2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. desember 2018 16:00 Premier League 2018/19 19

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 32 090.

Oppsummering

City er inne i en meget dårlig periode og tapte også Boxing Day da Leicester stakk av med alle de tre poengene på King Power Stadium.

Det betyr at Pep Guardiolas menn nå er nede på tredjeplass på Premier League-tabellen, etter også å ha blitt forbigått at Tottenham. Liverpool på førsteplass ligger nå sju poeng foran City, etter at de knuste Newcastle med 4-0 på Anfield i dag.

City hadde både Kevin De Bruyne og Sergio Agüero med fra start til dagens kamp, men manglet fortsatt Fernandinho, som det har blitt mer og mer tydelig nå som han har vært ute av spill, hvor viktig han er for laget. Motstanderne har sluppet altfor lett til de siste kampene, og sammenlignet med tidligere har høst, har forsvaret lekket som en sil. Også i dag skulle det bli to baklengs, og det var altså Leicester som skulle ta med seg seieren, til tross for at det var City som først tok ledelsen. Det samme skjedde sist lørdag da også City tok ledelsen hjemme mot Crystal Palace, men endte opp med å tape kampen.

Kyle Walker, som har fått en del kritikk den siste tiden, fikk hvile i dag, mens Danilo, som var tilbake etter skade, og Fabian Delph fikk ansvaret for hver sin back. Ingen av dem hadde noen særlig god kamp, og særlig sistnevnte gjorde noen grove feil.

Det var som sagt likevel City som skulle ta ledelsen, etter at Leicesters forsvarslinje ikke satt helt som den skulle etter 13 minutter. Det gjorde at Sergio Agüero kunne spille gjennom Bernardo Silva, som ikke var i offside siden den ene Leicester-backen la langt bak resten av forsvarslinjen. Alene med keeper Kasper Schmeichel gjorde portugisiske Silva ingen feil, og satte ballen i det lengste hjørnet. Dermed sto det 0-1 i Leciester, og det virket som om det kunne bli en fin kveld i Leicester for den tilreisende City-fansen.

Det skulle ikke imidlertid ikke gå mange minuttene var det var balanse i regnskapet og lagene var like langt. 18 minutter var spilt da dommer Mike Dean ristet på hodet og signaliserte at spillet skulle fortsette da Danilo så ut til å bli felt oppe på Leicesters banehalvdel, noe som gjorde at vertene kunne kontre. Jamie Vardy ble spilt gjennom på Leicesters venstrekant, og til tross for at det var City-spillere i forsvar og bare én Leicester-spiller inne i boksen, nemlig Marc Albrighton, var det nettopp hans hode Vardy skulle greie å finne med et presist slått innlegg. Fabian Delph var absolutt ikke våken da Albrighton sprang bak ryggen hans og fikk et hav av rom til å heade ballen i det lengste hjørnet til side for Ederson og i nettet. 1-1 og Pep Guardiola vil nok spørre seg hvordan Albrighton kunne få stå helt alene på bakerste i feltet, mens en haug med City-forsvarere, ledet an av Fabian Delph, gjorde veldig lite for å forhindre scoring.

Sergio Agüero kunne ha gitt City ledelsen igjen etter 35 minutter da Leroy Sané ble spilt gjennom og han sendte ballen bakover i feltet fra dødlinja. Dessverre for City og Agüero fikk han ballen litt bak seg og hadde ingen enkel jobb med å avslutte fra femmeterstreken. Ballen gikk da også høyt over mål.

Også kort tid etter kunne City ha scoret, før Bernardo Silva utilgivelig skulle gi ballen fra seg med en håpløp pasning bakover som endte rett i beina på en Leicester-spiller. Heldigvis for Citys del var Ederson våken og fikk reddet. Og bare et par minutter etter det igjen kunne det igjen ha blitt Leicester-mål da en ball ble slått på bakerste i feltet, forbi Fabian Delph som igjen ikke var våken nok, noe som gjorde at Choudhury fikk avsluttet. Rett på Ederson, før ballen nærmest trillet langs streken, før City fikk klarert. Med andre kunne det fort ha blitt langt flere mål før pause, og 1-1 var absolutt ikke noe urettferdig resultat.

Andreomgang skulle bli mindre hektisk, og sett med City-øyne var det mest gledelige som skjedde at David Silva etter 70 minutter gjorde comeback, da han kom inn for Kevin De Bruyne. Det skulle likevel ikke hjelpe, for etter 80 minutter spilt skulle seiersmålet komme, og det var Leicester som skulle få det – og på samme måte som mot Crystal Palace skulle Ederson være sjanseløs mot et fantastisk langskudd helt inne ved stolperoten, høyt oppe i målet. Leroy Sanés klarering på en corner var for svak, og endte bare i beina på Ricardo Pereira – som ladet skuddfoten og fyrte av. Ballen gikk forbi en haug med spille og endte som sagt opp helt inne ved stolperoten, omtrent midt i målet, utagbart for Ederson.

Dermed 2-1, og skuffende nok skulle City aldri greie å gire om og legge et ekstra trykk på Leicester i tiden som gjensto. I stedet skulle Fabian Delph bli utvist like før ordninær tid var ute. Taklingen på ball var helt ren, men han fullførte taklingen videre og traff deretter målscorer Ricardo i beinet med knottene. Det direkte røde kortet fra dommer Dean virket kanskje noe strengt, og med bare ti mann på banen, skulle det iallfall bli vanskelig for City å greie å utligne.

Det gjorde de da heller ikke, og på en dag da det endte med storseier for både Tottenham, Liverpool, Manchester United og Everton, skulle altså City tape for andre kamp på rad. Spørsmålet nå er hva Pep Guardiola skal finne på før neste oppgjør, som er borte mot Southampton kommende søndag.