0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
24. september 2019 20:45 Ligacup 2019/20 3. runde

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 22 025.

Oppsummering

Manchester City er klar for fjerde runde i ligacupen, etter å ha vunnet med komfortable sifre på Deepdale Stadium mot Preston.

Pep Guardiola overrasket ved ikke bare å ha én tenåring i Citys midtforsvar i kveldens 3. rundekamp i ligacupen mot Preston, men to! 18 år gamle Eric Garcia, som kom inn i 8-0-seieren over Watford på lørdag, startet som ventet i Citys midtforsvar, noe Guardiola også hadde annonsert på forhånd, men det var færre som ventet at 17 år gamle Taylor Harwood-Bellis skulle gjøre det samme.

Harwood-Bellis ble nettopp tatt opp i Citys førstelagstropp, og ble altså allerede i kveld kastet inn fra start da Championship-laget Preston sto på motsatt banehalvdel. Også João Cancelo fikk sin første kamp fra start for City, etter sommerens overgang fra Juventus, mens Angeliño bekledde Citys venstreback og fikk dermed starte en kamp for City for andre gang i sin karriere. Første gang var også i ligacupen – høsten 2016 da han startet i 2-1-seieren over Swansea på Liberty Stadium.

Mens kveldens forsvar med andre ord var heller urutinert, valgte Pep Guardiola mer rutinert framover på banen i form av Ilkay Gündogan, David Silva, Bernardo Silva, Raheem Sterling og Gabriel Jesus – i tillegg til Phil Foden som har fått svært lite spilletid denne sesongen, men i kveld fikk sesongens første kamp fra start.

Ikke så mye skulle skje i kampen før Gabriel Jesus fikk en halvsjanse etter 13 minutter, men headet over fra spiss vinkel. Noen minutter senere skulle Raheem Sterling prøve seg med et skudd fra litt utenfor hjørnet av femmeteren som keeper fikk reddet.

Bare minuttet etterpå skulle samme Sterling imidlertid få nettkjenning. Han tok ballen med seg fra midtbanen, fintet et skudd og lurte også av en forsvarer, før han avsluttet fra elleve meter, via en Preston-fot og i mål! Dermed 1-0 til de gule og rosa.

Gabriel Jesus trodde at han hadde ordnet 2-0 fem minutter senere da City kontret og Jesus til slutt chippet ballen over keeper og i mål. Assistentdommeren mente imidlertid at det var offside, noe som virket tvilsomt ut fra den ikke altfor gode reprisen som ble vist.

2-0 til City skulle likevel komme etter 35 minutter spilt. Sterling var denne gangen tilrettelegger da han spilte gjennom Gabriel Jesus, som fra skrått hold fyrte av – mellom beina på keeper og i mål! Dermed 2-0 til City.

Det skulle også bli tre før pause, etter at Sterling nok en gang var tilrettelegger, da han denne gangen spilte fri David Silva. Nesten fra dødlinja prøvde spanjolen å slå ballen inn foran mål, men traff bare en uheldig Ryan Ledson hos Preston, som styrte ballen inn i eget mål da han forsøkte å blokkere. I og med at Silvas innlegg ikke hadde retning mot mål i utgangspunktet, vil målet bli stående som et selvmål.

Det skulle ikke bli flere mål i den andre omgangen, selv om City hadde et par gode muligheter til å score. Eric Garcia kunne ha scoret etter 56 minutter da Phil Foden slo ballen inn foran mål, men Garcia rakk ikke skikkelig fram på bakerste stolpe og avslutningen gikk på feil side.

Etter 64 minutter kunne Phil Foden selv ha scoret da han satte ballen i tverrliggeren, men det ville seg ikke for unggutten, som nok må være litt skuffet over ikke å ha fått mer spilletid så langt i høst. Også Preston hadde senere en avslutning i stolpen, og kunne dermed fått en redusering, men det ville seg heller ikke for dem.

Dermed endte det altså med komfortable sifre for City, som slo Preston 3-0, og dermed er klare for 4. runde i ligacupen.