0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
25. februar 2018 17:30 Ligacup 2017/18 Finale

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 85 671.

Oppsummering

En strålende andre omgang sørget for at City søndag kunne løfte Ligacup-trofeet for femte gang i klubbens historie.

Sergio Aguero gav City-ledelsen i en jevnspilt førsteomgang. I andre omgang var det stort sett bare ett lag på banen, og ytterligere scoringer av kaptein Vincent Kompany samt David Silva sørget til slutt for en overbevisende og ikke minst fullt fortjent 3-0 seier.

Raheem Sterling måtte dessverre stå over grunnet skade, men i stedet for å sette inn Bernardo Silva på hans plass, valgte i stedet Guardiola å starte med både Ilkay Gundogan, David Silva og Kevin De Bruyne på midten sammen med Fernandinho og Leroy Sane. Vincent Kompany fikk tillit i midtforsvaret sammen med Nicolas Otamendi, mens Danilo ble foretrukket på venstresiden i forsvaret på bekostning av Olegsandr Zinchenko i Fabian Delphs fravær. Claudio Bravo startet som annonsert på keeperplassen, mens Sergio Aguero spilte på topp.

Kampen startet rotete og det var Arsenal som skapte den første store sjansen etter syv minutters spill da Mesut Ozil fikk ballen ute på vår venstreside. Hans innlegg fant nesten Pierre-Emerick Aubameyang, men Kyle Walker fikk kastet seg inn i duellen, fikk en fot på ballen og satte den nesten i eget mål. Claudio Bravo fikk imidlertid kastet seg og avverget. Noen minutter senere ropte Arsenal på straffe da Nacho Montreal gikk ned inne i Citys felt. Men det eneste han skulle hatt var et gult kort for filming.

City skapte svært lite framover i starten av kampen, men tok likevel ledelsen i det 19.minutt. Et fem-meter utspark fra Bravo fant Aguero som alene gjennom elegant lobben ballen over en utrustende David Ospina i Arsenals mål.

Bare et par minutter senere holdt Arsenal nok en gang på å bli overrumplet av et langt oppspill. Denne gang mot Kevin De Bruyne, men Hector Bellerin tok i bruk ulovlige midler for å stoppe vår eminente midtbanespiller og ble korrekt belønnet med det gule kortet.

Deretter fulgte en lang periode der svært lite skjedde foran noen av målene. Seks minutter før pause dro Aguero seg fint fri, innlegget hans ble såvidt klarert av en Arsenal-forsvarer før De Bruyne satte returen i nettveggen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til City.

Andre omgang startet langt friskere sett med City-øyne, og allerede etter et par minutters spill var Kompany centimetre fra å doble ledelsen, men skuddet hans fra rundt 16 meter etter en corner gikk via en Arsenal-forsvarer og like til side for mål til en ny resultatløs corner.

Bare fem minutter ut i omgangen måtte dessverre Fernandinho gi seg med det som så ut som en hamstring-skade og ble erstattet av Bernardo Silva. De Bruyne ble flyttet ned i den defensive midtbanerollen.

Claudio Bravo holdt på å rote det skikkelig til i det 54.minutt da han rykket ut på et langt framspill mot Aubameyang, bommet på ballen, men fikk til slutt avverget og City fikk frispark etter at Aubameyang ble litt vel ivrig i den påfølgende duellen.

Fire minutter senere var det klart for 2-0. De Bruyne fant Gundogan med en corner, Gundogan prøvde seg med ett skudd fra 16 meter og Kompany kastet seg fram og styrte ballen i mål bak en sjanseløs Ospina.

Og bare syv minutter senere punkterte David Silva kampen da han satte inn 3-0. City vant ballen igjen høyt i banen, Danilo fant Silva med et lekkert gjennomspill og fra kanten av 5-meteren satte Silva ballen sikkert i mål.

Etter dette konsentrerte City seg stort sett om å trille ball, og Arsenal hadde svært lite å komme opp med. Granit Xhaka forsøkte seg med et godt langskudd kvarteret før slutt, mens innbytter Alex Iwobi fikk en god mulighet noen minutter senere. Men en god Bravo i Citys mål var våkent ute og fikk avverget.

På slutten fikk vi også et hyggelig gjensyn med Gabriel Jesus som har vært ute med skade et par måneder, da han kom inn og erstattet Leroy Sane de siste 13 minuttene. Mens unggutten Phil Foden fikk et minne for livet da han fikk prøve seg helt mot slutten i stedet for Aguero.

Dermed kunne også Pep Guardiola, i sin 99.kamp som City-manager, løfte sitt første trofe i sin første finale for klubben, og samtidig hans 22.tittel totalt som manager !!.

Men etter kampen var likevel Pep i det ydmyke hjørnet. Dette trofeet er for klubben, ikke for meg. I andre omgang var vi fremragende, sa en tydelig fornøyd manager.