2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. april 2016 20:45 Champions League 2015/16 Kvartfinale 1. kamp

Dommer: Milorad Mazic (Serbia). Tilskuere: 47 228.

Oppsummering

JS86714176Et reddet straffespark, en kjempetabbe i forsvar og to bortemål var beholdningen da City greide 2-2 på bortebane mot Paris Saint-Germain i første kvartfinale i Champions League.

Det var på forhånd spådd at City kom til å få det svært tøft på bortebane mot Paris Saint-Germain, et av verdens beste klubblag. Manuel Pellegrinis gutter skulle imidlertid gjøre de spådommene til skamme i kveldens kvartfinale i Champions League. City greide nemlig å hale i land et meget sterkt 2-2-resultat, og med to bortemål har de lyseblå skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i Manchester tirsdag i neste uke.

Joe Hart var tilbake mellom stengene i kveldens oppgjør i Paris, noe som skulle vise seg å bli meget viktig for City. Ellers var den eneste endringen på laget i forhold til kampen mot Bournemouth på lørdag at Bacary Sagna var kommet inn på høyreback i stedet for Pablo Zabaleta. På benken satt imidlertid også Fabian Delph, og også han gjorde dermed comeback etter sin skade som har holdt ham ute av laget en god stund da han kom inn mot slutten av andre omgang.

Det skulle vise seg å bli en svært spenningsfylt og nervepirrende kamp i Paris i kveld, og dommer Milorad Mazic fra Serbia fikk nok av vanskelige situasjoner å vurdere. Allerede etter få sekunder spilt måtte Mazic ta grep da hjemmelagets David Luiz dro ned Sergio Agüero like utenfor sekstenmeteren og laget frispark. Brasilianeren fikk samtidig gult kort, og må dermed stå over returoppgjøret i Manchester i neste uke.

Mens det ikke var noen særlig tvil om hva som var rett å gjøre i den situasjonen, skulle det oppstå en langt vanskeligere situasjon for dommeren å bedømme etter seks minutter spilt. Hjemmelaget angrep og ballen ble spilt gjennom til Blaise Matuidi, som kom alene med Joe Hart. Bak kom imidlertid Eliaquim Mangala spurtende, og under press fra Mangala gikk Matuidi i bakken. Hjemmelaget ville ha straffespark og rødt kort til Mangala, men dommer Mazic var ikke med på noen av delene.

Kanskje var denne situasjonen fortsatt i bakhodet til dommeren da han seks minutter senere dømte straffespark til hjemmelaget. Reprisene viste imidlertid at David Luiz selv konstruerte straffesparket ved å hekte seg fast i beinet til Bacary Sagna, og deretter gå i bakken. Mazic pekte likevel på straffemerket, til store protester fra City-spillerne. Fram for å ta straffesparket gikk Zlatan Ibrahimovic, men en glimrende redning av Joe Hart, som slang seg til riktig side og fikk slått ballen utenfor, sørget for at det fortsatt sto 0-0. Med tanke på at straffesparket så ut til å være feil idømt, vil mange, og iallfall City-fansen, hevde at det var rettferdigheten som seiret da Harts tigersprang forhindret scoring.

City slet i deler av første omgang med å henge med i svingene da hjemmelaget presset på for å ta ledelsen, og det ble ikke noe bedre av at Nicolas Otamendi etter 23 minutter mistet ballen i farlig posisjon da han førte ballen oppover mot midtbanen. Hjemmelaget snappet nemlig ballen fra ham og spilte raskt gjennom til Zlatan Ibrahimovic som dermed var alene med Joe Hart. Svenskens avslutning gikk imidlertid svakt over mål.

Og så, etter en omgang der City-fansens puls stort sett hadde ligget rundt 110, skulle plutselig gjestene fra Manchester ta ledelsen etter 38 minutter spilt. Fernando vant ballen for City, og Fernandinho førte den oppover langs midten, før han sendte den ut til Kevin De Bruyne som fulgte med på løp. Stikkeren gjennom til belgieren snek seg forbi hælen til David Luiz, og fra skrått hold sendte De Bruyne ballen i det lengste hjørnet. City ledet 1-0 i Paris!

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Bare et par minutter senere skulle PSG utligne, og det etter en gigantisk tabbe i Citys forsvar. Joe Hart tok femmeter og sendte ballen til Fernando som ventet rett utenfor sekstenmeteren. Opp i press kom imidlertid Zlatan Ibrahimovic, og Fernando ble altfor nonsjalant da han prøvde å trille ballen videre. Brasilianeren endte nemlig bare opp med å sende ballen rett i beinet til Ibrahimovic, som dermed scoret på åpent mål. En gigantisk tabbe av Fernando, som hadde vært så sentral i oppbyggingen til det første målet.

Dermed sto det 1-1 til pause, selv om PSG skulle få nok en god mulighet til å score like før sidebytte. Heldigvis for City var Matuidis pasning til Cavani som befant seg helt alene foran mål altfor høyt og hardt, og dermed forsvant kjempesjansen ut i ingenting.

Selv om City hadde gitt fra seg ledelsen de hadde, ville 1-1 være et strålende resultat å ta med seg hjem til Manchester, men da måtte de for anledningen signalgule holde ut 45 minutter til.

City skulle komme langt mer med i den andre omgangen, og hadde flere fine overgangsmuligheter som potensielt kunne ha endt med scoring.

Det var imidlertid PSG som etter 58 minutter nok en gang skulle gå opp i ledelsen. Adrien Rabiot, som en gang var i Citys akademi, var først på ballen da Joe Hart fikk slått en heading fra Cavani til siden etter en corner. Ballen ble imidlertid ikke slått langt nok til siden, for Rabiot rakk altså å sette ballen i mål fra kloss hold, og dermed var det franske hovedstadslaget i føringen på Parc des Princes etter å ha snudd 0-1 til 2-1.

Og det kunne ha blitt mer. Få minutter etter var PSG svært nære å gå opp i 3-1 da et innlegg havnet på hodet til Zlatan Ibrahimovic. Headingen hans traff tverrliggeren, og på returen var også svært nære å score, men sendte i stedet ballen over fra kort hold.

Og i stedet for 3-1, som ville ha gjort ting svært vanskelig for City i returoppgjøret, skulle det i stedet bli 2-2. 72 minutter var spilt da det igjen skulle bli balanse i regnskapet, riktignok på noe heldig vis. Et innlegg fra Bacary Sagna på kant traff to forsvarsspillere inne i midten, før ballen la seg fint til rette for Fernandinho. Skuddet hans traff en PSG-spiller og smøg seg deretter inn i det lengste hjørnet bak en forfjamset keeper. Dermed hadde City scoret nok et bortemål, og med det skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret.

2-2 skulle nemlig holde seg helt til dommeren blåste av kampen, og de tilreisende City-supporterne fornøyd kunne forlate Parc des Princes, vel vitende om at laget deres hadde gjort jobben og vel så det. Returoppgjøret spilles i Manchester kommende tirsdag, men før det venter West Bromwich i hjemlig serie, lørdag kl. 18.30.