5 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
22. oktober 2019 21:00 Champions League 2019/20 Gruppe C

Dommer: Orel Grinfeld (Israel). Tilskuere: 49 308.

Oppsummering

Raheem Sterling brukte ikke mer enn 11 minutter på å score ekte hat-trick da Manchester City valset over Atalanta. Bortelaget tok ledelsen, men City vant hele 5-1!

Det endte med utklassingssifre da City for første gang møtte italienske Atalanta i Champions League, i en kamp der det faktisk var italienerne som tok ledelsen. Atalanta har gjort det godt i Serie A denne sesongen, men har slitt i Champions League, og sto med to tap før kveldens oppgjør i Manchester. Den ivrige bortefansen som holdt koken kampen gjennom uansett hva stillingen var, begynte nok å få forhåpninger da først Timothy Castange headet over fra god posisjon etter elleve minutter, og så da dommer Orel Grinfeld pekte på straffemerket etter 27 minutter spilt. Det var også korrekt, selv om fellingen bare skjedde såvidt innenfor streken helt ute på hjørnet av sekstenmeteren. Midtstopper Fernandinho, som fikk fornyet tillit sammen med Rodri, strakk ut et unødvendig bein, og felte bortelagets Ilcic. Ruslan Malinovsky satte straffesparket sikkert i mål, mens Ederson slengte seg til feil side. Dermed 0-1.

Det skulle imidlertid bare gå noen få minutter før det var balanse i regnskapet. Arkitekten var Raheem Sterling, som slo ballen inn foran mål. Der hadde Sergio Agüero, som i kveld ble foretrukket framfor Gabriel Jesus, løpt seg fri, og fikk med en liten touch styrt ballen mellom beina på keeper og i mål. 1-1.

Bare fire minutter senere skulle det også bli 2-1. Nok en gang pekte dommeren på straffemerket, men denne gang på motsatt side av banen. Nok en gang var Raheem Sterling sentral da han ble felt inne i boksen av Andrea Masiello, noe som ga Sergio Agüero sjansen til å score sitt 241. mål for City (!!). Legenden gjorde ingen feil fra straffemerket, og dermed var snuoperasjonen et faktum.

Til tross for en dårlig start så dette dermed ut til å bli en fin kveld for alle lyseblå, men et skår i gleden var det da Rodri kort tid etter så ut til å få en strekk i baksiden av låret, og raskt måtte byttes ut. Inn kom John Stones.

Det var altså Sergio Agüero som fikk æren av å score begge Citys mål i den første omgangen, men Raheem Sterling var meget sentral i begge scoringene – og hvis første omgang var stor, skulle den andre bli magisk for «Raz».

57 minutter var spilt da Riyad Mahrez ga Kevin De Bruyne rom å løpe i på Citys høyrekant, etter et nydelig gjennomspill fra egen banehalvdel. De Bruyne tok ballen med seg inn i boksen, fintet vekk en Atalanta-forsvarer, og sendte videre til Phil Foden, som ventet foran mål. Det så først ut til at Foden skulle avslutte selv, men da han var i ferd med å bli taklet, sendte han ballen videre til Raheem Sterling, som klinket den opp i nettaket! 3-1!

Foden kunne dermed notere seg for sin første målgivende pasning i Champions League, og det i sin andre kamp fra start for City denne høsten (der den første var i ligacupen). Mange var nok begeistret for å se Foden fra start i kveld, og 19-åringen skulle også markere seg på en meget positiv måte, selv om han mot slutten av kampen pådro seg to gule kort på grunn av holdinger, og dermed ble sendt i dusjen.

Raheem Sterling, var heller ikke ferdig med å markere seg. Atalantas tidvise vidåpne forsvar gikk fullstendig opp i limingen da Ilkay Gündogan etter 63 minutter spilte gjennom Sterling med en nydelig stikker, som sendte engelskmannen alene med keeper. En motspiller ble fintet vekk, og avslutningen gikk i det nærmeste hjørnet. 4-1 til City!

Sterling var imidlertid ikke ferdig med det, for kort tid etter kunne han også notere seg for ekte hat-trick på bare elleve minutter spilt – et av de raskeste som er scoret i Champions League! Kort tid etter at bortelaget hadde fått en scoring korrekt annulert for offside, var Sterling på farten igjen! Riyad Mahrez’ innlegg fant Raheem Sterling inne i midten, og rett foran keeper kunne han enkelt tuppe ballen forbi Atalantas sisteskanse. Målet minnet ganske mye om 1-1-scoringen til Agüero, bare at det denne gangen var Sterling som scoret. 5-1, og hat-tricket var i boks!

Faktisk burde Sterling også hatt et fjerde mål da han noen minutter senere ble spilt gjennom av Phil Foden. En Atalanta-forsvarer sklei, og Sterling var alene med keeper. I stedet for å runde ham, prøvde han å avslutte tidlig, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Dermed endte det med 5-1 til City, som dermed står med 9 poeng og full pott etter tre kamper spilt i gruppespillet. Det skal svært mye til nå om ikke City skal ta seg videre, og en seier i neste kamp vil uansett sørge for at City er klar for 8. delsfinale i februar/mars. Neste Champions League-kamp er onsdag om to uker, nok en gang mot Atalanta. Den kampen går imidlertid i Italia på Stadio Giusepe Meazza, bedre kjent som San Siro, der Atalanta spiller sine Champions League-kamper.