3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
5. november 2017 15:15 Premier League 2017/18 11

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 286.

Oppsummering

Manchester City fortsetter å vinne og vinne. Etter dagens 3-1-seier over Arsenal er nå luken ned til andreplass på tabellen på hele åtte poeng!

For femtende gang på rad sto Pep Guardiolas lag igjen som vinnere etter at The Gunners tok turen til Manchester i dag, bare for å reise tilbake til London med null poeng i bagasjen. Som vanlig denne sesongen ble nemlig alle de tre poengene igjen i Manchester, mens Chelseas seier over Manchester United på Stamford Bridge sørger for at luken ned til nettopp United og også Tottenham, nå er på hele åtte poeng. Så mange poeng har aldri Manchester City ledet Premier League med før!

Samtidig fortsetter altså rekken med seiere å stige, og en annen rekord som nå også er slått er rekken over kamper på rad uten tap. Forrige gang City tapte en kamp var mot nettopp Arsenal i semifinalen i FA-cupen i april (etter ekstraomganger) og siden den gangen har City nå spilt 23 ganger på rad uten å tape – ny klubbrekord!

Til dagens kamp mot Arsenal gjorde Pep Guardiola to endringer på laget i forhold til laget som startet mot Napoli på onsdag i Champions League. Inn for Danilo og Ilkay Gündogan kom Kyle Walker og David Silva, og City startet dermed med det antatt beste mannskapet, sett bort fra skadede spillere.

Før kampen ble Sergio Agüero hyllet for å ha tatt klubbrekorden til Eric Brook da han på onsdag i Italia scoret sitt 178. offisielle mål for City. Etter at alle de andre spillerne var kommet inn på banen i dag fikk Agüero en helt spesiell hyllest da en rekke tidligere City-spisser sto æresvakt for argentineren da han entret gressmatta. Shaun Goater, Uwe Rösler, Niall Quinn, Mike Sheron og David White var alle tilstede, mens Mike Summerbee og Betty Cougill, datteren til Eric Brook, delte ut en skinnende blå fotballskostatuett. Med på hyllesten var i høyste grad også City-fansen, som også skulle få oppleve å se Agüeros 179. mål for City i løpet av kampen. Nå som klubbrekorden er tatt blir neste milepæl for City-helten å score sitt 200. mål for City. Spørsmålet er om han rekker det denne sesongen eller ikke …

Kun Agüero kunne faktisk ha scoret etter bare et par minutter spilt da City kontret. Raheem Sterling tok med seg ballen oppover banen, sendte videre til Kevin De Bruyne som igjen spilte til Agüero. Avslutningen til argentineren gikk imidlertid utenfor og over nærmeste kryss.

Etter ti minutter skulle Agüero være tilrettelegger da han spilte gjennom Leroy Sané som var på vei inn i boksen. Tyskeren kunne ha skutt selv, men valgte å sende videre til Raheem Sterling som kom løpende inn foran kassa. Valget var ikke dumt, men Sterling var akkurat for sent ute, og ballen fôr forbi mens Sterling akkurat ikke nådde frem med skotuppen. En liten dytt i ryggen kan også være grunnen til at Sterling ikke nådde frem, men dommer Michael Oliver lot spillet fortsette.

City fortsatte med å legge press på Arsenal, og etter 19 minutter skulle dette også gi uttelling. Petr Cech var først fint med på notene da han fikk kastet seg og reddet et skudd fra Kevin De Bruyne, men ballen skulle etter hvert igjen havne i beina til belgiske De Bruyne som ladet kanonen fra rett innenfor 16-meteren og fyrte av – kontant i det lengste hjørnet og i mål! De Bruyne har det med å sørge for vakre scoringer når han først setter ballen i nota selv i stedet for å assistere andre, og at det var nettopp han som fikk æren av å score Citys 50. mål for sesongen (på 17 kamper) var vel fortjent.

Halvveis ut i omgangen viste statistikken at City hadde hatt ballen 69 prosent av tida, og at det var City som var det førende laget var det ingen som helst tvil om. Ledelsen til pause burde også vært større, hadde noen av pasningene vært mer presise. City kom på flere overganger mot et Arsenal-lag som sto høyt, og bare en svak avlevering fra Raheem Sterling som ikke traff Leroy Sané gjorde at City bare fikk det ene målet i den første omgangen. Arsenal kunne imidlertid også ha utlignet rett før sidebytte, men en våken Ederson fikk kastet seg ned og reddet skuddforsøket fra Ramsey.

Fem minutter ut i den andre omgangen skulle imidlertid Citys andre mål for dagen komme. Raheem Sterling ble spilt fri, men felt av bortelagets Monreal. Straffen så soleklar ut, selv om Monreal protesterte. Dommer Oliver var uansett sikker i sin sak, og Sergio Agüero fikk dermed muligheten til å score sitt 179. mål for City – noe han også gjorde. Straffen gikk i mål via stolpen og dermed var ledelsen doblet!

Få minutter satte City-fansen hjertet i halsen da Ederson glapp et skudd fra Iwobi og holdt på å miste ballen inn i eget mål, men fikk snappet den før den gikk over streken. Han ble i tillegg dyttet inn i mål av Ramsey og fikk frispark av dommer Oliver.

Skremmeskuddet var imidlertid et varsel om at Arsenal ikke hadde gitt opp håpet om å komme tilbake i kampen, og har også god erfaring med snuoperasjoner fra tidligere. Av alle lagene i Premier League denne sesongen er det Arsenal som har tatt flest poeng etter først å ha havnet under. Etter 65 minutter skulle da også reduseringen komme da Lacazette banket ballen i mål fra skrått hold, mellom beina til Ederson, etter å ha blitt spilt fri på Citys venstrekant. Dermed 2-1 og full kamp igjen.

Arsenal fortsatte med å yppe seg og presse City høyt, som stort sett likevel beholdt roen og klarte å spille seg ut bakfra. Etter 75 minutter skulle også kampen punkteres da David Silva ble spilt gjennom av Fernandinho. Reprisene viste at Silva såvidt var i offside og skulle vært avvinket, men det brydde ikke den lille magikeren seg nevneverdig om. Da Arsenal-forsvaret stoppet opp fikk Silva en enkel jobb med å sende ballen inn til innbytter Gabriel Jesus som ventet foran mål, og brasilianeren fikk en enda enklere jobb med å sette ballen i nettet fra fem meter. Dermed 3-1 til City, til store protester fra Arsenal-spillerne som ville ha målet annulert for offside.

Etter dette virket det som om City var fornøyde med tingenes tilstand, og kampen ebbet da også ut med 3-1 til City, mens frustrerte Arsenal-spillere pådro seg det ene gule kortet etter det andre.

Det er nå klart for nok en landslagspause, noe som betyr at det er 13 dager til City skal spille neste gang – borte mot Leicester i Premier League.