4 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. januar 2018 17:00 Premier League 2017/18 23

Sted

Anfield

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 53 285.

Tidslinje

Oppsummering

For første gang denne sesongen tapte Manchester City en Premier League-kamp. Det skjedde på Anfield, der svakt forsvarsspill sørget for 4-3-seier til Liverpool over City.

Manchester City har i et halvt århundre slitt enormt på Anfield, og bare vunnet to ganger i løpet av den tiden i møte med Liverpool på deres hjemmebane (i 1981 og 2003). Også i dag kom City, som før denne kampen ikke hadde tapt på de 22 første ligakampene, til å slite, og slet med å finne rytmen i spillet, samtidig som flere personlige feil sørget for baklengsmål.

City stilte med sitt antatt sterkeste tilgjengelige mannskap, bortsett fra at David Silva overraskende nok var å finne på benken i stedet for på banen. Der ble han sittende gjennom hele kampen, mens Ilkay Gündogan i stedet fikk spilletid. På venstreback ble ikke overraskende Fabian Delph foretrukket, fram til han måtte gi seg etter en halvtime spilt, noe som ga Danilo sjansen. Delph så ut til å få en strekk eller en vridning da han skulle takle, og etter å ha forsøkt en stund å spille videre, måtte han til slutt kaste inn håndkleet. Hvor alvorlig skaden til Delph vites ikke i øyeblikket.

Bare ni minutter var spilt da hjemmelaget Liverpool tok ledelsen, etter en situasjon der Alex Oxlade-Chamberlain fikk slippe alt for lett gjennom og komme i skuddposisjon på 18 meter. Skuddet, som gikk i det lengste hjørnet, var både godt plassert og hardt, men burde ikke vært helt umulig å stanse for Ederson.

City spilte på ingen måte noen god førsteomgang, men skulle fem minutter før hvilen likevel få en etterlengtet utligning. Kyle Walkers langpasning til Leroy Sané på motsatt side av banen var praktfull, og måten Sané tok med seg ballen inn i Liverpools boks var også fremragende. Fra sju meter skjøt tyskeren i det nærmeste hjørnet, noe som må ha kommet overraskende på Liverpool-keeper Karius, som svakt nok ikke greide å redde skuddet, selv om det altså kom i keeperhjørnet. Dermed var lagene like langt og 1-1 holdt seg inn til pause.

Fem minutter ut i den andre omgangen var Nicolas Otamendi nær ved å gi City ledelsen da han headet en corner i tverrliggeren og over, men etter dette skulle det meste handle om Liverpool – mye takket være flere personlige feil i City-forsvaret. 59 minutter var spilt da Liverpool kontret og Firmino ble spilt gjennom. John Stones så ut til å ha kontroll på situasjonen, men fikk en dytt i ryggen og var plutselig helt borte, mens Firmino kom alene med Ederson. En elegant chip som gikk inn via stolpen sørget for jubel på Anfield og 2-1-ledelse til hjemmelaget, men det spørs om ikke John Stones burde hatt et frispark da han ble dyttet vekk av Firmino.

Omtrent fra avspark skulle City-forsvaret rote igjen, takket være en horribel feilpasning Fernandinho, som sendte gjennom Sadio Mané. Skuddet hans fra seksten meter gikk i stolpen og ut.

City-forsvaret var imidlertid ikke ferdig med å feile. Det var bare gått et minutt siden forrige sjanse før Nicolas Otamendi tabbet seg ut ved å spille ballen rett i hjemmelagets Mohamed Salah, som fikk spilt gjennom Sadio Mané. Fra seksten meter sendte han ballen nydelig opp i krysset. Ederson strakk seg så lang han var, men hadde ikke mulighet til å nå opp. En flott avslutning, men sjansen oppsto altså etter nok en personlig feil.

Seks minutter etter var det Edersons tur til å gjøre en feil, da han som en sweeper kom langt ut for å bryte et gjennomspill. Brasilianeren sendte imidlertid ballen rett i Liverpools Mohamed Salah, som på sin side sendte ballen i en fin bue over Ederson og i mål. Dermed 4-1 til Liverpool, etter grusomme ti minutter av kampen der City-spillerne gjorde flere horrible feil som altså sørget for det ene Liverpool-målet etter det andre.

Det skulle likevel bli litt spenning igjen mot slutten av kampen, etter at City greide å redusere to ganger. Først havnet ballen i beina på innbytter Bernardo Silva etter 83 minutter, etter at et annet skudd først ble blokkert. Silva banket ballen lavt i det nærmeste hjørnet og dermed var den første reduseringen et faktum.

Og så skulle det også bli 3-4, et snaut minutt på overtid, etter at Sergio Agüero fikk lagt inn i feltet til Ilkay Gündogan, som først dempet ballen på brystet, og deretter sendte den i nettet med andre berøring. En fin prestasjon av Gündogan, som altså tente et håp om at City likevel kunne greie å få med seg iallfall ett poeng, selv om det var kort tid igjen. I resten av tilleggstiden ble det svært lite spill, mye venting på bytter og andre situasjoner som tok tid, og dermed rant hele opphentingsforsøket ut i sanden.

Liverpool slo City 4-3, og ble dermed det første laget som greide å beseire Pep Guardiolas gutter i Premier League denne sesongen. Bare Shakthar Donetsk (i Champions League) har greid å slå City tidligere denne sesongen. De røde var likevel ikke så veldig mye bedre enn City i dag, som må sies å ha spilt en svak kamp, der personlige feil sørget for flere baklengsmål.

Nå får de lyseblå nesten en uke pause før neste kamp, som er hjemme mot Newcastle førstkommende lørdag.