7 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. januar 2019 15:00 FA Cup 2018/19 3. runde

Dommer: David Coote. Tilskuere: 52 708.

Oppsummering

Championship-laget Rotherham hadde lite å stille opp med mot scoringshungrige Manchester City-spillere, som ikke ga seg før det sto 7-0!

Pep Guardiola stilte et sterkt City-mannskap til dagens tredjerundekamp i FA-cupen mot Championship-laget Rotherham, som til vanlig kjemper en tilværelse i nedrykksstriden på det nest øverste nivået i England. Vincent Kompany, David Silva, Bernardo Silva, Fernandinho og Aymeric Laporte var blant spillerne som fikk hvile i dag, og det ble gjort hele åtte endringer fra de som startet i kampen mot Liverpool på torsdag. Bare Ederson (noe overraskende), John Stones og Raheem Sterling var igjen på laget, mens det var duket for comeback for Kevin De Bruyne fra start. Belgieren fikk også æren av å bære kapteinsbindet, mens Gabriel Jesus vikarierte for Sergio Agüero på topp.

Allerede før det var spilt ti minutter av kampen hadde City hatt en rekke digre målsjanser, den første da Gabriel Jesus headet i tverrligger etter innlegg fra Kevin De Bruyne før det var spilt to minutter. Rett etterpå ble Sterling taklet inne i boksen, men det ble likevel en avslutning ut av det, som gikk rett utenfor. Så var Jesus igjen nære på å score da en ball ble slått inn foran mål, uten at brasilianeren klarte å få foten på den, før et Mahrez-skudd like etterpå såvidt ble reddet av keeper, som greide å slå ballen ut til corner.

Det kunne med andre ord allerede ha vært scoret flere mål da City etter 12 minutter spilt tok ledelsen, takket være en smart stikker av Kevin De Bruyne til Raheem Sterling, som først fintet vekk en spiller, og deretter satte ballen i det lengste hjørnet. 1-0 til City, og det var bare starten.

Halvveis i den første omgangen måtte den ene assistentdommeren gi seg, og det ble noen minutter pause i spillet på grunn av dette, noe som ødela flyten til City litt. Flyt hadde heller ikke Ederson da han etter halvtimen spilt holdt på å gjøre det helt store da han forsøkte å drible vekk en Rotherham-angriper, men mistet ballen. Som på torsdag var heldigvis for City John Stones der som en reddende engel og fikk avverget før det gikk galt.

Gabriel Jesus skulle få flere store muligheter til å score etter spill inn fra kant, men etter 32 minutter spilt klarte han ikke helt å stokke beina, og ballen forsvant ut over dødlinja. Rotherham skulle deretter få en fin mulighet der Ederson måtte ut og bokse, og det så lenge ut til at det ikke skulle bli mer enn 1-0 til pause.

I løpet av de siste minuttene i den første omgangen skulle City likevel greie å putte to til, først på noe heldig vis da Ilkay Gündogan spilte gjennom Phil Foden, som først dempet ballen, før den spratt opp i kneet hans og deretter i mål bak keeper. Dermed 2-0, og det kunne også blitt 3-0 rett etterpå, mens Gabriel Jesus headet rett på keeper fra kort hold i stedet for til siden. Det skulle likevel bli 3-0 før pause, kanskje også det på litt heldigvis vis i og med at det var en Rotherham-forsvarer som satte ballen i eget nett. City rullet opp et fint angrep og Kyle Walker slo ballen hardt inn foran mål der Raheem Sterling ventet på bakerste. Bortelagets Semi Ajayi var imidlertid først på ballen, men greide ikke å gjøre annet enn å skli den inn i eget nettak. Dermed 3-0 til pause.

De lyseblå hvilte ikke på laurbærene i den andre omgangen, og fortsatte å produsere store målsjanser mot et Rotherham-lag som nå ikke hadde annet å spille for enn æren. Det var imidlertid ikke så mye ære igjen etter at kampen var slutt, for målene skulle fortsette å renne inn bak keeper Marek Rodak. 4-0 kom etter 53 minutter da Raheem Sterling rykket fra bortelagets Vyner, stormet inn i boksen med ballen i beina og serverte Gabriel Jesus, som denne gangen ikke kunne unngå å score med en enkel tap-in fra kort hold på åpent mål. Jesus blir kanskje kreditert scoringen, men det er absolutt Sterling som fortjener æren for den.

Etter 58 minutter skulle imidlertid ikke Jesus få ballen på beina da en ball igjen ble slått hardt inn foran mål fra kant, og i stedet rullet den forbi alle. Etter 65 minutter skulle nok en gang Jesus være nære på, men keeper fikk slått avslutningen til brasilianeren over tverrligger.

Like etter kom nederlandske Phillippe Sandler inn for Kevin De Bruyne, og fikk dermed sin debut i City-drakta. Sandler ble hentet fra PEC Zwolle i sommer, og selv om 21-åringen vanligvis er midtstopper, var det som midtbanespiller han spilte i dagens kamp etter innbyttet. Også Danilo skulle komme inn og spille i en noe uvant posisjon – som midtstopper!

Tjue minutter før slutt skulle det nesten bli selvmål igjen da en Rotherham-spiller sleivet ballen mot eget mål etter en corner, men keeper fikk kastet seg og holdt ballen ute.

5-0 skulle likevel komme, og det etter fine kombinasjoner mellom Riyad Mahrez og Ilkay Gündogan. Tyskeren var smart da han i stedet for å skyte fra skrått hold sendte ballen tilbake til Mahrez, som han først hadde fått ballen av, og spilleren fra Algerie var iskald da han plasserte ballen i nettet.

Fredag kveld vant Tottenham 7-0 over Tranmere i sin tredjerundekamp, og en del City-supportere begynte nok nå å tenke at noe lignende også kunne være mulig i dag. Kyle Walker var iallfall ikke langt fra å sikre 6-0 med et knallhardt langskudd som keeper fikk reddet, før det faktisk skulle bli 6-0 på den påfølgende corneren. Ilkay Gündogans ball fra hjørnemerket var perfekt slått, men Otamendis knallharde hodestøt var enda bedre. Keeper rakk aldri å nå opp til ballen med armene, og dermed kunne argentineren juble for 6-0 til City.

Og det skulle også bli 7-0, takket være et skudd fra innbytter Leroy Sané som forandret retning i en Rotherham-spiller og dermed satte keeper ut av spill. Igjen hadde Ilkay Gündogan den målgivende pasningen – hans fjerde for dagen!

Gjestene skulle nesten få et trøstemål på slutten, men en fin redning av Ederson forhindret det, og nøyaktig da klokka passerte 90 minutter blåste dommeren av kampen. Dermed var Rotherhams største FA-cuptap gjennom alle tider et faktum, en City-seier som faktisk kunne ha vært mye større med litt mer effektivitet foran kassa.

Mer cupfotball venter, men nå i ligacupen når City onsdag kveld tar imot Burton Albion til semifinale i ligacupen – det første av to oppgjør. Trekning av fjerde runde i FA-cupen foretas mandag kveld kl 23 norsk tid.