1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. april 2016 20:45 Champions League 2015/16 Kvartfinale 2. kamp

Dommer: Carlos Carballo (Spania). Tilskuere: 53 039. Sammenlagt: 3-2.

Oppsummering

Kevin-De-BruyneKevin De Bruyne sendte ballen i det lengste hjørnet med et presist skudd og Manchester City er klar for sin aller første semifinale i Champions League etter å ha slått ut Paris Saint-Germain!

De to kvartfinalekampene mot Paris Saint-Germain kommer uten tvil til å bli stående igjen som klassikere i Manchester Citys historie, kanskje først og fremst med tanke på at det var aller første gang City var i kvartfinalen. Og som ikke det var nok – samme sesong har City også tatt seg til semifinale i den aller gjeveste klubbturneringen for europeiske klubblag.

Grunnlaget ble lagt i Paris for en snau uke siden da City greide et meget sterkt 2-2-resultat, og med det var i førersetet før returkampen i Manchester i kveld. Det var imidlertid mange bananskall det var mulig å skli på, og for de som kjenner Citys historie vet en at de lyseblå har snublet mang en gang tidligere da det gjaldt som mest. Etter at Sheikh Mansour kjøpte klubben i 2008 har det imidlertid blitt færre og færre slike flauser, og City har etter hvert også begynt å vinne flere og flere troféer – først FA-cup, så Premier League (to ganger) og også ligacup (to ganger). Det har likevel vært en dårlig skjult hemmelighet at det er i Champions League Sheikh Mansour aller mest har ønsket seg suksess, men fram til nå har ikke City greid å levere varene i Europa. Det er imidlertid historie. City er klar for semifinale i Chamions League og dermed med i toppen av europeisk fotball, som eneste engelske lag!

Manuel Pellegrini stilte med nøyaktig samme lag i kveld som greide 2-2 borte i Paris i det første oppgjøret. Det betydde at Nicolas Otamendi rakk å bli klar til kampen, til tross for å ha pådratt seg en smell i helga i kampen mot West Bromwich. Sammen med Eliaquim Mangala kom han til å spille en meget god kamp i Citys midtforsvar, og mens Otamendi og Mangala tidligere begge har mottatt kritikk for å ha kostet mye og begge vært for usikre og gjort for mange tabber, leverte begge en solid forestilling i hjertet av Citys forsvar i dag. Det samme gjorde terrierne Fernando og Fernandinho på midtbanen, som begge konstant var som en klegg oppe i Paris Saint-Germain-spillerne og gjorde livet surt for gjestene. At Manchester Evening News etter dagens kamp velger å gi akkurat disse fire spillerne i det sentrale forsvaret og den sentrale midtbanen karakteren 9 er nok ikke tilfeldig. Samtlige andre City-spillerne som startet får forøvrig karakteren 8 av avisen, og det skal dermed liten fantasi til for å skjønne at City-spillerne leverte en fantastisk kamp og etter hvert fullt fortjent tok seg videre til semifinalen.

En annen som imponerte stort var Kevin De Bruyne, som har tatt City, Premier League og Champions League med storm denne sesongen. I kveld skulle han ende opp med å bli matchvinner med et presist plassert skudd i hjørnet til side for bortelagets keeper Kevin Trapp et drøyt kvarter før slutt. Ikke alle De Bruynes pasninger traff i løpet av kampen, men nok en gang viste altså belgieren klasse da det gjaldt som mest og sikret City seieren med en nydelig scoring!

Selv uten scoringen ville City vært videre, da de lyseblå som kjent hadde to bortemål med seg fra det første oppgjøret. De Bruynes scoring gjør imidlertid at City går videre på å ha scoret flere mål enn PSG (3-2 sammenlagt), ikke bare på å ha scoret flere bortemål.

City kunne imidlertid ha tatt ledelsen allerede i den første omgangen i kveld. De Bruyne spilte gjennom Sergio Agüero etter 30 minutter spilt, og argentineren ble deretter meid ned av keeper Trapp da han prøvde å runde bortelagets sisteskanse. Dommer Carballo fra Spania pekte korrekt på straffemerket, og valgte å gi keeper gult kort i stedet for rødt da Agüero var på vei bort fra mål og det også var to forsvarere som hadde rukket å komme bak Trapp da tyskeren la Agüero i bakken. Citys storscorer er vanligvis sikker fra straffemerket, men denne gangen endte han imidlertid opp med å sende ballen en halvmeter til side for mål, og dermed sto det fortsatt 0-0.

Selv om City leverte en fantastisk forestilling skal det nevnes at bortelaget fra Paris til tider dominerte i den første omgangen, og hadde ballen mest. De kom seg likevel ikke til de helt store sjansene, med unntak av et par frispark der Joe Hart var fint med på notene og fikk slått over og utenfor.

Joe Hart sto forøvrig også en god kamp, og måtte på typisk vis ut og gjøre seg stor ti minutter før slutt da Citys bunnsolide forsvar til slutt sprakk og Cavani kom alene med Hart. Englands nr. 1 var imidlertid på pletten og fikk reddet med den ene armen.

Dermed holdt City-nullen, og er klare for semifinale i Champions League. Foreløpig er det bare Real Madrid som er klare av de andre potensielle semifinalemotstanderne, men også Barcelona og Bayern München ligger godt an til å gå videre. Om City skulle trekke sistnevnte lag vil en altså havne i den situasjonen at Manuel Pellegrinis City skal møte et lag ledet av en manager som skal ta over City om bare få måneder, altså Pep Guardiola …