1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. februar 2019 18:30 FA Cup 2018/19 5. runde

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 9680.

Tidslinje

Oppsummering

Manchester City gjorde jobben mot Newport fra League Two, og er dermed klare for kvartfinale i FA-cupen.

Det var få som trodde at lille Newport fra sør-Wales skulle ha noen som helst sjanse mot ligaleder i Premier League Manchester City, men en heller dårlig gressmatte på Rodney Parade kunne være et usikkerhetsmoment og ganske sikkert en liten faktor i at League Two-klubben slo ut Middlesbrough i fjerde runde. Pep Guardiola stilte med et meget sterkt City-mannskap mot laget som ligger tre divisjoner under City, med John Stones og Nicolas Otamendi som stopperpartnere, Fernandinho som defensiv midtbane, Phil Foden og David Silva sentralt og Gabriel Jesus helt på topp. Backene ble bekledd av Danilo og Oleksandr Zinchenko, mens Leroy Sané og Riyad Mahrez hadde vingrollene.

Første omgang ble ikke den helt store opplevelsen sett med City-øyne, og det var tydelig at City-spillerne slet med det dårlige underlaget på Rodney Parade, som også brukes som rugbybane. Det var faktisk Newport som hadde den klart største sjansen i den første omgangen, og bare en fantastisk redning av Ederson som strakk seg så lang han var og fikk slått en heading utenfor stolpen, forhindret at hjemmelaget tok ledelsen.

Nærmest for City var Riyad Mahrez som skjøt fra skrått hold, via beinet til Newport-keeper Day og utenfor den lengste stolpen, i tillegg til Leroy Sané som etter drøye halvtimen spilt skjøt i tverrligger og over, også det fra skrått hold.

Etter en svak førsteomgang, sett med City-øyne, skulle ting imidlertid bli bedre etter hvilen. Fem minutter var spilt da gjestene fra Manchester tok ledelsen etter at Leroy Sané skjøt fra skrått hold, via ansiktet på keeper og i mål. 0-1.

Bare fem minutter senere var Phil Foden frampå med en farlig avslutning, men keeper Day var denne gangen fint med på notene. Danilo holdt deretter på å sende City opp i 2-0 etter 57 minutter, men avslutningen til brasilianeren endte i den nærmeste stolpen!

0-1 skulle holde seg helt til det bare gjensto et kvarter av kampen. Da sørget imidlertid Phil Foden for å doble Citys ledelse med et skudd fra 15 meter, som keeper var etter, men ikke greide å forhindre fra å gå i mål, lavt nede i hjørnet. Dermed 0-2 og kampen så ut til å være punktert.

Etter 87 minutter skulle det likevel bli litt spenning da Newport-spiss Padraig Amond sendte hjemmesupporterne til himmels med en lang tå foran foten på Nicolas Otamendi. Ederson befant seg på halvdistanse og ballen gikk i en fin bue over Citys sisteskanse og i mål. Dermed 1-2.

Det var likevel ikke lenge Newport-supporterne fikk være i himmelen. Kort tid etter avspark skulle nemlig Phil Foden sørge for 3-1 til City. Noen frekke finter og en presis avslutning i hjørnet fra 15 meter var det som skulle til, og med det var kampen i realiteten over.

Riyad Mahrez skulle likevel sørge for at det til slutt skulle bli 1-4, tre minutter på overtid. Avslutningen fra skrått hold lurte seg inn ved den nærmeste stolpen, noe som altså betydde at City vant kampen 4-1 og er klare for kvartfinalen i FA-cupen!