1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
19. desember 2017 20:45 Ligacup 2017/18 Kvartfinale

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 31 562. 1-1 etter ordinær tid. 1-1 etter ekstraomganger. Straffesparkkonkurranse: 3-4 (Gündogan MÅL, Touré MÅL, Nmecha MÅL, Jesus MÅL).

Oppsummering

Manchester City er klar for semifinale i ligacupen etter nok et straffedrama der Claudio Bravo endte opp som den store helten.

City har det med å gjøre det spennende i ligacupen og la kampene går helt til straffesparkkonkurranse og avgjøre på dramatisk vis der. Det skjedde som kjent for to sesonger siden da City ble mestre i Manuel Pellegrinis siste sesong som manager for de lyseblå, etter at Liverpool ble slått på Wembley. Denne sesongen ble Wolverhampton slått ut i fjerde runde etter at City seiret i straffesparkkonkurransen, og i kveld skulle det samme gjenta seg etter at det sto 1-1 før ekstraomgangene ble sparket i gang. De endte målløse, før Claudio Bravo på samme måte som i forrige runde skulle bli den store helten da han reddet den avgjørende straffen i kveld.

Eliaquim Mangala i duell med tidligere City-spiller Kelechi Iheanacho.

At det i det hele tatt skulle bli ekstraomganger må imidlertid sies å være relativt unødvendig, og en aldri så liten dommerskandale. City hadde ledet gjennom store deler av kampen etter å ha tatt ledelsen i det 26. minutt takket være en flott soloprestasjon av Ilkay Gündogan, som spilte gjennom Bernardo Silva som satte ballen forbi keeper. Den ledelsen skulle holde seg til langt på overtid i kampen, etter at dommer Robert Madley først på uforklarlig vis hadde lagt til hele åtte minutter, uten at det var noen særlig grunn til å legge til mer enn fire-fem. Og så, fem og et halvt minutt på overtid, pekte han plutselig på straffemerket i en duell der innbytter Kyle Walker fikk foten på ballen og satte den ut til corner. Samtidig gikk også Demarai Gray i bakken, og utrolig nok pekte altså Madley på straffemerket. Dommer Madley var også kampleder i den eneste kampen i England City ikke har vunnet denne sesongen, nemlig hjemmeoppgjøret mot Everton da Madley heller ikke ga noe særlig uttrykk for å være en så stor fan av Kyle Walker. Citys høyreback fikk den gangen to gule kort på to minutter, der det var få som skjønte noe som helst av det andre. Mens Walker den gangen ble feilaktig utvist av Madley, skulle han altså i kveld få en feilaktig straffe mot seg, og i tillegg gult kort for filming i ekstraomgangene.

Brahim Diaz fikk sin første kamp fra start for City i kveld.

Pep Guardiola valgte å stille med et sterkt redusert lag til kveldens kvartfinale på King Power Stadium. Kun Eliaquim Mangala og Ilkay Gündogan var igjen på banen fra de som startet mot Spurs i helga, noe som betydde at det ble mye spilletid på de som ikke har fått spilt så mye denne sesongen, og også at flere unggutter kom til å få sjansen. Claudio Bravo voktet målet, mens unge Tosin Adarabioyo ble Mangalas stopperpartner. Oleksandr Zinchenko og Danilo startet på hver sin back, mens det var hele 17 års forskjell på de to spillerne som ble en del av den sentrale midtbanen i tillegg til Gündogan, nemlig 34 år gamle Yaya Touré og 17 år gamle Phil Foden. Mens Foden også startet borteoppgjøret mot Shaktar Donetsk i Champions League, skulle derimot Brahim Diaz få sin første kamp fra start for City i kveld. I tillegg startet Bernardo Silva og Gabriel Jesus. Også enda flere unggutter skulle få sjansen – både 19 år gamle Lukas Nmecha og 18 år gamle Ayatomiwa Dele-Bashiru skulle komme inn og få sine debuter for City på A-lagsnivå. For Nmecha skulle også debuten bli helt spesiell – han var en av de fire som scoret for City i straffesparkkonkurransen!

City burde tatt ledelsen allerede etter 15 minutter spilt på det som må karakteriseres som en gigantisk mulighet. Leicester stilte i likhet med City med et ganske redusert lag fra start, selv om en del av storstjernene skulle komme inn mot slutten – og ende opp med å bomme i straffesparkkonkurransen. En som har spilt særs lite for Leicester er reservekeeper Ben Hamer, og situasjonen etter kvarteret spilt forklarer kanskje hvorfor. Han kom ut for å plukke ballen, men greide å rote det fryktelig til, og Ilkay Gündogan hadde alle tiders mulighet til å sette ballen i mål, men forsøket ble blokkert. På returen satte Bernardo Silva ballen utenfor mål.

Fem minutter senere var imidlertid Hamer med på notene da et innlegg fra Bernardo Silva i stedet endte opp som et avslutningsforsøk. Hamer endte opp med å slå ballen i tverrligger og over.

Bernardo Silva gir City ledelsen.

Og så skulle altså City ta ledelsen etter 26 minutter spilt da Ilkay Gündogan tok med seg ballen over hele Leicesters banehalvdel. Ingen Leicester-forsvarere greide å ta den fra han, og til slutt serverte tyskeren kula videre til Bernardo Silva som tuppet ballen mellom beina på keeper og i mål. Et flott City-angrep, selv om forsvarsspillet kanskje var noe passivt. Uansett 1-0 til de lyseblå!

At det var et helt annet City-lag som var på banen enn det vi har vært vant til å se denne sesongen var også tydelig ute på banen, og samspillet satt langt fra så godt som vanlig, feilpasningene florerte og det oppsto mange snodige situasjoner. Etter 35 minutter kunne Kelechi Iheanacho, som startet for Leicester i kveld, ha scoret mot sine gamle lagkamerater etter en kontring av hjemmelaget, men Bravo var raskt nede på avslutningsforsøket og fikk avverget. Også hjemmelagets Okazaki skulle få en glimrende mulighet til å score noen minutter senere, men sendte ballen utenfor.

Andre omgang skulle inneholde langt færre sjanser, selv om det også nå var City som hadde ballen noe mer enn Leicester. Overtaket var imidlertid langt mindre enn det vi har blitt vant til denne sesongen. Bernardo Silva burde ha avsluttet da han tok med seg ballen ned mot nærmeste stolpe, men i stedet for å sende den mot mål prøvde å sende den ut i feltet og traff da ingen.

Eliaquim Mangala måtte få behandling på grunn av en blødende nese, men hvor dommer Robert Madley fant de åtte minuttene som han valgte å legge til etter at de 90 ordinære minuttene var over, er det nok bare han selv som vet. Og så oppsto altså situasjonen fem og et halv minutt på overtid da Leicester altså fikk en feilaktig straffe, som innbytter Jamie Vardy satte i mål. Dermed endte det med ekstraomganger, der Leicester kunne ha scoret da Claudio Bravo rotet det til etter 103 minutter. Chileneren nølte altfor lenge på et tilbakespill og endte opp med å sende ballen rett i beinet på Vardy. Heldigvis for Citys del gikk ballen utenfor stolpen og ikke innenfor.

Claudio Bravo med den avgjørende strafferedningen.

Det var tydelig at det begynte å bli mange slitne spillere ute på gressmatta, og City greide ikke å legge noe press på Leicester i løpet av ekstraomgangene. Dermed endte det hele opp på samme måte som i 4. runde i ligacupen, altså med straffesparkkonkurranse. Den gangen ble Claudio Bravo den store helten for City, men chileneren greide ikke å redde de tre første Leicester-forsøkene i kveld. Straffene til Christian Fuchs, Harry Maguire og Vicente Iborra var alle gode, men det samme var Citys fire første straffer. Mens Ilkay Gündogan valgte en lav variant, midt i mål, satte Yaya Touré ballen helt inne ved stolpen. Så var det debutanten Lukas Nmechas tur til å ta straffe for City, og den unge angriperen taklet presset på formidabelt vis. På iskaldt vis satte han ballen helt inne ved stolpen, og da også Gabriel Jesus sendte keeper til feil side og satte ballen inne ved stolpen i det motsatte hjørnet, lå presset på Leicester. Jamie Vardy hadde allerede scoret på straffe for Leicester tidligere i kampen, men i straffesparkkonkurransen greide han ikke å sette ballen innforbi stolpene. Skuddet snisset stolpen og gikk utenfor, noe som betydde at om enten Leicester bommet på deres siste straffe, eller om City scoret på deres siste, ville City, altså Manchester City, være klar for semifinale i ligacupen! Og så skulle altså Claudio Bravo nok en gang bli den store helten da han reddet forsøket fra Riyad Mahrez. Dermed trengte ikke City å ta deres siste straffe, og både Pep Guardiola og City-spillerne jublet ellevilt for å ha tatt seg videre til semifinalen av ligacupen. Det doble oppgjøret spilles i januar. Motstander blir enten Arsenal, som også er klar for semifinale etter å ha slått West Ham i kveld, eller vinnerne av morgendagens kvartfinaler: Chelsea-Bournemouth og Bristol City-Manchester United.