1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. februar 2016 17:30 Ligacup 2015/16 Finale

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 86 206. 1-1 etter ordinær tid. 1-1 etter ekstraomganger. Straffesparkkonkurranse: 1-3 (Fernandinho BOM, Navas MÅL, Agüero MÅL, Touré MÅL)

Oppsummering

_88492359_manchestercitycelebrate_reutersKeeperspørsmålet hadde blitt heftig debattert før ligacupfinalen, men i ettertid vil kampen alltid bli husket som Willy Caballeros store kveld.

Etter 120 minutter var stillingen 1-1, og det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Der var det en argentinsk andrekeeper som skulle stjele showet.

Spenningen rundt laguttaket til Manuel Pellegrini før ligacupfinalen mot Liverpool dreide seg mest om keeperspørsmålet. Willy Caballero har vært den foretrukne burvokteren i FA- og ligacup, men Joe Hart gjorde en kjempekamp mot Dynamo Kiev og er i utgangspunktet soleklart førstevalg. Manchester Citys chilenske manager valgte likevel å sette lojalitet først da den eneste endringen på laget som sikret seg et godt utgangspunkt i Kiev var byttet av keeper, og det skulle vise seg å bli avgjørende valg. På benken satt blant annet både Jesús Navas og Wilfried Bony som var tilbake i full trening etter sine respektive skader. Til tross for tilnærmet samme lagoppstilling som mot Dynamo Kiev gjorde Pellegrini en strukturell endring før finalen mot Liverpool. Yaya Touré startet ikke i den offensive midtbanerollen, men sentralt sammen med Fernando. På høyrekant startet Fernandinho i en slags 4-4-1-1 formasjon med David Silva bak Sergio Agüero på topp, akkurat dét skulle City få godt betalt for.

De første 20 minuttene bar preg av et enormt høyt tempo og tette dueller. Liverpool åpnet kampen best de første fem minuttene, men det jevnet seg fort ut, uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene. Etter 23 minutter skulle Agüero for første gang i finalen få litt rom, og da er argentineren livsfarlig. Manchester City tok et raskt frispark, og spilte ballen opp til David Silva. Spanjolen vektet pasningen i bakrommet perfekt og da kom Sergio Agüero alene med Lucas og Mamadou Sakho. Angrepsspilleren tråklet seg forbi begge to og kom alene med Mignolet. Avslutningen mot hjørnet gikk ikke langt nok til siden, og en enorm redning av Liverpools sisteskanse gjorde at ballen gikk i stolpen og ut.

Etter en halv time spilt fikk Daniel Sturridge et frispark for Liverpool ved dødlinjen etter en kalkulert felling av Fernandinho, og da Coutinho hamret ballen inn var det tidligere City-spiller Kolo Touré som var en hårsbredd unna å score for de røde. At det var storebror Touré som skulle komme nærmest scoring i den første omgangen hadde nok gitt høye odds før kampen. Ballen gikk uansett ikke i mål, og lagene gikk til pause med 0-0.

Til tross for en sjansefattig førsteomgang så skulle det ikke ta lange tiden før det raslet i nettmaskene i den andre. David Silva fikk ballen høyt i banen etter et Liverpool-kast og spanjolen visste nøyaktig hvor han hadde Agüero. Argentineren fikk lagt ned ballen og timet det perfekt da han fra seksten meter spilte Fernandinho gjennom. Brasilianeren kom i høy fart og fikk litt skrå vinkel, men gikk likevel for skudd. Avslutningen var knallhard og gikk tett på Mignolet, men Liverpools keeper fikk ikke avverget og City-svingen kunne eksplodere. 1-0.

Etter 55 minutter skulle Liverpool få sin første sjanse i den andre omgangen. Fine kombinasjoner utenfor sekstenmeteren før to tidligere City-spillere skulle finne hverandre. Daniel Sturridge slo en fin stikker til James Milner som hadde tatt et løp i bakrom, men Otamendi fulgte engelskmannen fint og avslutningen med venstre ble for dårlig fra Milner.

Og nå skulle det virkelig svinge på Wembley. Kampens vakreste angrep ble anført av Yaya Touré som i velkjent driv fosset fremover. Pasningen til David Silva var perfekt og spanjolen fikk ballen på sekstenmeter. Silva sendte den videre inn foran hvor Raheem Sterling var helt alene med Mignolet, og selv om ballen kom litt skrått burde engelskmannen ha fått til en bedre avslutning enn den som gikk til side for mål.

To minutter etterpå var det nok en gang mye bakrom. Litt lignende den situasjonen i førsteomgang, hvor Agüero skjøt i stolpen så var argentineren igjen med en hel banehalvdel foran seg. Angrepsspilleren fintet seg forbi Alberto Moreno som i et desperat forsøk på å få tak i ballen kastet ut beinet og felte Agüero. Michael Oliver valgte utrolig nok ikke å dømme straffespark til Manchester City, og det hele endte med innkast.

Til tross for at City var solide bakover, så fikk de lyseblå seg en solid kalddusj syv minutter før full tid. Inne i egen sekstenmeter hadde Kompany og Otamendi tidvis full kontroll, men etter innlegg fra Origi ble det fullstendig kaos. Adam Lallana skjøt i stolpen og ballen spratt ut igjen i feltet hvor Coutinho sto alene og satte ballen i åpent mål. En real nedtur for Manuel Pellegrinis mannskap som frem til da hadde spilt en veldig god andreomgang.

90 sekunder før full tid fikk Manchester City corner og etter litt frem og tilbake havnet ballen hos Yaya Touré som ikke fikk headet ordentlig mot mål, men barket sammen med Simon Mignolet inne i femmeteren, og det som var en enorm sjanse resulterte bare i nytt hjørnespark. Det var det siste store som skjedde i den andre omgangen, og det måtte altså ekstraomganger til i London.

Til den første ekstraomgangen valgte Pellegrini å gjøre to endringer, og dermed sette inn en helt ny høyreside. Inn på banen kom Pablo Zabaleta og Jesús Navas for Fernando og Bacary Sagna. Det betydde at Fernandinho, som gjorde en veldig god kamp på høyrekant gikk inn sentralt ved siden av Yaya Touré.

Den første ekstraomgangen var preget av litt slitne bein, men etter 14 minutter skulle Agüero få en enorm mulighet. Argentineren fikk ballen førti meter fra Liverpools mål, men vendte av Lallana og satte fart. Etter en kjapp vegg med David Silva var Agüero igjen alene med Mignolet, men nok en gang skulle belgieren få en hånd på ballen, og dermed gikk lagene til en kort pause på 1-1.

Den andre ekstraomgangen skulle begynne med en enorm sjanse til Liverpool. Etter et langt angrep fra Liverpool fikk Milner til slutt lagt inn til Origi som headet fra kort hold. Før kampen var det litt tvil om formen til Caballero, men redningen på headingen fra Liverpools angrepsspiller var det ingenting å utsette på. Veldig god prestasjon av den argentinske sisteskansen, og var et skremmeskudd for hva han skulle prestere etterpå.

Så var det prov på slitne ben og hoder da Milner forsøkte å heade ballen hjem til Mignolet. Headingen ble for kort og Agüero fikk nok en mulighet til å avgjøre. Hele situasjonen gikk imidlertid veldig fort og avslutningen til Citys argentinske toppscorer gikk himmelhøyt over. Etter det var det stort sett slitenheten som var mest tydelig og etter 30 ekstra spilleminutter var det duket for straffesparkkonkurranse på Wembley.

Første stikk gikk til Manchester City da Kompany trakk det lengste strået, og det hele skulle avgjøres foran en lyseblå mur, med en argentiner i spissen.

Til tross for at Emre Can chippet den første straffen midt i mål, og Fernandinho bommet på Citys første, så skulle det vise seg å bli Citys kveld.

Willy Caballero reddet straffe forrige helg mot Chelsea og fortsatte i den stilen denne søndagen på Wembley. Først reddet han straffe fra Lucas med et tigersprang. Etter det var det Coutinho som ikke greide å overliste argentineren. Når Lallana forsøkte å banke ballen i krysset så var Caballero der også, og når Yaya Touré satte sin straffe var det hele et faktum. Londonkvelden var lyseblå, og Manuel Pellegrinis mannskap sikret sesongens første triumf.