3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
9. mai 2018 21:00 Premier League 2017/18 31

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 54 013.

Oppsummering

Manchester City satte flere nye rekorder i Yaya Tourés avskjed med City-fansen.

Både rekorden for antall poeng, antall scorede mål og flest seirer røk i kveld, og den nye innehaveren av alle tre rekordene heter Manchester City!

Det har allerede lenge vært klart at Manchester City er denne sesongens suverene Premier League-mestere, og det laget har hatt å spille for de siste kampene, i tillegg til stolthet og ære, er de ulike rekordene som har vært mulig å ta fra tidligere sesongers vinnerlag. Mange trodde at rekordene for flest poeng, flest scorede mål og flest seirer skulle tas søndag i kampen mot Huddersfield, da også ligapokalen ble delt ut, men i stedet skulle det altså bli i den aller siste hjemmekampen denne sesongen, som også var Yaya Tourés avskjedskamp med City-fansen etter åtte år i Manchester.

Etter å ha slått Brighton 3-1 i kveld, har City nå 31 seirer, noe som er ny Premier League-rekord. Går vi tilbake til gamle 1. divisjon hadde riktignok Tottenham 31 seirer i sesongen 1946/47, men da ble det spilt 42 kamper, ikke 38 som i dag. City har også en kamp igjen å spille, og kan også passere Tottenhams gamle rekord, selv med fire færre kamper.

Seieren fører City opp i 97 poeng, noe som er to poeng bedre enn Chelseas gamle rekord på 95 poeng fra sesongen 2004/05. Liverpool hadde riktignok 68 poeng med det gamle topoengssystemet i sesongen 1978/79, noe som ville ha gitt dem 98 poeng med dagens trepoengsystem. Men igjen – den gangen spilte en 42 kamper, ikke 38, som i dag.

Og til slutt, etter å ha scoret tre mål i dag, er City nå oppe i 105 scorede mål, to flere enn Chelseas gamle Premier League-rekord på 103. For ordens skyld er rekorden i øverste divisjon (også før Premier League) på 128 mål, som Aston Villa scoret i sesongen 1930/31 på 42 kamper.

Det ble med andre ord en historisk aften i Manchester, ikke minst på grunn av at kampen var annonsert som Yaya Tourés avskjed med City-fansen. Etter åtte år i lyseblå drakt kunne Pep Guardiola for kort tid siden fortelle at ivorianerens tid i City er over. Vi har allerede publisert en lengre hyllest av spilleren som har betydd så mye for City, så vi nøyer oss her med å skrive at Touré i sesongens siste hjemmekamp i kveld fikk starte, og til slutt fikk stående og entuasiastisk applaus fra City-fansen da han ble byttet ut få minutter før slutt.

At Tourés avskjedskamp skulle ende med seier, var selvsagt et stort pluss, og selv om det en stund ble mer spennende enn City-fansen satte pris på, ble det til slutt en relativt komfortabel 3-1-seier. Danilo sørget for Citys første mål etter et kvarter spilt da han ble spilt gjennom av Leroy Sané og kom alene med keeper. Danilo plasserte ballen trygt i hjørnet, og dermed var City i tet.

Bare fem minutter etter skulle det imidlertid bli balanse i regnskapet da først Claudio Bravo, som fikk sjansen mellom stengene i dag, var ute på en skikkelig blåbærtur nede ved dødlinja, langt borte fra eget mål. Davy Pröpper fikk slått ballen inn i feltet, der Jose Leonardo Ulluo slo Fernandinho i hodeduellen og dermed kunne heade ballen i tomt mål, siden Bravo var borte vekk.

City skulle heldigvis komme tilbake i kampen, og etter 34 minutter var de lyseblå, som faktisk spilte i neste sesongs hjemmedrakter, i tet igjen. Et lavt innlegg av Leroy Sané ble på flott vis satt i mål av Bernardo Silva og dermed sto det 2-1.

Det skulle imidlertid blitt 2-2 et stykke ut i andre omgang etter at Danilo på merkelig vis klarerte ballen rett i en Brighton-spiller. Ballen traff deretter Danilo igjen, som denne gangen riktignok noe ufrivillig enda en gang serverte ballen rett i fanget på Brightons Knockaert, som fikk en kjempesjanse, men blåste ballen over mål.

Men i stedet for 2-2 skulle det bli 3-1 til City etter at Leroy Sané kunne notere seg for sin tredje målgivende pasning. Han fant Fernandinho i feltet, som med et presist skudd satte ballen i nettet, og dermed sikret seieren. Det kunne også blitt 4-1 kort tid før slutt, men Danilos frispark traff vinkelstolpen helt oppe i krysset!

Det var uansett Yaya Touré det handlet om i kveld, og etter at han i kveld tok farvel med City-fansen, er det lite trolig at han spiller sesongens siste ligakamp førstkommende søndag. Da tar City turen til Southampton og kan med seier bryte den magiske grensa på 100 poeng!