1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. november 2016 20:45 Champions League 2016/17 Gruppe C

Dommer: Cüneyt Çakir (Tyrkia). Tilskuere: 45 921.

Tidslinje

Motstander 20' 
Motstander 23' 
 43' 25. Fernandinho
 45+1' 21. David Silva
Motstander 49' 
Motstander 51' 
 63' 25. Fernandinho
 68'Raheem Sterling
Bacary Sagna
Motstander 69' 
Motstander 71' 

Oppsummering

teammates-silva-celebrates-with-teammates-after-scoring-his-sides-first-goalCity er klar for sluttspillet i Champions League etter å ha spilt uavgjort 1-1 borte mot Borussia Mönchengladbach. Selv om én kamp gjenstår er det allerede klart at City blir nummer to i gruppa.

Pep Guardiola visste på forhånd at uavgjort i kveldens Champions League-kamp mot Borussia Mönchengladbach Borussia-Park ville være godt nok til å sikre avansement til sluttspillet i Champions League. Det var derfor noe overraskende da lagoppstillingen kom at spanjolen startet med bare tre spillere i forsvar – Aleksandar Kolarov, John Stones og Nicolas Otamendi. På midtbanen ble det dermed plass til både Raheem Sterling, Ilkay Gündogan, Fernandinho, David Silva, Jesus Navas og Kevin De Bruyne, i tillegg til Sergio Agüero på topp. Det offensive laguttaket vitnet om at City hadde ingen intensjoner om å legge seg bakpå og forsøke å sikre inn et avansement.

Første halvdel av førsteomgang skulle forløpe uten nevneverdig dramatikk og uten sjanser til noen av lagene, før hjemmelaget litt ut av det blå plutselig tok ledelsen etter 23 minutter. John Stones ville ha frispark nesten oppe ved midtstreken, men fikk ikke det, noe som gjorde at Borussia Mönchengladbach-spillerne kunne storme i angrep, anført av Stindl, som førte ballen opp langs venstrekanten. Tilfeldighetene ville ha det til at ballen gikk via et City-bein og inn i feltet til Raffael, som fra 16 meter fikk muligheten til å klemme til. Raheem Sterling dekket Bravos utsikt til ballen, og chileneren var sjanseløs på det knallharde skuddet. Dermed 1-0 til hjemmelaget.

Citys første sjanse i kampen skulle komme etter 35 minutter da en corner ble slått ut på 20 meter der Ilkay Gündogan ventet. Tyskeren fikk tatt ned ballen og sendt av gårde et godt plassert skudd, men keeper Sommer var mesterlig nede i hjørnet og fikk reddet.

Minutter senere skulle hjemmelaget få en god mulighet gjennom svenske Wendt som driblet seg forbi halve Citys-lag og kom alene med Claudio Bravo, som heldigvis fikk avverget.

I minuttene før pause skulle City sette inn et skikkelig støt i et forsøk på å utligne, og skulle også lykkes med det. Før scoringen fikk imidlertid først Raheem Sterling, og deretter Sergio Agüero, en glimrende mulighet til å score, uten at det ville lykkes. Sterling var nemlig på vei alene med keeper, da han i stedet for å avslutte nærmest stoppet opp for å kunne sende ballen videre til Agüero, som fikk sendt av gårde en avslutning som keeper Sommer fikk reddet.

Bare minuttet etterpå skulle City-spillerne imidlertid få hull på byllen. Raheem Sterling sendte gjennom en stikker til Kevin De Bruyne, som på første touch fikk slått ballen inn foran mål. Der kom David Silva skliende, og fikk satt ballen i nettet fra kort hold – en viktig utligning like før pause og garantert en vitamininnsprøyting.

Få minutter ut i den andre omgangen skulle hjemmelaget bli redusert til ti mann da Lars Stindl fikk sitt andre gule kort etter å ha stått i veien for Nicolas Otamendi på midtbanen. Kortet virket noe billig, men det var ingenting sammenlignet med det neste røde kortet som skulle komme. Etter 63 minutter var det Fernandinhos tur til å få sitt andre gule kort, etter visstnok å ha hindret en spiller i å løpe. TV-produsentene var svært sparsommelige med å vise repriser og viste bare situasjonen raskt én gang i reprise fra lang avstand, men kontakten mellom de to spillerne så ut til å være minimal. Dommer Cuneyt Cakir valgte imidlertid nok en gang å fiske opp det røde kortet, etter først å ha vist Fernandinho sitt andre gule. Avgjørelsen virket både merkelig og uforståelig, men Fernandinho måtte likevel ta den tunge veien inn i garderoben.

Dette ga hjemmepublikummet ny tro på at det var mulig å vinne kampen, noe som ville sendt Borussia Mönchengladbach opp på like mange poeng som City, men likevel bare sikret tredjeplass i gruppa fordi City da ville lagt foran på innbyrdes oppgjør. Med én kamp igjen å spille ville det imidlertid blitt vanskelig å gå forbi City, i og med at City har Celtic på hjemmebane igjen, mens Borussia Mönchengladbach skal ta turen til Barcelona.

Sannsynligvis også derfor så hjemmelaget i sluttminuttene ut til å nøye seg med ett poeng, noe som for deres del sikret tredjeplass i gruppa og avansement til Europa League. City-spillerne hadde selvsagt ikke noe i mot at hjemmelaget bare lot dem trille ballen fram og tilbake uten å presse, og de siste minuttene forløp nettopp slik – mange pasninger fram og tilbake på egen banehalvdel uten noen motstandere som presset. Dermed ebbet kampen ut med 1-1, og resultat begge lag til sjuende og sist var godt fornøyd med.

Dermed er alle plasseringene i gruppen avgjort – Barcelona blir gruppevinnere, City nummer to, Borussia Mönchengladbach nummer tre og Celtic nummer fire. Som toer i gruppa skal City dermed møte en gruppevinner i åttendedelsfinalen.