skal City igjen møte Chelsea, men da i ligacupfinale på Wembley. Innen det venter imidlertid både FA-cup og Champions League.