4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. september 2016 20:45 Champions League 2016/17 Gruppe C

Dommer: Björn Kuipers (Nederland). Tilskuere: 30 270.

Oppsummering

aguero-hattrick-goalCity rundspilte Borussia Mönchengladbach i Manchester og fikk en perfekt start på gruppespillet i Champions League. En av dem som sørget for det var Sergio Agüero, som scoret hattrick!

Pep Guardiola ledet City i sin sjuende obligatoriske kamp som City-manager, og for sjuende gang ledet han de lyseblå til seier. Første gruppespillskamp i Champions League – mot Borussia Mönchengladbach – skulle egentlig ha blitt spilt i går, men kraftig regnvær satte en stopper for det. I stedet ble kampen spilt i kveld, noe som gjorde at det var langt fra fullt på tribunen. Mange av de tilreisende tyske supporterne hadde reist hjem, mens mange City-supportere som ikke hadde mulighet til å komme i kveld, også uteble.

De som kom fikk imidlertid se et City-lag som sprudlet, og som tok initiativet fra start. I forhold til laget Pep Guardiola hadde planlagt å starte med i går, før kampen ble utsatt, ble det gjort én endring, nemlig at Ilkay Gundogan fikk sin City-debut og startet, mens David Silva ikke engang var å finne på benken. «Han følte seg ikke bra på treningen i dag tidlig,» kunne Pep Guardiola fortelle før kampen. «Det var ingen stor risiko, men det er altså årsaken til at han ikke er med».

Men selv uten David Silva på laget leverte City tidvis festfotball og det skulle ikke ta lang tid før de lyseblå var i ledelsen. Aleksandar Kolarov slo en lav ball inn i feltet, og på første stolpe ventet Sergio ‘Kun’ Agüero, som snek seg foran Borussia Mönchengladbach-forsvaren og satte ballen i nettet fra kort hold. Dermed 1-0 til City og en perfekt start på kampen!

Tre minutter etter burde det ha stått 2-0 da City kontret og en svært uegoistisk Sergio Agüero sendte ballen videre til debutant Ilkay Gundogan, som hadde hele målet å sette ballen i. Avslutningen hans gikk imidlertid rett på keeper. En enorm sjanse for tyskeren som der burde ha scoret sitt første mål i City-drakt.

Tre minutter etter dette igjen var det Fernandinhos tur til å få en stor mulighet etter en City-corner som til slutt endte opp i beina hans. Fra 13 meter gikk avslutningen hans like utenfor stolpen.

De mange store City-sjansene forteller sitt om hvilket lag det var som dominerte ute på gressmatta, og Borussia Mönchengladbach-spillerne ble stort sett løpende mellom og hadde fint lite å stille opp med. Om en sammenligner med de to oppgjørene mot det samme laget i gruppespillet i Champions League forrige sesong der City slet og såvidt greide å vinne begge oppgjørene, var kveldens kamp og prestasjon av et helt annet kaliber.

Flere store sjanser fulgte, og etter 27 minutter spilt skulle det også bli 2-0 da Ilkay Gundogan ble felt like innenfor sekstenmeterstreken og City fikk straffe. Sergio Agüero, som noen minutter før hadde lagt nede med tydelige smerter, sendte straffen til feil side og ballen sikkert i mål.

Bortelaget skulle like før pause få sin eneste skikkelige sjanse i kampen etter en corner som endte med at Stindl avsluttet nede i det nærmeste hjørnet. Claudio Bravo var imidlertid raskt nede og fikk avverget. Chileneren fikk en tøff debut for City i helga på Old Trafford, men var sikkerheten selv i kveld på Etihad. Nå skal det riktignok sies at det ikke var ofte verken han eller City-forsvaret var presset, og denne ene situasjonen like før pause var omtrent eneste gang han trengte å slenge seg.

Mange City-supportere var nok bekymret for Sergio Agüero da han lå nede i første omgang med store smerter, og det hadde kanskje vært naturlig å tenke at argentineren kom til å bli byttet ut i pausen. Det ble han imidlertid ikke, og i løpet av den andre omgangen skulle han også få hattricket sitt. Han skulle imidlertid trenge noen muligheter på å få det. Først kunne han scoret da Raheem Sterling snappet en retur fra keeper nede ved dødlinja. Han sendte tilbake i feltet til Agüero, som imidlertid ikke greide å overliste keeper.

Neste store City-sjanse var det imidlertid Raheem Sterling som skulle få. Kevin De Bruynes nydelige gjennomspill fant engelskmannen, som kom alene med keeper Sommer. Sterling prøvde seg på en tunnel, men treff innsiden av det ene beinet til keeper, og ballen rullet ut til corner. En enorm mulighet for Sterling til å lage 3-0.

Tre minutter skulle det være Agüero sin tur (igjen) til å være nær Citys (og sin) tredje scoring. Som på det første målet ble det slått et hardt innlegg foran mål, og igjen stakk Agüero fram foten og fikk avsluttet fra kort hold. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper.

Men så, bare minuttet etterpå, skulle endelig Agüero få hattricket sitt. Sterlings nydelige pasning sendte Agüero alene med keeper, og der gjorde argentineren ingen feil. Han rundet bortelagets sisteskanse og med en forsvarer i ryggen kunne han enkelt sende ballen inn i det tomme målet.

City gjorde en del bytter i sluttminuttene, og en av dem som kom inn var Kelechi Iheanacho som entret banen idet hattrickhelten Agüero ble hyllet av publikum og gikk ut. Også Iheanacho skulle notere seg i målprotokollen, og viste dermed nok en gang å være en supereffektiv spiss med mange mål på lite spilletid. En annen innbytter, Leroy Sané må imidlertid få mye av æren for målet. Tyskeren var iskald nede ved dødlinja da han på overtid fintet vekk en forsvarer og til slutt fant Iheanacho foran mål.  Nigerianeren fikk en enkel oppgave med å sette ballen i nettmaskene og dermed sørge for 4-0 til City!

Å si at City leverte varene mot Borussia Mönchengladbach i kveld vil være en underdrivelse, og å si at Pep Guardiola har fått en glimrende start som City-manager vil være det samme. City og Barcelona seiler nå opp som favoritter til å gå videre fra gruppa. Katalanerne slo Celtic hele 7-0 hjemme på Camp Nou i går kveld.

For Citys del venter nå Bournemouth hjemme i neste kamp, førstkommende lørdag.