0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. januar 2020 20:45 Ligacup 2019/20 Semifinale 2. kamp

Sammenlagt: 3-2. Dommer: Kevin Friend. Tilskuere:

Oppsummering

For tredje sesong på rad er Manchester City klar for ligacupfinale på Wembley! Det til tross for å ha tapt kveldens kamp mot Manchester United med 0-1.

Manchester City hadde et meget godt utgangspunkt før den andre semifinalen i ligacupen i kveld mot Manchester United. På Old Trafford vant City 3-1 i starten av måneden, og United måtte dermed vinne med to mål for å få straffesparkkonkurranse, og med tre mål for å gå til finalen. De rødkledde skulle faktisk greie å vinne kveldens kamp, men 1-0-seieren var ikke nok, og City er for tredje sesong på rad klare for ligacupfinale etter å ha slått Manchester United 3-2 sammenlagt i semifinalene.

At det var City som gikk til finalen på Wembley søndag 1. mars, der Aston Villa er motstander, var meget fortjent. I den første kampen kunne det stått både 4 og 5-0 til pause, og også i kveldens kamp var det City som dominerte, til tross for at det var United som scoret det eneste målet.

«Cupkeeper» Claudio Bravo voktet som ventet buret, mens City ganske overraskende gikk ut med en trebackslinje med Kyle Walker på høyre side, Nicolas Otamendi i midten og João Cancelo på venstre side. Mange hadde trodd at Rodri kom til å bli Otamendis stopperpartner da lagoppstillingene ble offentliggjort en time før kamp, men han viste seg i stedet å ha sin faste defensive midtbanerollen. Utover i kampen trakk han imidlertid lenger bakover. Citys formasjon i kampen må kanskje beskrives som en 3-2-4-1-formasjon med Rodri og Gündogan som defensive midtbaneankre, og kaptein Kevin De Bruyne og Bernardo Silva som indreløpere. Riyad Mahrez og Raheem Sterling fikk tillit på kantene, mens Sergio Agüero ble valgt foran Gabriel Jesus helt på topp.

Det var City som skulle ta styringen helt fra start av i kampen, og skulle tidlig i kampen få en trippelsjanse som burde ha gitt uttelling. Gündogans gjennomspill til Agüero var perfekt slått, men De Gea fikk kastet seg da Agüero prøvde å heade i det motsatte hjørnet, og fikk en hånd på ballen. Kort tid etter fikk Agüero nok en sjanse til å score, men ballen gikk like utenfor stolpen.

Etter 17 minutter kunne samme Sergio Agüero ha scoret igjen da han tok med seg ballen, gikk inn i boksen og skjøt høyt i det nærmeste hjørnet, men igjen var De Gea på plass med en kjemperedning. Hadde han ikke vært det, kunne målet blitt nesten likt det som Agüero scoret på Old Trafford for noen sesonger siden.

Etter halvtimen spilt var det Raheem Sterlings tur til å kunne score da Kevin De Bruyne spilte han fri på nydelig vis. Sterling gikk imidlertid ikke direkte nok mot mål, og ble taklet i det avgjørende øyeblikket.

Og i stedet for City-scoring, var det bortelaget United som endte opp med å ta ledelsen. En ball inn i City-feltet ble headet videre av Bernardo Silva, og bak i feltet ventet Nemanja Matic, som fikk stå ganske alene da han smalt ballen i mål via stolpen. Totalt mot spillets gang var det dermed Manchester United som ledet kampen.

Et svakt tilbakespill like før pause som Agüero nesten rakk fram på før De Gea kunne ha gjort at det sto uavgjort til pause, men det var altså de rødkledde som kunne gå til ledelse med knappest mulig margin, og som dessuten trengte å score ett til for å få straffesparkkonkurranse.

Hvis den første omgangen var intensiv og full av situasjoner, skulle i alle fall den andre bli det. Hjemmefansen skapte enorm stemning på stadion, og det ble en heseblesende omgang med innsats, tæl – og til slutt også et rødt kort. Maguire headet ballen like over mål tidlig i omgangen på det som var en av få United-sjanser i kampen.

Det var likevel City som skulle fortsette å dominere, og de lyseblå burde absolutt ha scoret, kanskje også flere ganger. Nok et nydelig gjennomspill av Kevin De Bruyne sendte Raheem Sterling alene med De Gea etter 58 minutter. Sterling burde bare ha sendt ballen i det lengste hjørnet, men ble altfor ubesluttsom, bestemte seg for å lure av en forsvarer og så runde keeper, før han til slutt sendte ballen over tverrligger. En frustrert Pep Guardiola på sidelinja kunne knapt tro det han så.

To ganger i kampen fikk faktisk City ballen i mål, først da Sterling satte den i nettet fra kort hold like før pause, og så da Agüero scoret fem minutter før slutt, men begge gangene ble scoringene korrekt annullert for offside.

Det skulle som sagt også komme et rødt kort i den andre omgangen. Kvarteret før slutt ble målscorer Matic vist sitt andre gule kort for kvelden, og dermed det røde, etter at han felte Gündogan i det City satte i gang en kontring.

Det skulle bli noen spennende avslutningsminutter, spesielt da Nicolas Otamendi laget frispark i meget farlig posisjon, men de lyseblå holdt unna, og selv om det altså endte med tap 0-1 i kveld, er det City som skal møte Aston Villa i finalen på Wembley søndag 1. mars! Det blir Citys tredje ligacupfinale på rad, og den femte på de siste sju sesongene! De tidligere forsøkene i løpet av disse sju sesongene har alle endt med ligacupgull for City!