1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
15. august 2017 18:00 Treningskamp 2017/18

Oppsummering

Et City-lag som ikke la ned all verdens med innsats tapte for Girona i treningskampen mellom samarbeidslagene. En gledelig nyhet er imidlertid at Ilkay Gündogan endelig var tilbake på banen!

Pep Guardiola har tatt med seg guttene sine til Catalonia der de lyseblå for tida er på treningsleir. Muligheten bydde seg på grunn av den lange pausen mellom første og andre Premier League-kamp. Etter å ha slått Brighton i første kamp lørdag er ikke neste kamp før mandag i neste uke, når Everton kommer til Etihad, men i mellomtiden har altså Citys førstelagstropp tatt turen til solfylte Catalonia. En del av opplegget her var dagens treningskamp mot samarbeidsklubben Girona, som Citys offisielle nettside streamet.

Etter å ha gjort jobben mot Brighton og vunnet den kampen på lørdag, var det et City tilbake i feriemodus publikum fikk se i denne kampen, som nok må beskrives som et antiklimaks for fansen etter endelig å ha sett laget sitt i ligapremieren bare for noen få dager siden. Spillet City leverte i dagens kamp mot Girona kunne nemlig ikke sammenlignes med det i det hele tatt, og det var tydelig at de lyseblå ikke la all verden i en kamp der det faktisk ble delt ut pokal til vinneren, nemlig det såkalte Trofeo Costa Brava – en årlig kamp mellom Girona og et invitert lag før sesongstart.

Pep Guardiola gjorde ni endringer på laget som startet mot Brighton på lørdag, og bare Danilo og John Stones var igjen fra startelleveren i den kampen. Claudio Bravo fikk prøve seg mellom stengene og fikk dermed sin første kamp siden han returnerte fra sommerferie, mens stoppertrioen besto av nevnte Stones i tillegg til Eliaquim Mangala og Tosin Adarabioyo. Mens Danilo i denne kampen var tilbake som høyre vingback spilte Leroy Sané på motsatt kant. Sentralt startet Yaya Touré, Phil Foden og Bernardo Silva, mens Raheem Sterling og Brahim Diaz spilte på topp.

Som nevnt var ikke det City-spillerne leverte i denne kampen mye å skrive hjem om, og de lyseblå spilte seg også bare til et fåtall sjanser. Et godt skudd av Raheem Sterling tidlig i kampen ble slått over av keeper, og et frispark av Leroy Sané ikke så lenge etter endte opp like utenfor stolpen.

Det var imidlertid Girona som skulle ta ledelsen, med det som viste seg å bli kampens eneste mål. Aday slo ballen inn i feltet, og hadde det ikke vært for at Leroy Sané snublet og falt, ville han ikke hatt noe problem med å stoppe ballen foran Gironas Portu. Med Sané liggende på bakken benyttet imidlertid Portu sjansen til å sette ballen forbi Claudio Bravo i City-buret, og dermed var det det nyopprykkede laget fra Catalonia som ledet.

City gjorde aldri noe særlig forsøk på å komme med noe svar på Gironas ledermål, og like før pause måtte også Claudio Bravo i aksjon med en fin enhåndsredning der han fikk slått en avslutning mot det lengste hjørnet til corner.

City skulle imidlertid få et par gode muligheter til å score i den andre omgangen, og etter 56 minutter burde Raheem Sterling vært mer besluttsom da han ble spilt alene gjennom med keeper. Engelskmannen nølte imidlertid så lenge at en forsvarer fikk kommet seg tilbake og da Sterling skulle skyte klarte akkurat Girona-spilleren å få slengt foten foran og blokkert skuddet.

Like før slutt skulle City få to gode muligheter til å utligne, først da Bernardo Silva ble spilt gjennom og befant seg i omtrent samme posisjon som Raheem Sterling hadde gjort tidligere i kampen. Denne gangen var det imidlertid keeper Iraizoz som reddet hjemmelaget da han kom ut og gjorde seg stor, mens et skudd like etter fra innbytter Gabriel Jesus skulle snisse oversiden av tverrliggeren.

Dermed endte det 1-0 til Girona, som også hadde flere spillere eid av City på banen i løpet av kampen (på utlån til Girona). Pablo Maffeo spilte hele kampen for katalonerne, og gjorde en meget god opptreden. I tillegg kom Douglas Luiz, Aleix Garcia og Marlos Moreno inn og spilte den siste halvtimen.

For Citys del var den mest gledelige nyheten innhoppet til Ilkay Gündogan som kom inn 20 minutter før slutt og dermed endelig var på banen igjen etter å ha vært ute i åtte måneder med en alvorlig kneskade. Tyskeren viste at det ikke er lenge til han er klar for spill i Premier League også, der City altså møter Everton på hjemmebane mandag om seks dager.

Citys lag: Bravo, Mangala, Danilo, Stones (Otamendi 46), Adarabioyo, Touré, Sterling, Sané, B. Silva, Diaz (Jesus 71), Foden (Gündogan 71)