1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
18. desember 2018 20:45 Ligacup 2018/19 Kvartfinale

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 24 644. 1-1 etter ordinær tid. Straffesparkkonkurranse: 1-3 (Gündogan MÅL, Sterling BOM, Jesus MÅL, Zinchenko MÅL).

Oppsummering

Også i år sto det 1-1 etter ordinær tid i kvartfinalen i ligacupen mellom Leicester og Manchester City. Og på samme måte som i fjor var det gjestene fra Manchester som gikk til semifinalen etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen! Den store helten i år ble keeper Aro Muric!

«Historien gjentar seg» er et kjent uttrykk, og det var nettopp det som skjedde på King Power Stadium i Leicester i kveld. Pep Guardiola tok med seg et ganske redusert City-mannskap til Leicester for å spille kvartfinale i ligacupen, noe han også gjorde i fjor på samme tid. Den gangen var det City som tok ledelsen i første omgang takket være et Bernardo Silva-mål, før Leicester kom tilbake i den andre omgangen og utlignet på et feilaktig idømt straffespark langt på overtid. Det hele endte med straffesparkkonkurranse, der til slutt andrekeeper Claudio Bravo ble den store helten da han reddet den avgjørende straffen.

Flere av de samme spillerne var naturlig nok på banen i kveld, et år etter, og nok en gang stilte City med et ganske redusert mannskap. Cupkeeper Aro Muric voktet buret, ettersom Claudio Bravo er langtidsskadet. Oleksandr Zinchenko ble foretrukket på venstreback, mens Fabian Delph var å finne på benken. Den kanskje største overraskelsen var likevel i midtforsvaret, der 17 år gamle Eric Garcia var stopperpartner med Nicolas Otamendi. Den unge spanjolen har ikke engang vært å finne på benken i en tidligere City-kamp, men fikk altså starte i kveldens kvartfinale. På høyreback startet mer rutinerte Kyle Walker, mens Pep Guardiola igjen prøvde seg med å la John Stones bekle Fernandinho-rollen defensivt på midtbanen. Mindre overraskende var det at Phil Foden og Kevin De Bruyne fikk sjansen fra start. Sistnevnte startet dermed for første gang siden i begynnelsen av november – også da i en ligacupkamp hvor tanken var at han skulle spille seg i form. Den gangen endte han opp med å bli skadet igjen, men i dag så han heldigvis til å komme fra det hele uten å pådra seg en skade før det tette juleprogrammet setter inn. Riyad Mahrez fikk sjansen på høyrekant, mens unge Brahim Diaz, som scoret begge målene i forrige runde mot Fulham, startet på venstrekant. Diaz er sterkt linket til Real Madrid, og ser ut til å forsvinne fra City i januar. På topp startet Sergio Agüero, som dermed fikk sin første kamp fra start siden bortekampen mot Lyon i slutten av november. Etter det har argentineren vært skadet, og viste i dag at matchformen kanskje ikke er helt tilbake.

Som sagt skulle historien gjenta seg i kveld, og på samme måte som City tok ledelsen i første omgang i fjor mot Leicester, skulle de lyseblå fra Manchester også gjøre det i kveld. 13 minutter var spilt da Kevin De Bruyne på elegant vis la ballen til rette for seg selv og banket til fra like utenfor 16-meterstreken – lavt og kontant i det nærmeste hjørnet, utenfor keeper Wards rekkevidde! En strålende prestasjon av belgieren, som dermed kunne feire comebacket fra start med scoring!

At City ikke stilte med toppet lag var tydelig utover i den første omgangen, og de lyseblå spilte ikke helt på samme nivå som vi har blitt vant til å se dem denne høsten. De hadde likevel stort sett god kontroll på Leicester, som fram til i denne runden ikke hadde sluppet inn et eneste mål i ligacupen denne sesongen. Vertene framsto som ganske tamme, men skulle komme mer med i kampen utover i kampen, spesielt i den andre omgangen.

Et unntak i den første omgangen der vertene var svært nære å score var imidlertid et skudd fra Demarai Gray som forandret retning og dermed hadde retning mot hjørnet. City-keeper Aro Muric var imidlertid nede og fikk såvidt fingertuppene på ballen, noe som var nok til at den gikk utenfor. En strålende redning av Muric, som i den situasjonen fikk brukt alle sine 198 centimetere for å holde ballen ute.

Før utligningen kom burde imidlertid City ha scoret flere ganger, først da Ryad Mahrez satte en ball over tverrligger fra kort hold i den første omgangen, og senere da Sergio Agüero i starten av den andre omgangen ble spilt gjennom og var alene med keeper. Avslutningen mot det lengste hjørnet var imidlertid altfor svak og keeper Ward reddet enkelt.

Leicester skulle som sagt komme mer med utover i kampen, og de lyseblå lot dem også komme inn i kampen. City leverte når sant skal sies en meget svak andre omgang, og etter 73 minutter skulle de også få en i fleisen da Marc Albrighton sørget for utligning og 1-1. En høy ball ble spilt opp fra midtbanen i bakrommet, og mens Albrighton gikk på løp gjennom, sov Oleksandr Zinchenko litt, og var dermed parkert. Albrighton skal likevel ha honnør både for gjennomløpet og den meget presise og kontante avslutningen høyt i det lengste hjørnet. Leicester-fansen gikk bananas, og begynte nok å øyne håp om revansje for nederlaget i kvartfinalen av ligacupen i fjor.

Innbytter Gabriel Jesus, som kom inn for Sergio Agüero, ville ha straffe da han ble lagt ned omtrent på 16-meterstreken ti minutter før slutt, men dommer Lee Mason var ikke interessert i å blåse og spillet fortsatte. Dermed endte det 1-1 etter ordinær tid, på samme måte som i tilsvarende oppgjør i fjor. Den gangen ble det imidlertid spilt ekstraomganger før det hele endte opp i straffesparkkonkurranse, men nytt av året i ligacupen er at det ikke spilles ekstraomganger, men at en i stedet går direkte til straffer.

Harry Maguire startet det hele, og selv om Muric var såvidt borti ballen og ikke var langt unna å redde straffen fra Leicesters midtstopper, skulle altså hjemmelaget score på sin første straffe i straffespark-konkurransen. Det var til gjengjeld også den eneste straffen de kom til å score på. Ilkay Gündogaan fulgte så opp med å sette en nesten tilsvarende straffe, men i det motsatte hjørnet. Også denne var keeper såvidt borti, men ikke nok til å holde ballen ute. Dermed hadde begge lagene scoret på hver sin straffe før Leicesters Christian Fuchs fikk sjansen. Den sjansen benyttet han svært dårlig da han blåste ballen høyt over, og dermed kunne altså City ta styringen ved å score på sin neste straffe. Innbytter Raheem Sterling ble imidlertid for fiks da han skulle prøve seg på en Panenka-straffe, som han endte opp med å chippe over tverrligger. Dermed var lagene fortsatt likt etter å ha tatt to straffer hver – men så begynte Aro Muric-show.

Den 20 år gamle keeperen fra Kosovo var lynraskt nede på forsøket fra Leicesters James Maddison, og ga dermed City nok en sjanse til å ta styringen. Og der Raheem Sterling feilet, satte Gabriel Jesus ballen kontant i hjørnet og sørget dermed for at City ledet 2-1 etter at begge lagene hadde tatt tre straffer hver. Leicesters fjerde straffesparkskytter var tyrkiske Caglar Söyüncü, som ikke taklet presset og satte en meget svakt plassert straffe. Men når det er sagt var Aro Muric der på plass igjen og reddet, og hvis Claudio Bravo kan sies å være helten etter fjorårets tilsvarende kamp da han reddet den avgjørende straffen, så var Aro Muric det samme i kveld. Oleksandr Zinchenko kunne avgjøre det hele om han scoret på Citys fjerde straffe, og ukraineren var iskald da han plasserte ballen oppe i krysset, noe som sikret City seieren og altså avansement til semifinalen i ligacupen!

Der venter enten vinnerne av de to kvartfinaleoppgjørene som spilles i morgen (Chelsea mot Bournemouth og Arsenal mot Tottenham), eller League One-klubben Burton Albion, som overraskende slo ut Middlesbrough på bortebane i kveld.