3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
4. april 2018 20:45 Champions League 2017/18 Kvartfinale 1. kamp

Sted

Anfield

Dommer: Felix Brych (Tyskland). Tilskuere: 50 685.

Tidslinje

Oppsummering

Liverpool fikk med seg en solid ledelse etter det første av to kvartfinaleoppgjør mot Manchester City i Champions League.

Det ble på mange måter reprise fra Premier League-kampen i januar på samme arena, da det også raknet for City i løpet av kort tid. Den gangen scoret Liverpool tre ganger på ti minutter mot et City-lag som fullstendig mistet hodet, mens de rødkledde på Anfield denne gangen brukte cirka tjue minutter på å sende ballen i nettet bak Ederson tre ganger.

Og mens hjemmepublikumet var i ekstase, hadde ikke City stort mer å by på enn ballinnehav og nesten-sjanser. I løpet av de drøye nitti minuttene kampen varte, hadde ikke Pep Guardiolas mannskap en eneste avslutning på mål, noe som ikke har skjedd siden 26. oktober 2016 da et sterkt redusert City-lag tapte for Manchester United i ligacupen.

Det var knyttet enorme forventninger til kveldens kvartfinale i Champions League, og etter å ha slått Everton på Goodison uten altfor store problemer på lørdag, burde det vært et City-lag med massevis av selvtillit som kom til Anfield i kveld, for å møte et lag som ligger 18 poeng bak på tabellen med én kamp mer spilt. Det var imidlertid langt fra noen hyggelig velkomst City-spillerne fikk da spillerbussen ankom Anfield. Liverpool-supportere pepret bussen med alle slags mulige gjenstander og knuste også flere ruter, uten at politiet hadde kontroll på det som foregikk. Bussen var i såpass dårlig forfatning etter angrepene at den ikke lenger var kjørbar, og en ny buss måtte hentes inn for å frakte City-spillerne bort fra Anfield etter kampen. Det var en rystet Pep Guardiola som måtte fortelle om hendelsene i intervjuer før kampen, mens Liverpool-manager Jürgen Klopp beklaget på vegne av klubben.

Aymeric Laporte fikk fornyet tillit som venstreback.

Til å begynne med i kampen så det ikke ut til at City-spillerne hadde latt affisere nevneverdig av det som hadde skjedd, for det var City som styrte alt som skjedde ute på gressmatta de første ti minuttene, mens Liverpool knapt fikk låne ballen. Så skulle imidlertid alt snu. En City-corner endte opp med en Liverpool-kontring, der til slutt Roberto Firmino fikk avsluttet fra skrått hold. Ederson var med på notene, men da ballen havnet i beina på Kyle Walker, skulle det hele gå galt. Mens Walker burde ha sendt ballen ut til corner, prøvde han å få kontroll på den, med det resultat at Firmino fikk tuppet ballen videre til Mohamed Salah, som fra fem meter hadde hele målet foran seg med en nærmest liggende Ederson, sprellende på bakken. Hadde det likevel ikke vært for at Ederson fikk kastet seg og såvidt berørt Salahs avslutning med hånda, ville sannsynligvis Vincent Kompany, som hadde plassert seg på strek ha reddet skuddet, siden ballen var på vei rett mot han. Edersons berøring gjorde imidlertid at Kompany ikke hadde noen sjanse til å reagere, og dermed sto det 1-0 til Liverpool.

Det skulle det imidlertid ikke ha gjort, for reprisene viste at Salah var i en tydelig offsideposisjon da han ble spilt gjennom ute på kanten i forkant av scoringen, uten at assistentdommeren fikk dette med seg.

2-0-scoringen etter 20 minutter var det imidlertid ingen grunn til å annulere. Alex Oxlade-Chamberlain fikk drømmetreff da han klinket til fra 20 meter, mens Vincent Kompany ikke rakk å komme tidsnok oppi ham. Det knallharde skuddet endte opp hele inne med stolpen, utagbart for Ederson. En nydelig scoring, og dermed 2-0.

Samme Chamberlain scoret også i januar da de to lagene møttes i ligaen, og også da begynte City-spillerne å stresse etter hvert som målene rant inn og hjemmefansen ble mer og mer entusiastiske. Mens det sist bare var Raheem Sterling som fikk pipekonsert hver gang han hadde ballen, ble alle City-spillerne denne gangen pepet ut av et hjemmepublikum som gjorde alt som sto i deres makt for å få gjestene fra Manchester til å føle seg så lite velkomne som mulig.

Taktikken så også ut til å fungere, for 3-0 skulle komme etter en drøy halvtime spilt. Mohamed Salah la ballen inn i feltet, like over hodet til Fernandinho, og til Sadio Mane, som dermed relativt enkelt kunne heade inn 3-0 fra kort hold.

Etter dette roet kampen seg noe ned, uten at City likevel greide å spille seg til noen sjanser. Den største muligheten de lyseblå hadde i den første omgangen kom etter en kontring der Leroy Sané til slutt avsluttet ganske svakt utenfor den lengste stolpen.

Liverpool-spillerne må ha fått beskjed om å kontrollere inn 3-0-seieren i den andre omgangen,  for etter hvilen hadde ikke de rødkledde noe som helst å by på offensivt, mens det var City som eide ballen. Pep Guardiolas mannskap slet likevel med å finne åpningene i Liverpool-forsvaret, og det skulle bare bli med nesten-sjansene.

Én gang skulle de lyseblå imidlertid greie å få ballen i mål, men da var assistentdommeren oppe med flagget på Leroy Sané. Reprisene viste at han var på linje med Lovren i midtforsvaret, men den samme assistentdommeren som overså den klare offside før Liverpools første scoring, mente altså nå at Sané var innenfor. Gabriel Jesus satte dermed ballen i mål til ingen nytte, og City gikk glipp av det kanskje livsviktige bortemålet.

Med 0-3-tap i det første oppgjøret er utgangspunktet for Pep Guardiolas mannskap selvsagt ytterst vanskelig før returoppgjøret om seks dager i Manchester, mens 5-0-seieren mot Liverpool tidligere denne sesongen, viser at det absolutt ikke er umulig å hente opp en slik ledelse som Liverpool nå har skaffet seg halvveis i det doble oppgjøret. I den andre kampen må også kaptein Jordan Henderson stå over etter å ha pådratt seg gult kort i kveld, mens Mohamed Salah måtte forlate banen på grunn av strekk. Muligens er også Sergio Agüero klar for spill igjen da for City.

I mellomtiden venter imidlertid lokalderby på begge de to klubbene. Mens Liverpool skal møte Everton til helga, møter City Manchester United hjemme på Etihad. Med seier i den kampen har City vunnet Premier League!