0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
18. november 2017 16:00 Premier League 2017/18 12

Dommer: Graham Scott. Tilskuere: 31 908.

Oppsummering

Citys eventyrlige høst fortsetter! I dag ble Leicester slått 2-0 på King Power Stadium etter mål av Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne. Samtidig fortsetter Manchester City å sette nye rekorder.

Etter to uker pause fra klubbfotballen var endelig Premier League tilbake igjen da Pep Guardiola tok med seg guttene sine til Leicester i et forsøk på å ta sin ellevte seier på tolv mulige så langt denne sesongen. Nicolas Otamendi måtte sone på grunn av fem gule kort, og hva passet vel da bedre enn at Captain Fantastic – Vincent Kompany var tilbake på laget og spilte fra start! Mange hadde trodd at Eliaquim Mangala kom til å starte i stedet for argentinske Otemandi, men det skulle etter hvert vise seg at det kom til å bli bruk for Mangalas tjenester likevel denne ettermiddagen. Etter halvtimen spilt ble det nemlig tydelig at noe hadde skjedd med Kompanys stopperpartner John Stones, som tok seg til baksiden av låret og gikk ned for telling. Strekkskaden kan fort holde Stones ute av spill i noen uker, men til neste kamp er heldigvis Otamendi klar for spill igjen. I dag var det imidlertid Eliaquim Mangala som kom inn for Stones, og Mangala gjorde seg på ingen måte bort i innhoppet han fikk.

Stopperpartner Kompany satte imidlertid en støkk i City-fansen da han etter bare tre minutter spilt felte Jamie Vardy som var på vei alene gjennom mot keeper Ederson. Dommer Graham Scott valgte imidlertid bare å vise Kompany det gule kortet, til Leicester-spillernes store protester. Scotts vurdering så likevel riktig ut da City hadde sikring i forsvaret i form av John Stones.

Første City-sjanse i kampen skulle komme etter 21 minutter etter mange fine City-kombinasjoner. Det hele skulle ende med at Kasper Schmeichel fikk slått David Silvas avslutning over tverrligger. Så skjedde altså situasjonen der John Stones måtte forlate banen etter halvtimen spilt, før Kevin De Bruyne noen minutter etter det igjen ville ha straffespark da han slo ballen i låret på en Leicester-spiller. Ballen spratt så opp i armen hans, men dommeren vinket spillet videre.

Gabriel Jesus fikser 1-0 til City.

Selv om City hadde ballen svært mye i den første omgangen var det ikke all verdens med sjanser som ble skapt, men like før pause skulle gjestene fra Manchester likevel ta ledelsen etter nydelige kombinasjoner. Raheem Sterling spilte gjennom David Silva, som i stedet for å avslutte selv sendte videre til en helt umarkert Gabriel Jesus som fikk en enkel jobb med å sette ballen i det tomme buret. Dermed 1-0 til City, noe som også ble pauseresultatet.

Starten på andreomgang skulle bli riktig så hektisk da først Leicester fikk en stor sjanse som endte opp i stolpen. Så overtok City ballen og kontret – ikke for første gang i kampen. Denne gangen endte ballen imidlertid i beina på Kevin De Bruyne som fikk drømmetreff da han klinket til fra 18 meter – helt oppe i krysset bak en sjanseløs keeper Schmeichel som strakk seg forgjeves. 2-0 til City, og nok en kanonscoring av Kevin De Bruyne, som har det med å lage vakre mål når han først scorer.

City fortsatte med å skape flere store sjanser, og kunne like etter målet fort gått opp i 3-0. Senere kunne også David Silva scoret med et skudd som gikk over tverrligger. Kort fortalt hadde Manchester City full kontroll på alt som skjedde ute på gressmatta på King Power Stadium, og leverte en meget god opptreden. At 2-0-seieren var fortjent er nesten unødvendig å skrive.

Seieren i dag er den sjuende på rad i ligaen, noe som er ny klubbrekord! Den forrige var på seks, satt helt tilbake i 1903, så at Manchester City skriver historie om dagen er det ingen som helst tvil om. Samtidig fortsetter den utrolige seiersrekken, som nå er oppe i 16 City-triumfer på rad! Denne rekorden fortsetter å øke og øke.

Neste utfordring nå blir Feyernoord i Champions League, kommende tirsdag.