1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
10. april 2018 20:45 Champions League 2017/18 Kvartfinale 2. kamp

Dommer: Antonio Mateu Lahoz (Spania). Tilskuere: 53 461. Sammenlagt: 1-5.

Oppsummering

Manchester City er ute av Champions League, etter nok et tap mot Liverpool.

Det var i utgangspunktet nesten en umulig oppgave, men et tidlig mål sørget for at City-fansen begynte å tro at det kunne være mulig å hente opp Liverpools 3-0-ledelse fra det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League for en snau uke siden. Likevel skulle det ende med nok et tap for de lyseblå, som dermed er ute av Champions League-sirkuset for denne gang.

Pep Guardiola og hans spillere visste at de lyseblå måtte score minimum tre ganger for å kunne få ekstraomganger mot Liverpool i kveld, samtidig som det ville være katastrofe å slippe inn et mål. Da ville nemlig City være nødt til å score fem ganger for å slå ut Liverpool.

Uansett ville City være nødt til å satse offensivt, og det var også en offensiv lagoppstilling Pep Guardiola hadde valgt, selv om Sergio Agüero var å finne på benken. Både Leroy Sané, Raheem Sterling, Bernardo Silva og Gabriel Jesus var imidlertid på banen, alle spillere som kan score mål, selvsagt i tillegg til David Silva og Kevin De Bruyne. Vincent Kompany måtte vike plass til fordel for Aymeric Laporte, som startet i en trebackslinje med Kyle Walker og Nicolas Otamendi.

Selv om utgangspunktet var ekstremt vanskelig, ville et tidlig City-mål kunne gi de lyseblå fornyet håp og tro om at det var faktisk var mulig å hente igjen Liverpools tremålsledelsen – og det var akkurat det som skjedde! Før det var spilt to minutter lå ballen i nettet bak Liverpools keeper Karius. Raheem Sterling snappet ballen fra van Dijk ute ved sidelinja og ble i neste trekk spilt gjennom inne i boksen, før han sendte videre til Gabriel Jesus, som med en perfekt avslutning nede i hjørnet sendte City i ledelsen. Sammenlagt var stillingen likevel bare 1-3, men den tidligere scoringen satte fyr på City-publikummet og spillerne, som nå for alvor begynte å tro at det kunne la seg gjøre å hente opp Liverpools ledelse.

City fortsatte med å ha ballen og presset Liverpool bakover, uten å skape altfor mange farlige sjanser. Bernardo Silva fikk avsluttet flere ganger inne i boksen da det ble flipperspill, og det ene skuddet gikk også opp i en Liverpool-arm, men avstanden var så kort at det var riktig å ikke blåse straffe i den situasjonen. Mystisk nok fikk Bernardo Silva i stedet gult kort, uvisst av hvilken grunn.

City fortsatte presset, mens den spanske dommeren Lahoz delte ut gule kort så blekket sprutet. Mange City-skudd ble blokkert i siste øyeblikk, noe som førte til mange cornere. Etter 42 minutter var det bare tilfeldigheter som gjorde at City ikke fikk sin andre scoring for kvelden. Bernardo Silva fyrte løs med venstrebeinet, og skuddet snisset såvidt innom et Liverpool-hode og endte opp i stolpen! Ballen gikk rett ut igjen i feltet, men Liverpool greide til slutt å klarere.

Kort tid etterpå fikk faktisk City ballen i mål, men scoringen ble annulert for offside – uriktig. En høy ball ble bokset ut av Liverpools keeper, som slo den rett i beinet til tidligere City-spiller James Milner. Dermed gikk ballen tilbake til en riktignok offsideplassert Leroy Sané som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål, men siden ballen kom fra en motspiller har det ikke noe å si at Sané var offside. Assistentdommeren hevet flagget, og tv-bildene viste at han kommuniserte med dommeren over headset for å fortelle at Sané var offside, men at han ikke visste hvem ballen kom fra. Verken dommer Lahoz eller den ekstra assistentdommeren bak mål så imidlertid ut til å vite at det var James Milner som hadde servert City og Sané, og dermed ble scoringen annulert.

Til tross for et par skadesituasjoner og mye drøying av tid fra Liverpool, som prøvde å roe ned tempoet i kampen, ble det lagt til 0 minutter med tilleggstid i den første omgangen, og flere City-spillere var borte hos dommer Lahoz for å fortelle ham hva de mente om dømmingen hans i den første omgangen. Pep Guardiola kom ut på banen for å få vekk City-spillerne, men sa selv hva han mente om den annulerte scoringen, noe som fikk dommer Lahoz til resolutt å peke opp på tribunen, der Guardiola måtte se andre omgang fra.

Det hører også med til historien at Guardiola for kort tid siden kritiserte Lahoz og trakk fram en situasjon fra Citys kamp mot Monaco i fjor der Sergio Agüero ble snytt for en soleklar straffe, og i stedet fikk gult kort for filming av Lahoz. Kort tid etter disse uttalelsene ble Lahoz utnevnt som dommer av kveldens kamp av UEFA.

Uten en manager på benken og med mye feil fokus på slutten av første omgang der City-spillerne følte seg snytt, var det et City-lag uten helt det samme tenningsnivået som gikk utpå banen i den andre omgangen.

Og så, 13 minutter ut i den andre omgangen, skjedde det som ikke skulle skje. Liverpool kontret og Sadio Mané ble spilt gjennom. Ederson var imidlertid ute, kastet seg ned for å fange ballen, men greide ikke å holde den fast. Ballen spratt dermed ut igjen, og i beina på Mohamed Salah, som fra hjørnet av femmeteren chippet ballen over Nicolas Otamendi og i mål.

Etter dette var det ingen vei tilbake for City, som nå plutselig trengte fire scoringer i stedet for to. Dette viste seg å være umulig, og Nicolas Otamendi gjorde heller ikke situasjonen noe bedre da han rotet vekk ballen ute på sidelinja etter 77 minutter. Det gjorde at Firmino kom alene med keeper, og mens det meste gikk stang ut for City i kveld, avsluttet Firmino via den lengste stolpen og i mål.

Dermed vant Liverpool kveldens kamp 2-1, og sammenlagt 5-1. City er ute av Champions League, og står nå også med tre tap på rad. Mens mange lyseblå nok vil irritere seg over gale dommeravgjørelser i disse tre kampene, har de likevel all mulig grunn til å juble over det Pep Guardiolas lag har fått til. Etter allerede å ha vunnet ligacupen er det bare et tidsspørsmål før Premier League er vunnet. Selv om det ikke er så sannsynlig kan det skje allerede til helga. City møter uansett Tottenham på bortebane i nok et tøft oppgjør. Avspark er uvanlig nok 20.45 norsk tid lørdag kveld.