4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. desember 2017 16:00 Premier League 2017/18 19

Dommer: Mike Jones. Tilskuere: 54 270.

Oppsummering

Manchester City fikk det etter hvert relativt enkelt da Bournemouth ble knust 4-0 hjemme i Manchester. Sergio Agüero ble dagens mann med sine to scoringer – begge på hodet!

I august måtte City virkelig slite for de tre poengene da Raheem Sterling sikret seieren med en scoring langt på overtid av bortekampen mot Bournemouth. Sterling skulle også komme til å score i dag da de to lagene møttes igjen, denne gangen i Manchester, men seieren skulle bli langt mer komfortabel for City denne gangen. De lyseblå valset rett og slett over et Bournemouth-lag med mange skader og prestasjoner som ikke har levd opp til forventningene. Mens Eddie Howes lag endte forrige sesong på en fin-fin niendeplass, ligger laget nå under nedrykksstreken.

For Citys del var det en gledelig nyhet at David Silva var tilbake fra start, etter å ha vært i Spania den siste tiden på grunn av personlige årsaker. Like gledelig var det at kaptein Vincent Kompany var tilbake igjen, etter at han måtte gi seg halvveis i lokalderbyet mot Manchester United tidligere i måneden. Forhåpentlig klarer belgieren å holde seg skadefri en god stund framover denne gangen. Sett bort fra de spillerne som er skadet (Stones og Mendy) stilte City med sitt antatt sterkeste mannskap til dagens kamp, i et forsøk på å gi fansen en fin førjulsgave i form av lagets 17. strake ligaseier.

Det skulle da også City greie uten særlige problemer, og uten å bruke altfor mye krefter. Dagens første mål kom etter 26 minutter da Sergio Agüero løp gjennom Bournemouths forsvar da Fernandinho sendte en lang ball opp mot ham. Argentineren brukte hodet for å heade inn Citys første mål i kampen, og sitt 100. mål på Etihad.

1-0-ledelsen sto seg inn til pause i en omgang der City ikke hadde altfor mange sjanser, men likevel full kontroll på alt som skjedde.

2-0 skulle komme sju minutter ut i den andre omgangen da David Silva spilte gjennom til Sergio Agüero som med en liten chip gjennom forsvaret plutselig hadde sendt Raheem Sterling alene med keeper. Engelskmannen gjorde ingen feil da han satte ballen i det nærmeste hjørnet, og dermed var ledelsen doblet fra 1-0 til 2-0!

Etter 78 minutter skulle dagens tredje City-scoring komme, og nok en gang var det Sergio Agüero som skulle sette ballen i mål med hodet. Innlegget fra kant av innbytter Bernardo Silva var perfekt slått, og Agüero kunne nesten ikke unngå å score da ballen landet på hodet hans. To mål og én målgivende var nok til å sikre Agüero prisen som banens beste City-spiller, og argentineren kunne også ha scoret hattrick noen minutter etter den andre scoringen da han ble spilt gjennom og var omtrent alene med keeper, men argentineren ble for ubesluttsom og sjansen løp ut i sanden.

4-0 skulle likevel komme etter at innbytter Danilo skulle få æren av å score sitt første mål for City etter at 85 minutter av kampen var spilt. Raheem Sterling tok med seg ballen oppover Bournemouths banehalvdel og spilte til slutt gjennom Danilo, som satte ballen lavt i det nærmeste hjørnet. Dermed 4-0, noe som også ble sluttresultatet.

City har nå vunnet 17. ligakamper på rad, og den engelske rekorden fortsetter dermed å øke. Juleprogrammet i England er nå i gang, og neste utfordring for City blir tredje juledag når Pep Guardiola tar med seg guttene sine nordover til Newcastle for å møte det eneste laget City ikke har møtt så langt i Premier League denne sesongen.