3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. november 2016 20:45 Champions League 2016/17 Gruppe C

Dommer: Victor Kassai (Ungarn). Tilskuere: 53 340.

Oppsummering

gundogoalEn strålende andreomgang og to mål av Ilkay Gündogan sørget for at City for aller første gang tok skalpen på Barcelona etter det som var en vanvittig underholdende fotballkamp!

De som kjøpte billett til kveldens Champions League-oppgjør mellom City og Barcelona på Eastlands fikk virkelig valuta for pengene. De to lagene har møttes to ganger i året de siste tre årene, først i åttendedelsfinalen av Champions League i både 2014 og 2015, før de to lagene altså havnet i samme gruppe i Champions League denne sesongen. Det ble tap med stygge sifre mot Barcelona på Camp Nou for noen uker siden, men i kveld skulle Pep Guardiola og hans lyseblå disipler virkelig få sin hevn. Etter totalt fem tap for det spanske mesterlaget skulle på sjette forsøk endelig City greie å ta skalpen på katalanerne, og det på en særdeles morsom måte.

De to lagene satset begge svært offensivt, og var absolutt ikke redd for å sende mange mann i angrep og dermed blottlegge seg i forsvar. Spesielt den andre omgangen ble svært underholdende med spill som bølget fram og tilbake og mange farlige overganger. Heldigvis for Citys del skulle det bli de lyseblå som fortjent nok stakk av med seieren, selv om det også fort kunne endt annerledes.

Med Claudio Bravo suspendert etter at han ble utvist i det motsatte oppgjøret, var det Willy Caballero som tok på seg keeperhanskene til kveldens kamp. I samme situasjon som Bravo ble utvist på Camp Nou skadet også Pablo Zabaleta seg, men han var heldigvis tilbake til kampen i kveld og startet på Citys høyreback. Da Citys lag ble offentliggjort en time og et kvarter før avspark var det ingen særlig store overraskelser i startoppstillingen, noe som betydde Otamendi og Stones som midtstoppere, Kolarov som venstreback, Fernandinho, Gündogan, Silva, De Bruyne, Sterling på midten og Sergio Agüero helt framme.

Mannen som var blitt satt til å lede oppgjøret var ungarske Viktor Kassai, som absolutt ikke hadde noen god åpning på kampen. Etter 11 minutter skulle Raheem Sterling hatt straffespark etter å ha blitt stemplet på foten av Umtiti slik at han gikk over ende, men i stedet for å gi straffe til City valgte Kassai å dra opp det gule kortet og vise det til Sterling for filming! Reprisene viste at avgjørelsen var mildt sagt dårlig.

Første halvdel av førsteomgang var relativt jevnspilt, selv om Barcelona hadde ballen noe mer enn City. Etter 20 minutter skulle imidlertid det endre seg. Et skuddforsøk av Sergio Agüero ble blokkert, og da Barcelona snappet ballen stormet gjestene i angrep. Neymar førte ballen opp langs venstrekanten, mens City-spillerne stormet bakover og prøvde å komme tilbake i forsvar. Det var imidlertid for sent. Neymar fant Lionel Messi inne i midten, og en iskald avslutning fra argentineren nede i hjørnet sendte gjestene opp i ledelsen 1-0 på Eastlands etter en kontring tatt rett ut av læreboka.

Etter dette skulle Barcelona ta fullstendig over spillet og fikk trille mye ball uten at City-spillerne klarte å få tak i kula. At City dermed skulle greie å utligne sju minutter før pause kom derfor ut av omtrent ingenting. Det måtte imidlertid en forsvarsfeil til for at det skulle skje. En fryktelig tversoverpasning av Sergi Roberto endte i beina på Sergio Agüero, som sendte videre til Raheem Sterling som kom løpende opp på Citys høyreside. Der mange ville ha avsluttet selv var Sterling uegoistisk og sendte videre til Ilkay Gündogan som kom på bakerste stolpe og fikk en enkel jobb med å sette ballen i tomt mål bak en utspilt keeper. Strålende oppfattet av Agüero som snappet ballen, og ikke minst strålende sett av Sterling som så at Gündogan var fri på bakerste stolpe! Dermed var stillingen plutselig 1-1, noe som ga både City-spillerne og City-fansen en ny giv før pause.

Utligningen viste seg å være en skikkelig vitamininnsprøyting, og denne virket også gjennom hele den andre omgangen. Det var nemlig et heltent City-lag som kom ut fra garderoben etter pause og det skulle bare gå fem minutter før City var i tet. City fikk frispark fra 20 meter og selv om både Kevin De Bruyne og Aleksandar Kolarov stilte seg opp, var det tydelig at det var førstnevnte som skulle skyte. Og for et skudd det var! Barcelona-keeper ter Stegen tok et steg til feil side før han slang seg, og dermed var han utspilt. Ballen føk inn i retning krysset, selv om den ikke akkurat var limt i hjørnet. Uansett et nydelig skudd av De Bruyne, og City hadde snudd kampen!

City skulle fortsette med å satse offensivt, og kunne gått opp i 3-1 etter 63 minutter da Kevin De Bruyne kun var et par skonummer fra å sette inn Citys tredje etter at en ball ble slått hardt inn i feltet og endte opp med å gå forbi alle. Og i stedet kunne Barcelona kontre etter at John Stones gjorde en horribel feil kort tid etter da han var høyt oppe på Barcelonas banehalvdel og prøvde å vinne ballen. I stedet endte han opp med å sende ballen bakover mot eget mål, og dermed spille gjennom Luis Suarez som kunne storme i angrep med et City-forsvar på hæla. Uruguayeren endte opp med å sende ballen videre til portugisiske André Gomes, som fikk stå helt alene på seksten meter og fyre av – i tverrligger og ut! En gigasjanse til Barcelona til å utligne, noe som ville totalt ha endret kampbildet. City slapp imidlertid med skrekken.

Og fra en stor Barcelona-sjanse skulle det plutselig bølge den andre veien i en periode av kampen som var helt ellevill med to vidåpne forsvar og hawaiifotball av verste/beste sort. Avslutningen fra Kevin De Bruyne skulle imidlertid ende opp i yttersiden av stolpen og gå ut.

3-1 skulle det likevel bli. 73 minutter var spilt da City igjen angrep og Kevin De Bruyne spilte gjennom innbytter Jesus Navas på Citys høyrekant, mellom midtstopper og back. Navas stormet ned mot dødlinja og fikk lagt ballen inn i feltet, der Sergio Agüero omtrent ble truffet, uten at han fikk gjort så veldig mye. En som derimot fikk gjort mer var Ilkay Gündogan som banket den løse ballen i mål fra kort hold. Tyskeren kunne dermed juble for sin andre scoring for dagen, og den fjerde på de to siste to kampene! Midtbanespilleren var skadet da han kom til City, men har etter å ha kommet tilbake nå virkelig begynt å finne formen!

Dette greide aldri Barcelona å slå tilbake mot, og dermed kunne jublende City-spillere gå i garderoben etter å ha spilt en fantastisk andreomgang og slått Barcelona for første gang i klubbens historie (på sjette forsøk). Og for å gjøre en strålende kveld enda mer perfekt greide ikke Borussia Mönchengladbach å slå Celtic på hjemmebane i den andre gruppespillkampen i samme gruppe. Det betyr at City nå ligger tre poeng foran tyskerne med to kamper igjen å spille (City har 7, Mönchengladbach 4). Det bør gi gode muligheter til å avansere til sluttspillet i Champions League også denne sesongen!