2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. september 2018 16:00 Premier League 2018/19 7

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 54 152.

Oppsummering

Mål av Raheem Sterling og Sergio Agüero sikret seier 2-0 over Brighton og tre nye poeng til Manchester City.

Uten å slite seg altfor mye ut, tok City oppskriftsmessig tre nye Premier League-poeng i dagens hjemmekamp mot Brighton & Hove Albion.

Flere av spillerne som ble hvilt i ligacupen mot Oxford tirsdag var tilbake i dagens startoppstilling: Ederson, Kyle Walker, Aymeric Laporte, Fernandinho, Leroy Sané, Bernardo Silva og Sergio Agüero, i tillegg til Raheem Sterling, som bare fikk et innhopp tirsdag. En som imidlertid beholdt plassen sin var noe overraskende Oleksandr Zinchenko, som riktignok hadde en meget god opptreden tirsdag i ligacupen. Før kampen ble det rapportert om at Fabian Delph ikke var 100% klar, og at det var grunnen til at han ikke var med.

Sergio Agüero kunne to ganger i løpet av den første halvtimen ha scoret på brassespark, men traff ikke på noen av forsøkene. 1-0 skulle likevel komme i det 29. minutt da City kontret. Sergio Agüero spilte ballen ut til Leroy Sané på kant, som tok ballen med seg inn i boksen. Fra hjørnet av femmeteren sendte han ballen inn foran mål, der Raheem Sterling fikk en enkel jobb med å skli ballen inn i mål og dermed sørge for at City tok ledelsen.

Sterling kunne også noen minutter senere ha doblet ledelsen etter at han snappet ballen og sendte avgårde et skudd mot det nærmeste krysset. Bare en flott redning av keeper forhindret scoring.

Også ved et par andre anledninger i den første omgangen var City nær scoring, og ved én anledning var det omtrent kø foran Brighton-målet for å få score, men forsøkene ble blokkert av oppofrende Brighton-forsvarere. Dermed sto det 1-0 til pause, et resultat som må sies å ha vært svært fortjent.

Tempoet i kampen skulle roe seg kraftig ned i starten av den andre omgangen i forhold til den første, men det ble likevel produsert muligheter, og som i den første omgangen var det City som sto for dem. Leroy Sané kunne ha headet City opp i 2-0 fra noe skrått hold etter innlegg fra Bernardo Silva, men headet rett ned i bakken før ballen spratt over mål. Kampuret hadde da passert 59 minutter.

Kort tid etter skulle de lyseblå også få en diger dobbelmulighet. Først slo Sané ballen inn foran mål, forbi en rekke spillere, før ballen havnet i beina til Sergio Agüero som fyrte løs. Skuddet hans ble imidlertid blokkert, men havnet deretter i beina til David Silva som klemte til. Kun en meget kvalifisert redning av keeper Ryan forhindret scoring.

2-0 skulle det likevel bli, og det etter en fantastisk scoring! Det hele startet med en Brighton-femmeter som endte opp hos City på midtbanen. Sergio Agüero startet så på et utrolig soloraid der han tok ballen med seg fra midtbanestreken og på veien driblet vekk et par Brighton-spillere, før han sendte ballen videre til Raheem Sterling, som på direkten sendte tilbake til Agüero, som deretter med et kontant skudd fra 10 meter sendte ballen i nettet! En strålende prestasjon av Agüero! 2-0 til City!

2-0 skulle også bli sluttresultatet, og siste delen av omgangen handlet stort sett bare om å kontrollere og ikke bruke altfor mye energi for Citys del. Brighton-spillerne vinket på straffe da Fernandinho bommet med en heading og ballen heller traff armen hans, men dommer Lee Mason ville ikke høre på bortelagets protester og signaliserte at spillet skulle fortsette.

Phil Foden fikk etter tirsdagens gode kamp ikke starte i dag, men kom inn og fikk spille de siste minuttene, og det ble også innhopp på både Riyad Mahrez og Gabriel Jesus, som kom inn for Agüero kort tid etter argentinerens nydelige scoring.

Nå venter en viktig Champions League-kamp mot Hoffenheim, når City-spillerne tirsdag tar turen til Tyskland for å gjøre noe med den svake Champions League-starten. Med tanke på hjemmetapet for Lyon i første kamp er ikke noe annet enn seier godt nok tirsdag for Pep Guardiolas gutter.