1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. desember 2016 20:45 Champions League 2016/17 Gruppe C

Dommer: Slavko Vincic (Slovenia). Tilskuere: 51 297.

Oppsummering

gundogan-robertsHeller ikke i hjemmeoppgjøret mot Celtic greide Manchester City å slå de skotske mesterne. Det betydningsløse Champions League-oppgjøret endte med 1-1 og poengdeling.

At oppgjøret var betydningsløst viste seg igjen i Citys startoppstilling, som var sterkt redusert. Av de 11 som startet mot Chelsea på lørdag var kun Leroy Sané og Ilkay Gündogan igjen i startoppstillingen mot Celtic i dag. Overraskende nok tok Pep Guardiola ut tre spillere som i utgangspunktet er høyrebacker til å starte – Bacary Sagna, Pablo Maffeo og Pablo Zabaleta. Av disse var det kun Sagna som spilte i forsvar som en del av en treer, sammen med Tosin Adarabioyo og Gaël Clichy. Mens Pablo Maffeo spilte på høyrekant på midten, spilte Zabaleta sentralt sammen med Fernando og Ilkay Gündogan, mens Leroy Sané spilte venstre flanke. På topp spilte spilte Kelechi Iheanacho og Nolito. Det betydde med andre ord ingen Kevin De Bruyne, Sergio Agüero, David Silva, Fernandinho, Nicolas Otamendi eller John Stones fra start, og også Claudio Bravo fikk hvile mens Willy Caballero ble foretrukket fra start.

Mer oppsiktsvekkende var det at 16 år gamle Phil Foden var å finne på benken for City. U18-spilleren ble flyttet opp fra U16-laget i sommer, og har vært en viktig del av laget som ikke har tapt en eneste kamp denne høsten. Unge Foden har også fått prøve seg en kamp for City i UEFA Youth League, men at Pep Guardiola skulle ta ham ut til Champions League-oppgjøret mot Celtic må sies å være en stor overraskelse. Foden har imidlertid allerede debutert for England U17, og er regnet som et av de store talentene på balløya.

Slik kampen utviklet seg ble det imidlertid aldri noe innhopp for Foden, for City slet med å produsere så veldig mange sjanser, selv om det med større effektivitet hadde vært mulig å vinne kampen.

Til tross for få målsjanser – begge kampens to mål skulle komme i løpet av de første minuttene. Det var ikke godt mer enn fem minutter før Patrick Robert, på utlån fra City til Celtic, endte opp med å gi bortelaget ledelsen etter en glimrende soloprestasjon der han driblet seg forbi et par spillere i Citys boks og avsluttet i det lengste hjørnet. City har gitt den teknisk briljante engelskmannen tillatelse til å spille mot sin egen klubb i Champions League, og her fikk han altså sendt et sterkt signal til klubben som eier ham om hva han er god for.

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn tre minutter før City hadde utlignet og lagene var like langt – og selvsagt var det måltjuven Kelechi Iheanacho som sto bak. Nolito var tilrettelegger da han spilte gjennom nigerianeren, som fortsatt hadde en jobb å gjøre. Han tok med seg ballen videre og fyre av – oppe i nettaket, over hanskene til Craig Gorden, og dermed var stillingen 1-1. En nydelig avslutning av Iheanacho!

Få minutter etter burde samme Iheanacho også ha sendt City opp i 2-1, etter en glimrende kontring. Det hele endte med et briljant framspill fra Pablo Zabaleta på Citys høyrekant og inn i feltet, bak Celtics forsvar, noe som sørget for at Iheanacho kom alene med keeper. Nigerianeren avsluttet på direkten, men dessverre for City ikke godt nok, og ballen gikk utenfor.

Etter 18 minutter burde bortelagets Dembele ha gitt Celtic ledelsen igjen da han ble spilt gjennom Citys forsvar og kom alene med Willy Caballero. Argentineren reddet det første forsøket, men Dembele fikk ballen igjen, men greide ikke å sette den i tomt nett fra spiss vinkel. Avslutningen fra kort hold gikk heller i nettveggen og City kunne puste lettet ut.

En god mulighet etter 37 minutter der Iheanacho forsøkte å flikke et innlegg i mål var i grove trekk det City greide å produsere av sjanser resten av den første omgangen.

I andre omgang skulle City etter hvert greie å få ballen i mål etter et innlegg som endte opp med at Nolito kom på bakerste stolpe og satte ballen i mål, men reprisen viste at han befant seg hårfint i offside da ballen ble spilt og at annuleringen nok var korrekt. I tillegg til dette var et farlig frispark av Leroy Sané fra 20 meter som endte opp like utenfor stolpen stort sett det City greide å skape av målsjanser i den andre omgangen, og Celtic var vel så farlige da de forsøkte seg.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke i den noe betydningsløse kampen i Manchester, som verken kunne gjøre noe fra eller til for noen av plasseringene i gruppa. Allerede før kampen var det klart at City endte på andreplass, og dermed skal møte en av de andre gruppervinnerne. Trekningen til åttendedelsfinalene foretas mandag i neste uke.