3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. desember 2018 16:00 Premier League 2018/19 14

Dommer: Stuart Attwell. Tilskuere: 54 409.

Oppsummering

Et noe redusert City-lag gjorde jobben mot Bournemouth, og sikret de lyseblå tre nye poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Pep Guardiola sparte flere av de mest sentrale City-spillerne i ettermiddagens Premier League-oppgjør hjemme mot Bournemouth. Verken Sergio Agüero, David Silva eller Kyle Walker var å finne fra start (i tillegg til skadde Benjamin Mendy og Kevin De Bruyne), noe som gjorde at det ble plass til både Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan, Oleksandr Zinchenko og Danilo.

Bernardo Silva var tilbake på laget etter å ha stått over et par oppgjør på grunn av skade, og etter bare litt over 15 minutter spilt var det nettopp portugiseren som skulle sende City i føringen. Det hele startet med et langt framspill fra Oleksandr Zinchenko mot Leroy Sané, som kjempet om å nå ballen før bortelagets keeper Begovic, som kom stormende ut. Spillerne nådde ballen omtrent samtidig, noe som førte til at ballen gikk bakover i feltet. Der lurte Bernardo Silva, som fikk en ikke altfor vanskelig jobb med å sende ballen i mål omtrent fra straffemerket. Et par Bournemouth-forsvarere hadde kommet seg tilbake og forsøkte å kaste seg etter ballen for å blokkere skuddet, uten å lykkes. Dermed sto det 1-0 til City etter bare en sjettedel av kampen spilt!

Etter dette roet kampen seg kraftig ned i intensitet, og det ble lenge relativt dødt ute på gressmatta på Etihad. Mot slutten av omgangen var det imidlertid Bournemouth som skulle sette inn et lite trykk. Først var bortelagets Wilson akkurat en skostørrelse for liten til å tuppe et innlegg fra Joshua King i mål, før samme Wilson skulle lykkes med å sette ballen i nettet kort tid før pause etter nok et innlegg – denne gang fra motsatt kant. Ballen fra Simon Francis var presis, og Wilsons hodestøt likeså. Ederson kastet seg og fikk også såvidt fingertuppene på ballen, men det var ikke nok til å holde den ute. Det betydde at Pep Guardiolas gutter likevel ikke kunne gå til pause med ledelse, men at de to lagene igjen var like langt. 1-1.

Etter 53 minutter var det ikke langt unna om å gjøre at City igjen gikk opp i ledelsen, takket være et fantastisk soloraid av Raheem Sterling som driblet seg forbi en rekke Bournemouth-spillere og tok ballen med seg innover mot midten av sekstenmeteren. Det hele endte med et skudd som gikk via en motstander og i stolpen!

Raheem Sterling har vært i kanonform for City i hele høst, og undertegnet som kjent en ny langtidskontrakt nylig. Bare få minutter etter stolpetreffet var det igjen Sterling som både var initiativtaker og målscorer da City skulle gå opp i 2-1. Sterling tok med seg ballen og stormet framover mot sekstenmeterstreken, før han sendte kula videre til Danilo som kom på overlapp på kant. Danilos skudd var hardt, men ikke altfor godt plassert, og keeper Begovic fikk kommet seg ned og reddet. Han greide imidlertid ikke å holde ballen, og slo den i stedet rett ut i feltet igjen. Og hvem andre enn Raheem Sterling var da på plass og fikk sendt ballen kontant opp i nettaket! 2-1 til City og de lyseblå var tilbake i tet!

Om det fortsatt skulle være noen tvil om hvem som kom til å stikke av med de tre poengene, var den tvilen borte etter 79 minutter da Ilkay Gündogan punkterte kampen ved å sende City opp i 3-1. Innbytter David Silva spilte gjennom Leroy Sané nede ved dødlinja med et glimrende gjennomspill. Tyskeren sendte ballen hardt inn i feltet der landsmann Gündogan ventet og fikk satt ballen i nettet fra fem meter! 3-1, game, set and match!

Dermed beholder City ledelsen i Premier League, uansett hvordan det skulle gå med Liverpool i morgendagens Merseyside-derby mot Everton. At Pep Guardiola sparte enkelte spillere i dag kan vise seg å være smart, i og med at det venter ny kamp i Premier League allerede tirsdag kveld. Da tar de lyseblå turen til London for å møte Watford.