4 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. desember 2015 20:45 Ligacup 2015/16 Kvartfinale

Dommer: Neil Swarbrick. Tilskuere: 38 246.

Oppsummering

JS77849368City er klar for semifinale i ligacupen etter å ha tatt seg komfortabelt videre fra kvartfinalen der Hull etter hvert ble noen nummer for små. En av dem som sørget for det var Kevin De Bruyne, som scoret to av Citys mål i 4-1-seieren.

Manuel Pellegrini stilte med bortimot sitt sterkeste tilgjengelige mannskap da Championship-laget Hull tok turen til Eastlands i et forsøk på å avansere til ligacupens semifinale. Selv om tre av lagets viktigste spillere – Joe Hart, Vincent Kompany og Sergio Agüero, var ute med skade, og Yaya Touré ble spart, stilte City med noe av det sterkeste tilgjengelige mannskapet Manuel Pellegrini hadde til rådighet. Og som en ekstra bonus var også David Silva med igjen fra start, for første gang siden begynnelsen av oktober.

City startet svært friskt, og det skulle ikke gå mer enn 11 minutter før de lyseblå var i føringen. Kevin De Bruyne fyrte av og ballen havnet i stolpen. På returen ventet Wilfried Bony, som på direkten med en presis avslutning plasserte ballen i det åpne målet. Dermed 1-0 til City, en ledelse som fort kunne ha blitt doblet kort tid etter da Fabian Delph ble spilt gjennom av David Silva. Avslutningen gikk imidlertid over.

Etter hvert roet ting seg litt ned, men selv om City ikke spilte seg til all verdens sjanser var det likevel mye godt spill med raske kombinasjoner. I tillegg spilte forsvaret solid og Championship-laget Hull virket aldri særlig truende. Likevel skulle 1-0 stå seg svært lenge, så selv om City virket relativt komfortable med den knappe ledelsen, skulle det ikke mer enn til enn et øyeblikks uoppmerksomhet for at Hull skulle utligne. I den andre omgangen oppsto det et par mulighet for bortelaget til å greie nettopp det, men da Hull ved en anledning spilte seg gjennom var vikarierende keeper Willy Caballero våkent ute som sweeper og fikk klarert med beina, rett foran en Hull-angriper som var på vei gjennom.

City hadde imidlertid også sjanser til å score igjen, som da Jesus Navas traff utsiden av treverket tidlig i den andre omgangen, eller da Fabian Delph ble spilt gjennom i midten, men ikke klarte å overliste Hulls sisteskanse Eldin Jakupovic da han skjøt fra sekstenmeterstreken.

Tjue minutter før slutt kom Kelechi Iheanacho inn for Wilfried Bony, og det skulle ikke gå mer enn ti minutter før den unge nigerianeren, som for alvor har slått gjennom i City denne sesongen, kom til å doble Citys ledelse. Raheem Sterling la inn fra kant, og foran mål fikk Iheanacho stukket foten fram mellom to Hull-forsvarere og sendt ballen i mål fra kort hold, akkurat slik en måltyv skal gjøre. Dermed 2-0.

To skulle bli til både tre og fire, før Hull tok slutt fikk et trøstemål. Da en Hull-forsvarer prøvde å heade ballen inn til egen keeper, oppdaget en jagende, og ikke minst våken, Kevin De Bruyne hva som var i ferd med å skje. Han fortsatte å storme mot mål, og rakk akkurat å få skotuppen på ballen før keeper kom ut og for å plukke. Dermed trillet ballen inn i tomt bur, og plutselig ledet City 3-0.

Samme De Bruyne skulle også øke til 4-0 få minutter etter, da City fikk frispark like utenfor sekstenmeterstreken. En presis avslutning over muren sørget for Citys fjerde mål for kvelden og De Bruynes andre. Selv om Hull hadde plassert en forsvarsspiller på streken og avslutningen absolutt ikke gikk utenfor keepers rekkevidde, var den såpass hard og kontant at ingen av disse klarte å forhindre scoring.

På overtid skulle Hull få et trøstemål da Andrew Robertson ble spilt gjennom Citys forsvar og sendte ballen sikkert til side for Willy Caballero, men da var kampen i realiteten over for lengst. City er klar for semifinale i ligacupen, der motstander blir enten Everton, Stoke, eller vinneren av Southampton og Liverpool, som spilles i kveld.