3 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. september 2016 20:45 Champions League 2016/17 Gruppe C

Dommer: Nicola Rizzoli (Italia). Tilskuere: 57 592.

Tidslinje

Oppsummering

manchester-citys-fernandinho-celebrates-his-goal-with-teammatesCity havnet bakpå tre ganger mot Celtic i Glasgow, men kom tilbake alle tre gangene og fikk med seg ett poeng tilbake til Manchester etter å ha spilt uavgjort 3-3.

Det ble intenst, det ble dramatisk og det ble scoret mange mål i det svært så spennende Champions League-oppgjøret mellom Celtic og Manchester City på Celtic Park i Glasgow. Begge lag skulle score tre mål hver, men det var Celtic som tre ganger var i ledelsen, og det var City som alle tre gangene greide å komme tilbake og dermed altså sikret seg uavgjort til slutt. De lyseblå (som for anledningen spilte i oransje og mørkeblått) hadde også store muligheter til å avgjøre oppgjøret, men det ville seg ikke, og dermed greide ikke Pep Guardiola og hans menn å tangere klubbrekorden på 11 strake seirer. For første gang i en offisiell kamp som City-manager ble det ikke seier for Pep Guardiola, noe som betydde at seiersrekken fra starten av sesongen stoppet på 10.

Guardiola gjorde igjen endringer i Citys forsvar da han plasserte John Stones på benken og flyttet Aleksandar Kolarov inn i midtforsvaret sammen med Nicolas Otamendi. Samtidig kom Gaël Clichy inn på venstreback og Pablo Zabaleta inn på høyreback, mens Bacary Sagna også var henvist til benken.

På midtbanen ble det igjen plass til Nolito, som for tida er suspendert i Premier League etter å ha blitt utvist i kampen mot Bournemouth. Suspensjonen gjelder imidlertid ikke for spill i Europa. Nolito tok plassen til en skadet Kevin De Bruyne, mens resten av startelleveren var lik den som startet mot Swansea i Premier League i helga.

Pep Guardiola var etter kampen ikke fornøyd med måten City startet oppgjøret på, og det skulle ikke gå mer enn knappe tre minutter før hjemmelaget var i ledelsen, selv om scoringen skulle vært annulert for offside. Et frispark fra 35 meter ble slått inn i feltet mot bakerste, før ballen videre ble slått hardt inn foran mål der danske Erik Sviatchenko kastet seg fram og stupheadet ballen mot mål. Han skulle imidlertid bare ende opp med å treffe Moussa Dembele som nærmest ble ufrivillig truffet da han styrte ballen inn i nettet. Reprisene viste imidlertid at Dembele befant seg såvidt i offside headingen kom, og at scoringen skulle vært annulert.

Etter 11 minutter skulle det imidlertid igjen bli balanse i regnskapet. Skuddet fra Aleksandar Kolarov var ikke helt vellykket, men endte i stedet opp som en pasning i beina til Fernandinho, som fikk snudd seg rundt og fra elleve meter sendt ballen i hjørnet bak keeper Craig Gordon. Dermed var lagene like langt.

Første omgang ble en jevnspilt og svært så underholdende affære der begge lag hadde flere gode muligheter til å score. Bare et par minutter etter Citys utligningsmål skulle Celtic få frispark fra meget god posisjon like utenfor sekstenmeteren, men Rogics avslutning endte opp like utenfor stolpen i keeperhjørnet.

Etter 20 minutter spilt skulle imidlertid igjen Celtic gå opp i ledelsen, etter at Raheem Sterling må sies å ha vært svært uheldig. Celtic stormet i angrep og Rogic spilte gjennom Tierney på venstrekant. Fra skrått hold forsøkte han å slå ballen hardt inn i feltet, men endte i stedet opp med å slå ballen i beinet til en uheldig Raheem Sterling som kastet seg ned og forsøkte å blokkere skuddet. Det gjorde han absolutt ikke. I stedet gikk ballen via foten til Sterling og rett i nettet bak en utmanøvrert Claudio Bravo. Celtic var igjen i tet. 2-1!

City prøvde igjen å sette press på for å få nok en utligning, og etter noen farligheter skulle de for anledningen oransje og blå få uttelling etter 28 minutter etter en glimrende prestasjon av Raheem Sterling, som dermed gjorde alt godt igjen etter selvmålet noen minutter tidligere. Gjennomspillet fra David Silva var nydelig, men Sterling hadde likevel en stor jobb å gjøre. En genial finte som lurte vekk Kieran Tierney og en iskald avslutning under Craig Gordon sørget imidlertid for 2-2 og dermed var de to lagene like langt igjen.

Få minutter senere kunne Nicolas Otamendi sendt City opp i 3-2 etter en corner som endte opp med at Kolarov skjøt. Otamendis heading gikk imidlertid like utenfor stolpen.

Utover i omgangen skulle City ta mer og mer over i banespillet, og Celtic hadde mindre og mindre å by på offensivt. Flere mål skulle det likevel ikke komme før pause og lagene gikk dermed inn i garderoben med 2-2.

På samme måte som i første omgang skulle Pep Guardiolas gutter få seg litt av en kalddusj like etter hvilen. Det var ikke gått mer enn knappe to minutter før Celtic igjen var i tet, etter en stor blunder av Aleksandar Kolarov i Citys midtforsvar som lot en innlegg fra kant passere mellom beina hans. Dembeles prestasjon er det imidlertid ingenting å si på. Etter først å ha dempet ballen, kastet han seg ned og sendte Celtic opp i føringen 3-2 på et slags brassespark. Ballen endte utenfor Claudio Bravos rekkevide, helt inne ved stolperoten.

City skulle nok en gang vise karakter ved å igjen komme tilbake i kampen åtte minutter etter Celtics tredje scoring. David Silva spilte gjennom Sergio Agüero som avsluttet. Keeper Gordon fikk avverget, men ballen havnet bare i beina på Nolito, som på åpent mål fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet. Dermed 3-3 og enda en gang var lagene like langt!

Mens Celtic hadde mer enn nok med å forsvare seg resten av kampen, skrudde City tempoet opp og kom også til flere gode muligheter for å få sin fjerde scoring og dermed 4-3, noe som ville ha sikret lagets 11. strake seier og tangering av klubbrekorden. Fernandinhos skudd sju minutter før full tid hadde fortjent en bedre skjebne. Den knallharde avslutningen fra seksten meter gikk rett over det lengste krysset.

På overtid kunne Ilkay Gündogan ha blitt helt, og avslutningen hans fra seksten meter gikk via en spiller, noe som satte keeper Gordon ut av spill. Gordon endte imidlertid med å bli nærmest truffet, og ballen gikk over til corner. Dermed ebbet kampen ut med 3-3, og Citys seiersrekke endte på ti – altså ingen ny klubbrekord.

I seg selv er imidlertid ett poeng borte mot Celtic i Glasgow ikke så verst, selv om Barcelona dermed stakk fra med to poeng, etter å ha snudd sin kamp i Tyskland mot Borussia Mönchengladbach og til slutt vunnet 2-1.

For Citys del venter nok et tøft borteoppgjør i neste kamp, førstkommende søndag på White Hart Lane mot Tottenham