2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
3. april 2019 20:45 Premier League 2018/19 33

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 53 559.

Tidslinje

Oppsummering

Manchester City er tilbake på toppen av Premier League-tabellen etter å ha slått Cardiff 2-0 på komfortabelt vis.

Kevin De Bruyne og Leroy Sané sørget for at Manchester City oppskriftsmessig tok alle de tre poengene i kveldens midtukeoppgjør mot Cardiff, og dermed er tilbake på toppen av Premier League-tabellen, ett poeng foran Liverpool. Begge lag har nå spilt 32 kamper, og de lyseblå er altså bare seks kamper fra å bli det første laget på ti år som greier å forsvare et ligamesterskap i England. Det er imidlertid minimalt som skiller City og Liverpool, og om det er én ting som er sikkert, så er det at det blir spenning til siste slutt i kampen om ligagullet.

Pep Guardiola gjorde hele sju forandringer på laget som slo Fulham på lørdag, garantert med tanke på den kommende semifinalen i FA-cupen mot Brighton til helga. Ederson startet selvsagt i mål, og også Aymeric Laporte og Oleksandr Zinchenko var igjen i forsvaret fra Fulham-kampen, mens Nicolas Otamendi og Kyle Walker var byttet ut med John Stones og Danilo. På midtbanen var Fernandinho endelig tilbake fra start, noe som betydde at det ikke ble plass til Ilkay Gündogan denne gangen. Kevin De Bruyne var også å finne på den sentrale midtbanen – og for første gang fra start i Premier League: Phil Foden! 18-åringen leverte også en strålende kamp og har all mulig grunn til å være fornøyd med seg selv etter kveldens kamp. Mens Bernardo Silva og Raheem Sterling ble spart i kveld, fikk Leroy Sané og Riyad Mahrez sjansen, i tillegg til Gabriel Jesus, som startet på topp i Sergio Agüeros skadefravær. Forrige gang brasilianeren startet i ligaen er forøvrig helt tilbake i midten av januar, da han startet i hjemmeoppgjøret mot Wolverhampton.

Som vanlig var det Manchester City som skulle ta styringen i kampen fra første spark på ballen, og det var bare spilt et halvt minutt da Gabriel Jesus var akkurat for sent ute til å sette ballen i mål etter flott forarbeid av Kevin De Bruyne på kant som slo ballen hardt inn foran mål. Kort tid etter måtte Cardiff-keeper Etheridge i aksjon da Riyad Mahrez forsøkte seg.

De lyseblås forsøk på å jakte en tidlig scoring skulle gi uttelling etter sju minutter spilt da Laporte spilte gjennom Kevin De Bruyne, som tok ballen med seg ned mot dødlinja. Fra skrått hold avsluttet han – opp i nettaket over hanskene på keeper, som ikke rakk å få armene raskt nok opp på belgierens knallharde avslutning. Ballen snek seg inn i den lille åpningen som var der fra såpass spiss vinkel, og dermed kunne De Bruyne, som har vært skadet store deler av sesongen, juble for sin andre Premier League-scoring i 2018/19.

City fortsatte å presse på for å få flere scoringer, og Gabriel Jesus forsøkte seg ved et par anledninger, uten å få ballen i nettet. En som var aktiv i det offensive spillet fra sin kantposisjon var Oleksandr Zinchenko, som etter 20 minutter spilt dessverre måtte forlate banen med det som så ut til å være en strekk på baksiden av låret. Hvor lenge ukraineren blir ute av spill vites ikke i øyeblikket, men skaden betydde uansett at Kyle Walker kom inn, samtidig som Danilo gikk fra å være høyreback til å bli venstreback.

City skulle fortsette å trykke, og etter 40 minutter skulle nok en gang Gabriel Jesus være nære scoring etter en City-kontring som burde ha endt med mål da de lyseblå var i klart overtall. Kevin De Bruyne fant til slutt nevnte Jesus, som ikke greide å finne veien til nettmaskene. Skuddet hans ble blokkert og gikk ut til corner.

2-0 skulle likevel komme før pause, og Jesus skulle få en slags revansje for de brente sjansene ved å ha den målgivende pasningen til Leroy Sané, da han iskaldt brystet ballen bakover til Sané, etter et innlegg fra Riyad Mahrez. I stedet for å avslutte selv fant Jesus altså Sané, som klinket ballen i det lengste hjørnet med en perfekt avslutning! Målet var Sanés niende i ligaen denne sesongen, og hans 15. i alle turneringer.

Det skulle faktisk ikke bli flere mål i kampen, selv om det absolutt burde ha blitt det. City fortsatte å dominere også i den andre omgangen og Phil Foden kunne ha økt til 3-0 sju minutter ut i den andre omgangen, men måtte se forsøket sitt stoppet av Cardiff-keeper Etheridge. De lyseblå skulle ved flere anledninger også prøve seg på langskudd, som da Kevin De Bruyne fyrte av etter timen spilt. Skuddet fra 20 meter gikk imidlertid like på utsiden av stolpen.

Keeper Etheridge måtte igjen i aksjon etter et perfekt slått innlegg av Phil Foden som endte på hodet til Aymeric Laporte. Etheridge fikk akkurat slengt ut en arm og reddet forsøket fra franskmannens pannebrask. Like etter holdt det på å gå galt da Etheridge først reddet et skudd fra Riyad Mahrez. Ballen gikk imidlertid rett opp i lufta og nesten inn i mål, men sisteskansen fikk slått den over tverrligger.

Minuttet etterpå skulle Phil Foden få slengt fram en fot på en corner, og fra kort hold gikk ballen rett i stolpen og ut! Med andre ord: enorme sjanser og et enormt City-trykk som burde ha endt med scoring.

Kvarteret før slutt ville Riyad Mahrez ha straffe da en Cardiff-spiller sparket han i leggen og han gikk i bakken, men dommer Jonathan Moss mente at ingenting ulovlig hadde skjedd og signaliserte at spillet skulle fortsette.

Både City og Cardiff virket etter hvert ganske tilfredse med resultatet, og gjestene gjorde aldri noe særlig forsøk på å komme tilbake i kampen, og fortsatte å bruke lang tid på egne femmetere til tross for at de lå under. De skulle likevel få en stor mulighet til å redusere få minutter før slutt da en misforståelse sørget for at de kunne sette i gang en kontring. Det hele endte med at Niasse var alene med Ederson, som kom ut og fikk avverget med en god inngripen.

Dermed endte det med 2-0 til City, etter en god kamp som nok kan karakteriseres som «grei skuring». City er tilbake på toppen av Premier League, men Liverpool har sjansen til å gjeninnta den allerede fredag, når de skal til Southampton og spille kveldskamp. For Citys del er det nå en pause fra ligafotballen, med først semifinale i FA-cupen på lørdag mot Brighton, før det er kvartfinale i Champions League som gjelder på tirsdag.