1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
7. januar 2020 21:00 Ligacup 2019/20 Semifinale 1. kamp

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 69 023.

Oppsummering

Manchester City fikk sin første cupseier på Old Trafford gjennom historien, og har med det tatt et langt steg mot ligacupfinalen på Wembley!

Etter en forrykende førsteomgang der City spilte drømmefotball og ledet 3-0 på Old Trafford over Manchester United, ble det en mer tam andreomgang der også hjemmelaget fikk et reduseringsmål. Med hjemmekamp i returoppgjøret har likevel City tatt et langt steg mot ligacupfinalen på Wembley, som spilles søndag 1. mars.

Begge lag stilte med sterke lag, og for Citys del var det bare Ederson av de som ville vært klare førstevalg i en ellever som ikke startet, men heller satt på benken. Cupkeeper Claudio Bravo fikk med andre ord vokte buret også i denne semifinalen. Nå skal det også sies at enten Sergio Agüero eller Gabriel Jesus sannsynligvis ville startet om Guardiola hadde toppet laget sitt, men begge befant seg på benken i kveldens kamp. I stedet var det stort sett Raheem Sterling som befant seg lengst framme, assistert av Kevin De Bruyne. I de andre offensive rollene befant Riyad Mahrez og Bernardo Silva seg, og begge imponerte!

Første omgang skulle bli en fantastisk omgang å se på, sett fra et City-perspektiv. De lyseblå leverte fotball fra aller høyeste nivå, og spilte ball i hatt med de rødkledde, som ble totalt rundspilt. Til pause sto det 3-0 til City, men det burde ha stått mer.

17 minutter var spilt da Bernardo Silva scoret et mål for historiebøkene. Han fikk drømmetreff fra 20 meter og klinket ballen i krysset, bak en sjanseløs De Gea i United-buret. Uten tvil et av de flotteste målene som har vært scoret i et Manchester-derby!

Etter 24 minutter fikk Raheem Sterling to sjanser til å øke til 2-0, etter flott samspill mellom Kyle Walker og Kevin De Bruyne ute på høyrekanten. Walker la til slutt ballen tilbake til Sterling, som måtte seg at begge avslutningsforsøkene hans ble blokkert.

Mål nummer to skulle likevel komme, og igjen var Bernardo Silva sentral. Gjennomspillet hans bak United-forsvaret var perfekt slått, og sendte Riyad Mahrez alene med keeper. Han var iskald, rundet De Gea og satte ballen i det tomme buret! Dermed 2-0 til City!

Ikke så mange minutter senere skulle det også bli 3-0 til City. Som på forrige scoring kontret City, mot et United-forsvar som absolutt ikke hang med i svingene i den første omgangen. De Bruyne lurte av en motspiller med en frekk finte og avsluttet mot mål – men på De Gea. Ballen gikk imidlertid videre i beina på hjemmelagets Andreas Pereira, som ikke greide å forhindre at ballen spratt i beina hans og inn i eget mål. Selvmål, og dermed 0-3 på Old Trafford!

Like før pause burde Raheem Sterling ha økt til 4-0 til City, men bommet omtrent på ballen da han bare trengte å sende den i nettet fra meget god posisjon.

Dermed sto det «bare» 3-0 til pause, etter en forrykende omgang av City-spillerne, mot et svakt United-lag.

Den andre omgangen ble ikke like forrykende, og det virket som om de lyseblå var mer opptatt av å kontrollere kampen enn å satse for offensivt i et forsøk på å score enda flere. Riyad Mahrez hadde Citys eneste skikkelige målsjanse i den andre omgangen, da bare en flott beinparade av De Gea forhindret at han scoret sitt andre for kvelden.

I stedet skulle United redusere på den eneste sjansen de skapte i løpet av kampen. Først De Bruyne, og deretter Rodri, ga bort ballen, noe som gjorde at United kunne kontre. Greenwood sendte gjennom til Rashford, som kom seg forbi Otamendi og sendte ballen i det lengste hjørnet, helt inne ved stolpen.

Dermed har de rødkledde et litt større håp om å utrette noe i returoppgjøret i slutten av måneden på Eastlands enn de ellers ville hatt, men det skal som sagt en hel del til om ikke City klarer å ta seg til ligacupfinalen for tredje sesong på rad! Kveldens seier er for øvrig Citys aller første i en cupkamp (både FA-cup og ligacup) på Old Trafford gjennom historien – på forsøk nr. 9. Fra før av sto City med sju tap og én uavgjort.