1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
18. desember 2019 20:45 Ligacup 2019/20 Kvartfinale

Dommer: Andrew Madley. Tilskuere: 11 817.

Oppsummering

Manchester City er klar for semifinale i ligacupen, hvor Manchester United venter. Det er klart etter kveldens kvartfinalekamp i Oxford, der hjemmelaget bød på meget god motstand for Pep Guardiolas mannskap.

Det var League One mot regjerende Premier League-mestere på Kassam Stadium i Oxford i kveld, noe en kanskje ikke skulle tro sett ut fra hvor jevnt og tøft oppgjøret var. Nå skal det riktignok nevnes at Oxford ligger godt plassert på en 8. plass i League One og er med og kjemper om opprykk, mens Manchester City som i de tidligere rundene i ligacupen stilte med en blanding av rutinerte og unge spillere. Som i tredjerundekampen mot Preston var det Eric Garcia (18) og Taylor Harwood-Bellis (17) som utgjorde Citys stopperduo, mens Phil Foden som på søndag mot Arsenal i Premier League fikk starte på Citys midtbane. Han var én av bare tre som i dag etter også å ha spilt søndag, der de to andre var Rodri og Raheem Sterling. Sterling startet i kveld imidlertid på topp, mens Gabriel Jesus fikk hvile store deler av kampen.

I det som må beskrives som et skikkelig ruskevær i Oxford med både regn og ganske kraftig vind, var det City som tok ledelsen halvveis i den første omgangen etter fine kombinasjoner der Phil Foden til slutt kunne spille gjennom João Cancelo som fikk et helt hav av rom å løpe i på Citys høyreside. Portugiseren valgte til slutt å fyre av selv – via en foten til Oxfords Elliott Moore og i mål! Retningsforandringen ga hjemmelagets keeper Jordan Archer liten mulighet, og dermed kunne Cancelo juble for sitt første mål i City-drakt etter sommerens overgang fra Juventus.

Både Raheem Sterling og senere Riyad Mahrez kunne ha økt Citys ledelse i den første omgangen, men alt i alt var førsteomgangen relativt sjansefattig. City var likevel det førende laget, og det var fullt fortjent at det var gjestene som gikk til pause med en knapp 1-0-ledelse.

I andre omgang skulle imidlertid kampbildet bli et annet. Oxford utlignet bare sekunder etter avspark, etter at et frispark ble tatt raskt av hjemmelagets Shandon Baptiste, riktignok uten at ballen lå helt i ro. Han sendte ballen til Matty Taylor som lurte av Harwood-Bellis og satte ballen bak Claudio Bravo i City-buret. Dermed 1-1!

Det skulle heldigvis ikke gå lang tid før City var i føringen igjen, og det etter et nydelig innlegg av Angeliño bak Oxford-forsvaret, og til Raheem Sterling som ventet foran kassa. Sterling fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet fra kort hold, og dermed sto det 2-1 til City, bare fire minutter etter Oxfords utligningsmål.

Oxford viste imidlertid utover i omgangen at de er et bra fotballag som innehar mange kvaliteter, og ved flere anledninger var City-forsvaret på gyngende grunn.

Etter 70 minutter spilt var det imidlertid City som skulle få sitt tredje, i stedet for at det ble en ny utligning. Nok en gang fikk Raheem Sterling en meget enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold, etter at han denne gangen ble spilt av innbytter Gabriel Jesus, som først så ut til å slite litt med å få ballen med seg da City kontret. Til slutt fikk han likevel spilt ballen inn foran mål der Sterling var helt alene, og på enkelt vis kunne sette inn sitt 18. mål for City denne sesongen.

Også João Cancelo var nære på å få sitt andre for kvelden da han kort tid etter fra spiss vinkel knallen ballen i den nærmeste stolpen, mens også Oxford hadde en del fine muligheter og tidvis presset City-forsvaret. De lyseblå spilte som sagt med et redusert mannskap, men de gulkledde Oxford-spillerne skal likevel ha all mulig honnør for at de greide å spille såpass jevnt med, og tidvis også legge skikkelig trykk på, de regjerende engelske mesterne.

Etter at det i forrige sesongs 3. rundekamp i ligacupen endte med 3-0-seier til City på samme arena, skulle det i kveld til slutt ende med seier 3-1 for City, som skal møte Manchester United i semifinalen. Første kamp spilles på Old Trafford 6./7. januar, mens returoppgjøret spilles på Eastlands 27./28. januar.

I den andre semifinalen møtes Leicester og Aston Villa.