4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
19. oktober 2016 20:45 Champions League 2016/17 Gruppe C

Dommer: Milorad Mazic (Serbia). Tilskuere: 96 290.

Oppsummering

goal-barcelonas-lionel-messi-scoresCity dummet seg ut på gang på gang i forsvar og serverte lekne Barcelona-angripere mål etter mål. Hjemmelaget skulle ikke gi seg før de hadde puttet fire.

Den store helten for Barcelona ble Lionel Messi, som scoret sitt sjuende hattrick i karrieren. Hans spisskamerat på Argentina, Sergio Agüero, fikk ikke sjansen til noe tilsvarende ettersom han ble plassert på benken fra start av Pep Guardiola og ikke fikk spille før de siste minuttene av kampen. I stedet spilte Kevin De Bruyne alene på topp, mens Nolito og Sterling startet på hver sin kant og Silva, Gündogan og Fernandinho spilte sentralt.

De for anledningen oransjekledde fra Manchester startet kampen friskt og prøvde å stå høyt og presse Barcelona, men skulle ikke klare å komme seg til noen store målsjanser før det skulle svikte i egen forsvarsrekke for første gang for kvelden etter 17 minutter. Etter et Barcelona-angrep havnet ballen midt i Citys sekstenmeter, men Fernandinho var nærmest ballen og så ut til å ville få full kontroll på den. Det trodde også alle de andre City-spillerne, som begynte å forberede seg på et nytt angrep. Da Fernandinho plutselig skled og ble liggende på magen, hadde dermed for eksempel Ilkay Gündogan blikket i en annen retning og fikk ikke med seg at Lionel Messi spurtet mot ballen. Ellers ville Gündogan vært først på den. Men det ble altså Messi som snappet ballen, fintet Claudio Bravo to ganger og til slutt avsluttet i det tomme buret og sørget for 1-0 til Barcelona.

Resten av omgangen skulle ikke bli den store festen mange hadde håpet at kampen ville bli, men City skulle likevel greie å spille seg til to gedigne muligheter der minst en av dem burde ha sittet. På den første var det Ilkay Gündogan som fintet seg fremover i Barcelonas boks og frå skrå vinkel avsluttet mot det lengste hjørnet. Bare en glimrende enhåndsredning av Marc-André Ter Stegen i Barcelona-buret greide å forhindre scoring.

Et par minutter før pause skulle City få en enda større mulighet etter et frispark som David Silva slo inn i feltet mot bakerste stolpe. John Stones var framme og fikk relativt uhindret headet ballen mot mål, men headingen gikk dessverre for den engelske midtstopperen på feil side av stolpen. Og like etter at Stones burde ha utlignet ble det Barcelonas tur til å få en stor mulighet da Lionel Messi spilte gjennom Luis Suarez som kom alene med Claudio Bravo. Mot sin gamle lagkamerat fikk imidlertid Bravo slengt ut en fot og deretter kastet seg og slått ballen over da ballen gikk i en bue mot mål etter å ha truffet foten til Bravo.

Dermed gikk City-spillerne i garderoben med 0-1, og mange ventet nok at Pep Guardiola ville sette innpå Sergio Agüero tidlig for å legge press på et nykomponert Barcelona-forsvar ettersom både Jordi Alba og Gerard Piqué måtte byttes ut i løpet av den første omgangen på grunn av skader.

Slik skulle det imidlertid ikke gå, og bare sju minutter ut i den andre omgangen skulle City rote det til for seg selv igjen etter horrible feil i bakerste ledd. Pep Guardiola er glad i keepere som spiller korte pasninger til forsvaret sitt, og bare i ytterste nødsfall skal ballen beines oppover banen. Da Bravo etter 52 minutter var ute på 30 meter og skulle sende en kort pasning, feilet chileneren fullstendig og sendte ballen i stedet rett til Luis Suarez, som avsluttet mot det åpne målet. Bravo gjorde da vondt verre ved å slenge opp armene, langt utenfor egen sekstenmeter, og reddet avslutningen. Dommer Milorad Mazic hadde ikke annet valg enn å finne fram det røde kortet og sende Bravo av banen. Willy Caballero kom dermed inn for Nolito, som ble ofret, men trengte ikke å anstrenge seg nevneverdig på frisparket til Lionel Messi som endte langt over.

Når du allerede ligger under og blir redusert til ti mann borte mot Barcelona på Camp Nou blir ikke oppgaven noe særlig enklere, og den ble heller ikke enklere av at også Pablo Zabaleta måtte forlate banen i samme situasjon som Caballero ble utvist. Zabaleta ble liggende lenge nede og kampen ble lenge stoppet, før argentineren til slutt kom seg på beina og hinket av, mens Gaël Clichy kom inn.

Bare et par minutter etter at kampen kom i gang igjen skulle det imidlertid bli 2-0 og igjen var det Lionel Messi som sørget for scoringen, denne gangen etter en presis avslutning i hjørnet fra 18 meter.

Og som om situasjonen ikke var ille nok fra før – etter 69 minutter skulle også Ilkay Gündogan assistere Barcelona og hjelpe dem til å få kveldens tredje scoring etter en grusom pasning bakover som sendte Luis Suarez igjennom. Suarez trillet deretter enkelt videre til Lionel Messi, som fikk en enkel jobb med å sette inn både sitt eget og Barcelonas tredje for kvelden.

Et drøyt kvarter før slutt skulle også hjemmelaget bli redusert til ti mann etter at Jérémy Mathieu fikk se sitt andre gule kort for kvelden etter å ha meid ned Raheem Sterling på kant. At de to lagene igjen ble like mange spillere skulle imidlertid ikke få så mye å si for kampbildet, for på stillingen 0-3 hadde City-spillerne egentlig allerede gitt opp.

Fire minutter før slutt skulle også hattrickkongen Messi skaffe straffe til hjemmelaget da Aleksandar Kolarov ikke hang med i svingene og felte argentineren. En som imidlertid henger med i svingene i aller høyeste grad, i alle fall på straffespark, er Willy Caballero. Det beviste han i ligacupfinalen på Wembley i februar da han reddet tre av Liverpools forsøk i straffesparkkonkurransen, og i kveld skulle han også ikke ha noe problem med å redde forsøket fra Neymar. Mens Neymar trippet fram mot ballen og forsøkte å få Caballero til å slenge seg tidlig, ble argentineren stående og vente på Neymar, så hvor avslutningen gikk, og kastet seg deretter ned og reddet!

Strafferedningen skulle imidlertid bare bli en liten utsettelse, for et par minutter etter skulle likevel Barcelona få sin fjerde for kvelden og Neymar skulle få sin første. Brasilianeren viste teknisk eleganse da han lurte John Stones inne i Citys boks og deretter avsluttet perfekt til side for Willy Caballero.

Med hele 4-0 på resultattavla var det ikke grunn til å legge til så mye tid, og selv om det med det lange avbrekket i forbindelse med det røde kortet og Zabaletas skade burde blitt lagt til minst åtte minutter, ble det ikke lagt til mer enn to.

Selv om resultatet til slutt ble relativt stygt for Citys del, kunne det med litt marginer fort ha gått annerledes – forutsatt at Pep Guardiolas gutter ikke hadde gjort brøler på brøler i forsvaret og servert hjemmelaget flere scoringer og samtidig selv ikke fått keeper utvist. Etter kveldens kamper ligger City likevel fortsatt på andreplass i gruppa, noe som altså holder til å kvalifisere seg til sluttspillet. Innen den tid skal imidlertid tre kamper til spilles.