0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
11. mars 2017 13:15 FA Cup 2016/17 Kvartfinale

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 32 228.

Oppsummering

imagePep Guardiola og hans lyseblå disipler er klare for Wembley og semifinale i FA-cupen etter dagens 2-0-seier over Middlesbrough!

I sin første sesong som City-manager blir det tur til Wembley for å lede City i semifinale i FA-cupen på Pep Guardiola. Det er klart etter at de lyseblå kjørte over Middlesbrough omtrent fra start til slutt og vant dagens kvartfinale på Riverside med 2-0. Seieren burde imidlertid vært enda større, og det enorme sjansesløseriet er noe som bør bekymre Guardiola.

At City har alle intensjoner om å satse på FA-cupen og vinne turneringen for sjette gang viste seg tydelig i laguttaket til Pep Guardiola. Claudio Bravo startet riktignok i stedet for Willy Caballero i mål, men ellers var det så å si det antatt sterkeste tilgjengelige mannskapet som startet. Pablo Zabaleta og John Stones kom inn i forsvaret i stedet for Bacary Sagna og Aleksandar Kolatov, mens David Silva og Raheem Sterling kom inn på midtbanen i stedet for Fernandinho og Jesus Navas.

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før City var i tet. To og et halvt minutt var spilt da Yaya Toure sendte et høyt framspill mot en ledig Pablo Zabaleta som spilte ballen videre inn foran mål der de lyseblå sto i kø for å score. Og da Raheem Sterling bommet på ballen var David Silva på plass og fikk sendt den i mål fra kort hold. Dermed 1-0 til City og en pangåpning på kampen!

Til tross for den oppløftende starten skulle ikke alt City gjorde i den første omgangen være like bra. Feilpasningene florerte og de lyseblå slet med å få ordentlig tak på kampen. Etter 22 minutter kunne også Middlesbrough utlignet etter en heading på corner ved Gestede, men Claudio Bravo og Pablo Zabaleta fikk i fellesskap avverget. Sekunder etter skulle samme Gestede få en ny sjanse etter et nytt innlegg, men denne gangen gikk avslutningen like over tverrligger.

Etter 33 minutter burde det stått 2-0 til City etter at Leroy Sané nærmest bommet på ballen på blank goal, fem meter foran målstreken. Dermed spratt bare ballen inn til keeper og hjemmesupporterne kunne puste lettet ut.

1-0-ledelsen til City holdt seg inn til pause etter en omgang med noe varierende spill. Det hele skulle imidlertid ta seg kraftig opp i de siste 45 minuttene, da de lyseblå regelrett overkjørte Middlesbrough og skapte sjanser på løpende bånd.

Tre minutter ut i den andre omgangen skulle det nesten bli kopi av det første målet da Yaya Toure fant Kevin De Bruyne med et framspill. Belgieren sendte ballen inn foran mål der både Raheem Sterling og David Silva igjen ventet. Som på målet bommet først Sterling på ballen, men til forskjell fra scoringen sendte David Silva denne gangen ballen over tverrligger i stedet for i mål.

Et par minutter senere burde det igjen blitt scoring da Raheem Sterling sendte ballen inn foran mål fra kant. På typisk Agüero-vis kom Citys argentinske måltyv seg foran forsvareren og fikk avsluttet mot mål – men via keeper Guzan og i stolpen!

Det skortet med andre ord ikke på sjansene og etter 65 minutter måtte Boro-keeper Guzan igjen i aksjon, først på et Silva-skudd mot hjørnet der Guzan måtte ut i full strekk, og så et skudd fra Leroy Sané mot det motsatte hjørnet der Guzan igjen var med på notene.

Etter 67 minutter skulle imidlertid det betryggende andremålet komme. Leroy Sanè slo ballen inn foran mål fra kant, og hvem andre enn Sergio Agüero var da på plass til å ekspedere den videre inn i nettmaskene! Som en ekte måltyv skal gjøre var Agüero der, kom seg foran forsvareren og kunne dermed sette inn 2-0 til City, til stor jubel for en stor delegasjon med svært lydhøre og jublende City-supportere på tribunen.

På dette tidspunktet burde City allerede ledet med flere mål, og det burde også blitt flere scoringer etter dette. Raheem Sterling fikk ballen i nettet etter 71 minutter, men ble noe tvilsomt avvinket for offside, etter at keeper måtte gi retur på et skudd.

Et par minutter etter kunne Silva ha økt ledelsen, men skuddet ble halvveis blokkert. Deretter kunne hjemmelaget faktisk ha scoret dette er en sjelden visitt, men da var John Stones på plass og fikk avverget på strek.

Raheem Sterling var også nære på å score Citys tredje, i tillegg til at han ble utsatt for en fryktelig stempling i leggen som kunne ha endt med rødt kort om dommeren hadde fått det med seg. Hjemmelaget spilte generelt et stykke over streken gjennom hele kampen, og var ikke bare tøffe i duellene, men spilte også regelrett stygt og skal være glad for at de fikk avslutte kampen med elleve mann.

Uansett er City klar for semifinale på Wembley etter dagens seier i Middlesbrough. Motstander blir et av følgende lag: Arsenal/Lincoln, Tottenham/Millwall, Chelsea/Manchester United. Først er det imidlertid Champions League det handler om. Returoppgjøret mot Monaco i åttendedelsfinalen spilles onsdag kveld.