3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
21. oktober 2017 16:00 Premier League 2017/18 9

Dommer: Roger East. Tilskuere: 54 118.

Oppsummering

Mens Sergio Agüero tangerte scoringsrekorden til Eric Brook, tok City tre nye poeng da Burnley ble slått 3-0 hjemme i Manchester. Etter at byrival Manchester United samtidig tapte for Huddersfield, er nå luken ned til andreplass på fem poeng!

Sergio Agüero var endelig tilbake på banen igjen etter bilulykken i Amsterdam for litt over tre uker siden, da City tok i mot Burnley hjemme i Manchester i ettermiddag. Det var på forhånd knyttet mye spenning til om argentineren, som allerede er en klubblegende i City, kom til å starte kampen og dermed få mulighet til å score sitt 177. mål for klubben han kom til i 2011. Da lagoppstillingen ble offentliggjort en time før avspark ble det klart at Agüero var med på den, mens Gabriel Jesus denne gangen var henvist til benken. I tillegg startet Bernardo Silva på bekostning av Raheem Sterling, men ellers var laget likt som det som har startet i de siste kampene.

Burnley sto bare med ett tap så langt i Premier League denne sesongen før dagens kamp, men i regnværet i Manchester skulle det andre komme mot City. The Clarets skulle imidlertid vise seg å bli langt fra noen kasteball, og Sean Dyches gutter bet godt fra seg, i alle fall så lenge det var en mulighet for å vinne kampen.

Burnley var farlig frampå etter 16 minutter da først Walker lot bortelagets Wood slippe lett gjennom, og når også Otamendis forsøk på å stanse Burnley-angriperen mislyktes, var det opp til Ederson å komme ut og forhindre scoring. Citys sisteskanse vant heldigvis den duellen, og skulle også ende opp med å få frispark etter å ha fanget ballen for andre gang.

Halvveis i første omgang kunne Bernardo Silva ha gitt City ledelsen etter at David Silva spilte gjennom Leroy Sané som tok ballen med seg ned til dødlinja og la ballen bakover i feltet der Bernardo Silva ventet. Avslutningen gikk imidlertid midt på keeper.

Historiske Sergio Agüero scoret sitt 177. mål for City og tangerte Eric Brooks rekord.

Drøye 27 minutter var spilt da David Silva nok en gang spilte gjennom en av lagkameratene sine, denne gangen Kevin De Bruyne, som dermed var alene med Burnleys sisteskanse. Keeper Pope reddet imidlertid, men Bernardo Silva var på plass og plukket opp returen, før Pope kom ut og la Silva i bakken. Dommer Roger East pekte på straffemerket, til store protester fra Burnley-spillerne som mente at Silva filmet. Reprisene viste imidlertid at kneet til Pope låste foten til Silva, og at straffen var korrekt idømt. Publikum holdt pusten da Sergio Agüero sprang mot ballen med mulighet for å score sitt 177. City-mål, men argentineren holdt nervene under kontroll og sendte keeper til feil side. Dermed 1-0 til City, takket være historiske Agüero! Ingen spillere har scoret flere mål for City enn han!

Mens City forrige helg i 7-2-seieren over Stoke viste samspill av nesten utenomjordiske dimensjoner, var det et langt mer «jordisk» City-lag som var på banen i regnet og vinden i Manchester i dag. Pasningene satt langt fra like godt, og det ble også en del rot i forsvaret, som da Kevin De Bruyne etter 42 minutter forærte bortelaget ballen og dermed skapte en kjempesjanse. Belgieren skal imidlertid ha skryt for å kommet seg tilbake og blokkert avslutningen, som dermed bare endte opp med corner.

På overtid av første omgang kunne Sergio Agüero ha gitt City 2-0 med en avslutning fra spiss vinkel, men en god beinparade av keeper Pope sørget for å holde Burnley inne i kampen. Returen fra Bernardo endte bare rett i et Burnley-hode, og dermed sto det 1-0 da dommeren blåste pausesignalet.

Få minutter ut i andre omgang ville Burnley ha straffe da Fabian Delph sparket ballen opp i sin egen hånd, men heldigvis for Citys del var dommer Roger East uenig i at dette kunne karakteriseres som viljehands.

1-0 sto seg til det var spilt 74 minutter, da City fikk corner etter en god mulighet som endte opp med at David Silva snek seg fram og skjøt rett i brystet på keeper. På corneren raget Nicolas Otamendi høyest og headet ballen i mål, såvidt via hodet til Burnleys Ben Mee og deretter rett under foten til Steven Defour som bommet på ballen da han prøvde å klarere.

Leroy Sané har vært strålende for City så langt denne høsten og også scoret sju mål!

Dermed 2-0 og bare minuttet etter skulle det bli 3-0 etter et fantastisk gjennomspill av Kevin De Bruyne til Leroy Sané, som dermed kom alene med keeper. Tyskeren gjorde ingen feil da han med venstrefoten sendte ballen i det lengste hjørnet og dermed scoret sitt sjuende mål for sesongen (femte i Premier League).

Innbytter Gabriel Jesus, som kom inn for Agüero 13 minutter før slutt, kunne ha laget 4-0 etter bare få minutter på banen, men endte opp med å skyte rett på keeper da han nok heller burde ha sendt videre til en umarkert David Silva. To minutter på overtid kunne også Leroy Sané ha scoret igjen da han avsluttet fra omtrent samme posisjon som han scoret fra, men denne gangen gikk ballen på utsiden av stolpen.

De lyseblå har mye å juble for om dagen.

Dermed endte det med 3-0 seier til City, som dermed har vunnet elleve ganger på rad! Også det er en tangering av klubbrekorden (satt i 2015, riktignok over to sesonger). I og med at Manchester United gikk på en smell borte mot Huddersfield og tapte 1-2, betyr det at City nå har en luke på fem poeng ned til andreplassen!

Minst like imponerende er det at City har scoret 32 mål på de ni første kampene. Det er riktignok ett mindre enn på de ni første kampene i 2011/12-sesongen (33), men de lyseblå har sluppet inn tre færre enn den gangen på de ni første (fire nå mot sju den gangen).

Neste kamp i ligaen er borte mot West Bromwich neste helg, men før det venter Wolverhampton i fjerde runde i ligacupen kommende tirsdag. Den kampen kan bli historisk. Dersom City vinner blir det ikke bare tangering, men ny klubbrekord i antall seire på rad, og dersom Sergio Agüero scorer, tangerer han ikke bare Eric Brooks 177 mål, men går også forbi!