0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
20. januar 2019 14:30 Premier League 2018/19 23

Dommer: André Marriner. Tilskuere: 24 190.

Oppsummering

Bunnlaget Huddersfield hadde lite å stille opp med mot titteljagende Manchester City, som vant 3-0 på John Smith’s Stadium.

Etter Liverpools knappe hjemmeseier over Crystal Palace i går var bare seier godt nok for Pep Guardiolas gutter, dersom luken opp til Liverpool på toppen av Premier League-tabellen på fire poeng ikke skulle øke. Dagens motstander var da heller ikke den antatt tøffeste. Huddersfield hadde etter 22 kamper bare scoret 13 mål og skaffet seg 11 poeng, og også etter 23 kamper står fortsatt laget fra Yorkshire, halvveis mellom Leeds og Manchester, med de samme tallene. Det var nemlig Manchester City som stakk av med alle de tre poengene i den første av søndagens to Premier League-oppgjør i den lave sola på John Smith’s Stadium, og det også relativt komfortabelt.

Pep Guardiola hadde tilnærmet full tropp å velge fra, med bare en småskadet Vincent Kompany, Benjamin Mendy som er tilbake i trening, men fortsatt ikke helt spilleklar, og langtidsskadde Claudio Bravo som eneste unntak. Aymeric Laporte har vært et klart førstevalg som stopper gjennom hele sesongen og ble også valgt i dag, denne gang sammen med Nicolas Otamendi, som ikke har fått altfor mange opptredener. På den sentrale midtbanen var det også relativt uvisst hvem som kom til å starte foran Fernandinho, som som vanlig hadde den defensive rollen. Valget falt på Kevin De Bruyne og Ilkay Gündogan, mens både David og Bernardo Silva denne gangen måtte finne seg en plass på benken, kanskje litt overraskende. Gabriel Jesus sto med sju mål på de tre siste kampene, men Pep Guardiola valgte likevel å la brasilianeren sitte på benken gjennom hele kampen og la Sergio Agüero starte sin første kamp siden Liverpool-kampen 3. januar.

Det var som ventet City som startet kampen klart best, og Sergio Agüero var farlig frampå etter bare et par minutters spill, men klarte i en presset situasjon ikke å få avslutningen på mål. City fortsatte å holde trykket oppe, og ble etter tolv minutter spill snytt for et soleklart straffespark da Raheem Sterling ble spilt gjennom og lagt i bakken av hjemmelagets Kongolo. Det som så ut som sesongens klareste straffespark ble utrolig nok likevel bare vinket videre av dommer André Marriner, og heller ikke assistentdommeren som hadde fri sikt inn i situasjonen foretok seg noe.

Etter 17 minutter skulle City likevel ta ledelsen, takket være et langskudd fra Danilo som totalt forandret retning via hodet til Christopher Schindler. Reprisene viste at skuddet nok såvidt hadde sneket seg inn ved stolpen om ikke Schindler hadde forsøkt å blokkere med hodet, men tyskerens involvering gjorde i alle fall at skuddet havnet via hodet hans og i det motsatte hjørnet av mål, noe som gjorde at keeper ikke hadde mulighet til å rekke bort. Dermed 1-0 til City! Scoringen var forøvrig Citys 100. så langt denne sesongen!

Managerløse Huddersfield, for tiden ledet av Mark Hudson som ble hentet opp etter nettopp å ha blitt ansatt som trener for U23-laget til Huddersfield, kom etter dette litt mer med i kampen, men klarte likevel aldri å komme til noen muligheter og det var stort sett City som hadde ballen. Den første omgangen var imidlertid preget av mange feilpasninger, og Pep Guardiola var nok ikke 100% fornøyd med guttene sine da lagene gikk inn til pause.

Bare åtte minutter ut i den andre omgangen skulle imidlertid gjestene fra Manchester doble ledelsen, og det etter at Kevin De Bruyne spilte gjennom Leroy Sané, som reprisene viste muligens såvidt befant seg noen centimetere i offside. Spillet fikk imidlertid fortsette, og tyskeren brukte to berøringer, først ett på å dempe ballen, og så ett på å slå ballen hardt inn foran mål. Foran kasse ventet Raheem Sterling som fra meter stupheadet ballen i mål og dermed scoret sitt tiende Premier League-mål denne sesongen. 2-0 til City, etter nok et Sterling-mål på bortebane mot Huddersfield. Forrige sesong var det Sterling som ble matchvinner på John Smith’s Stadium da han i samme mål som i dag sikret City seieren kort tid før slutt.

Bare et par minutter etterpå skulle også 2-0 bli til 3-0. Danilo slo en høy ball opp mot Sergio Agüero, som på elegant vis headet videre til Leroy Sané, som like elegant tok ballen med seg, først med låret, og så kom alene med keeper. Med en herlig avslutning sendte han ballen på utsiden av keeper og i nettet, helt inne med stolperoten. Mens Sterling kunne juble for sin tiende ligascoring denne sesongen, kunne Sané nå juble for sin åttende. 3-0 til City!

Etter dette tredje City-målet roet kampen seg kraftig ned i intensitet og det var ikke altfor mye som skjedde. City lot også Huddersfield-spillerne få lov til å beholde ballen litt mer, og innbytter Mounie sendte Ederson i full strekk på et langskudd som gikk en halvmeter til side for stolpen.

Fem minutter før slutt burde en annen innbytter, nemlig Bernardo Silva, ha scoret for City da de lillakledde stjal ballen etter et dårlig utspark fra femmeter, og rullet opp et angrep der ballen endte hos nevnte Bernardo, som kom alene med keeper. Avslutningen var imidlertid altfor dårlig og gikk rett på keeper, som dermed reddet.

Tre minutter på overtid burde hjemmelaget ha fått et trøstemål da tidligere nevnte Mounie fikk vende opp på fem meter og avslutte. Ballen gled imidlertid av foten hans og skuddet gikk til side for mål. Få sekunder senere blåste dommer Marriner av kampen, og det betydde både at City holdt nullen, og at det for andre kamp på rad ble seier 3-0. City er altså fortsatt fire poeng bak Liverpool på toppen av tabellen, men har nå fire mål bedre i målforskjell.

Nå venter to cupkamper på lag som starter med B den neste uken, først mot Burton i ligacupens semifinale, der City som kjent har 9-0 å gå på fra første kamp. Lørdag venter Burnley i FA-cupen.