1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. november 2017 17:00 Premier League 2017/18 13

Oppsummering

Nok en gang så det ut til at seiersrekka kom til å bli brutt, men nok en gang reddet Raheem Sterling City med et sent mål. Den noe heldige scoringen gjorde at City slo Huddersfield 2-1 på John Smith’s Stadium, etter først å ha ligget under.

Seieren er Citys 18. på rad, inkludert cuper og kamper som har gått til forlengelse, og klubbrekorden fortsetter dermed å øke. Samtidig tangerte Pep Guardiolas gutter rekorden for antall seirer på rad i ligaen, det vil si 11. Én gang tidligere har City greid å vinne 11 på rad i ligaen – i 2015, fordelt på to sesonger. Blir det seier mot Southampton når de kommer på besøk til Manchester i midtuka vil det dermed også bli ny klubbrekord når det gjelder denne statistikken. Samtidig fortsetter andre rekorder å øke. Forrige helg satte City ny rekord for borteseirer i ligaen da Leicester ble slått, og denne er nå økt fra 7 til 8. Rekka over kamper på rad der City ikke har tapt (alle turneringer) er nå oppe i 26, 29 om en ikke teller med ekstraomganger. Forrige gang City tapte en kamp i ligaen var 5. april (1-2 mot Chelsea på Stamford Bridge), altså for snart åtte måneder siden. Det vil si at City nå har spilt 21 kamper på rad i ligaen uten å tape. Forrige gang City greide det var i 2012 (11. april til 1. desember). Klubbrekorden er imidlertid på 22 kamper, satt bare én gang på øverste nivå, 26. desember 1936 til 1. mai 1937. (Også 16. november 1946 til 19. april 1947 spilte City 22 ligakamper på rad uten å tape, men det var i gamle 2. divisjon). Uansett vil det være tangering av også denne klubbrekorden om City ikke taper mot Southampton førstkommende onsdag.

Over fra tall og statistikk til dagens kamp mot Huddersfield, der altså Raheem Sterling nok en gang skulle bli Citys redningsmann etter først å ha skaffet straffe, og så blitt matchvinner drøye fem minutter før slutt. Som ventet satte Pep Guardiola innpå Fabian Delph, Vincent Kompany, Fernandinho, David Silva og Leroy Sané fra start igjen, etter at disse spillerne ble hvilt mot Feyenoord i Champions League tidligere i uka. På topp ble Sergio Agüero foretrukket, og argentineren skulle nok en gang tegne seg på scoringslista med et iskaldt straffespark.

Det var tydelig at Huddersfield hadde som taktikk å satse defensivt og ikke la Citys offensive spillere slippe til, og laget til David Wagner var da også dyktige på dette. Spillerne hans lå lavt, samtidig som City stanget og stanget, men i store deler av kampen slet med å trenge gjennom muren av Huddersfield-spillere. Statistikken etter kampen sier det meste. City hadde ballen 79,4 prosent av tida (Huddersfield 20,6 prosent), City hadde 913 berøringer mot hjemmelagets 356 og City hadde 731 pasninger mot Huddersfields 185. Det sier det meste om kampbildet, men City greide likevel å få mål i løpet av de første 45 minuttene. Sergio Agüero ble spilt gjennom av David Silva etter 33 minutter og var nesten alene med keeper, men ble taklet i siste øyeblikk. Noen minutter senere hadde Nicolas Otamendi et halvfarlig skudd som gikk over mål, mens Huddersfield-keeper Lössl reddet et skudd fra Agüero minutter etter det igjen. Returen havnet i beina til Raheem Sterling, men han greide ikke å presse skuddet mot mål.

Og mens City ikke klarte å få ballen i mål skulle det bli hjemmelaget Huddersfield som totalt mot spillets gang skulle ta ledelsen like før pause. Først var Vincent Kompany nær ved å heade ballen i eget mål på en corner som ble slått inn i feltet, og da det ble ny corner skulle også denne ende opp med at en City-spiller sendte kula av gårde mot eget mål. Denne gangen var det en uheldig Nicolas Otamendi som ble truffet av ballen i skuldra, og uforskyldt dermed satte ballen forbi Ederson i eget mål. Selvmålet gjorde at det var hjemmelaget Huddersfield som kunne gå til ledelse med 1-0, mot spillets gang.

City startet andre omgang med en stormoffensiv, og to ganger i løpet av det første minuttet ropte Raheem Sterling på straffespark. Den andre gangen var dommer Craig Pawson enig og pekte på straffemerket da hjemmelagets Malone rev Sterling ned. Dermed fikk City og Sergio Agüero sjansen til å utligne, og argentineren var iskald da han nærmest ventet på at keeper skulle slenge seg før han satte ballen i det motsatte hjørnet. Dermed 1-1 og de to lagene var like langt.

Huddersfield fortsatte imidlertid med å ligge lavt og kompakt, og jobbet hardt for at City, som for anledningen spilte i mørke drakter, ikke skulle få slippe til. Det greide de stort sett også, selv om Leroy Sané var svært nære på da han dundret et frispark fra 21 meter kontant i tverrliggeren etter 57 minutter.

Som i midtuka da minuttene gikk uten at det ble skapt så veldig mye og det så ut til at Citys lange seiersrekke kom til å bli brutt, skulle heldigvis for Pep Guardiolas gutter til slutt Raheem Sterling dukke opp og sikre seieren ikke lenge før slutt. Denne gangen skulle imidlertid målet være av det noe heldige slaget. Sterling spilte først til Kevin De Bruyne som på direkten spilte gjennom til Gabriel Jesus, som Guardiola hadde satt innpå i et forsøk på å kapre seieren. Han kastet seg fram for å skyte liggende, men keeper kom ut og reddet. Ballen spratt imidlertid rett i låret på Raheem Sterling som kom løpende bakfra, før den gikk i en høy bue og inn i mål. Nok en gang ble dermed Raheem Sterling Citys redningsmann, selv om han denne gangen må prise seg lykkelig over å ha hatt alle marginer med seg.

Det skulle bli noen spennende avslutningsminutter før dommer Craig Pawson blåste av kampen fem minutter på overtid. Like etter det ble det også litt tumulter mellom Leroy Sané og hjemmelagets La Parra, som endte opp med å bli utvist etter å ha tatt hendene opp i ansiktet til Sané. Sané slapp unna med gult kort.

City står nå med 37 av 39 mulige Premier League-poeng etter de 13 første kampene, noe som er bedre enn noen annen Premier League-klubb har greid i åpningen. Samtidig er det en tangering av rekorden til Liverpool fra 1990/91-sesongen. Og for første gang siden april 1995 vant City en Premier League-kamp på bortebane etter å ha ligget under til pause. Den gangen lå City under mot Blackburn på Ewood Park til pause, men klarte å snu oppgjøret og slå laget som en snau måned senere vant Premier League. 96 ganger siden den gangen har City ligget under til pause på bortebane i Premier League, men dette er altså første gangen på 22 år at City har snudd en Premier League-kamp etter å ha ligget under etter de første 45 minuttene.

Mot Southampton på onsdag vil de lyseblå forhåpentlig ikke havne under til pause, og det er altså flere nye rekorder å ta dersom Citys fortsetter med sin utrolige seiersrekke.