0 - 6
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
18. mai 2019 18:00 FA Cup 2018/19 Finale

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 85 854.

Oppsummering

… og ble samtidig det første laget som har vunnet alle de tre engelske turneringene samme sesong: ligaen, ligacupen og FA-cupen! For i dag var det ingen tvil: City knuste Watford med utrolige 6-0 i FA-cupfinalen!

Manchester City har greid det ingen andre har gjort tidligere: tatt «the domestic treble», det vil si å ha vunnet både ligaen, ligacupen og FA-cupen i samme sesong! I tillegg vant City den mindre betydningsfulle Community Shield før sesongen startet, og har altså tatt storeslem i England sesongen 2018/19!

Kvelden på Wembley skulle bli historisk på mange mulige måter. 6-0-seieren over Watford tangerer den tidligere største finaleseieren i FA-cupen. Vi må helt tilbake til 1903 for å finne den. Den gangen for 116 år siden var det Bury som slo Derby 6-0 i finalen, året før City vant FA-cupen ved å slå Bolton i finalen.

I år var det Watford som fikk unngjelde i finalen, som var deres første siden 1984, da de tapte for Everton. Kveldens finale var bare deres andre, og klubben med kort reisevei til Wembley håpet selvsagt på et helt annet resultat enn 0-6. Fansen til The Hornets skal likevel ha all mulig ære for hvordan de bidro til å skape kjempestemning på Wembley, selv da de lå under med seks mål. Mange ble også igjen da FA-cuppokalen skulle deles ut til kaptein Vincent Kompany og de andre City-spillerne etter kampen.

Når det gjelder City var det i 2011 de lyseblå forrige gang kunne løfte pokalen i verdens eldste fotballturnering – noe som endte trofetørken på 35 år. Den gangen var imidlertid Carlos Tevez Citys kaptein, så da Vincent Kompany, som spilte hele kveldens oppgjør, kunne løfte FA-cuppokalen etter kampslutt, var det for første gang som City-kaptein at han kunne løfte akkurat den pokalen.

At Kompany startet var ingen overraskelse, men få hadde ventet at Gabriel Jesus skulle få plass i startelleveren på bekostning av Sergio Agüero. Argentineren skulle heller ikke komme inn, i motsetning til Kevin De Bruyne som fikk 35 minutter – og på den korte tiden rakk å bli kåret til finalens beste spiller!

Selv om det skulle ende med storseier til City, var det likevel Watford som burde tatt ledelsen i kampen da Pereyra ble spilt gjennom og var alene med Ederson – som kom ut, gjorde seg stor, og fikk avverget.

De lyseblå på tribunen måtte vente til det var spilt 26 minutter for å se kveldens første City-mål. Raheem Sterling hadde den målgivende pasningen da han stusset til David Silva, som fra skrått hold satte ballen presist i det motsatte hjørnet! 1-0 til City!

Det skulle også bli 2-0 like før pause, etter at Bernardo Silva med en nydelig ball spilte gjennom Gabriel Jesus på bakerste. Han fikk pirket ballen forbi keeper som kom ut, før Raheem Sterling kom og «stjal» målet fra Jesus akkurat da ballen skulle til å passere mållinjen. Dermed så det ut til at Jesus måtte nøye seg med å ha den målgivende pasningen, mens altså Sterling ble kreditert scoringen, iallfall til å begynne med. Etter å ha finstudert bildene så det muligens ut til at ballen allerede hadde vært over streken da Sterling var borti ballen, noe som i så fall betydde at scoringen tilhørte Jesus. Uansett sto det 2-0 til City, noe som også var pauseresultatet.

Det var spilt ti minutter av den andre omgangen da Kevin De Bruyne kom inn. Belgieren ville sannsynligvis ha startet kampen, hadde det ikke vært for at han har vært ute med skade – noe han dessverre har vært mye denne sesongen. Han skulle imidlertid få en pangavslutning på sesongen, etter sitt innhopp i dag. Han hadde bare vært på banen i en fem minutters tid da han skulle komme på scoringslista etter en City-kontring der først Jesus stusset gjennom Sterling, som fosset framover med ballen. Ballen til De Bruyne var perfekt, og belgieren nøyde seg ikke med én skuddfinte, men tok like godt en til for å lure vekk enda en motspiller, før han kunne sette ballen i tomt mål. Snakk om ha nerver av stål og å være kald som en fisk! 3-0 til City!

Det skulle ikke gå altfor mange minuttene før det også skulle bli 4-0 til City! Kevin De Bruyne hadde den målgivende pasningen da han sendte Gabriel Jesus alene med keeper. Brasilianeren var iskald, og endelig skulle han få tegne seg på scoringslista da han satte ballen sikkert forbi keeper Gomes. 4-0!

De Bruyne kunne ha økt til 5-0 bare minuttet etterpå, men det femte skulle uansett komme, ti minutter før slutt. Bernardo Silva slo inn fra kant mot bakerste stolpe, der Raheem Sterling ventet. Han hamret ballen i nota via keeper, og ydmykelsen av stakkars Watford bare fortsatte. Ikke en altfor hyggelig siste kamp for Gomes i Watford-buret, før han nå legger opp.

Og City var fortsatt ikke ferdige. 87 minutter var spilt da Sterling skjøt via keeper og i stolpen, før han selv fikk tilbake ballen og enkelt kunne spasere den over målstreken. Dermed utrolige 6-0!

Dermed er sesongen ferdig, og for en måte å avslutte sesongen på! Forrige helg kunne kaptein Kompany og de andre løfte Premier League-pokalen, mens det altså denne gangen var FA-cuppokalen som kunne strekkes i været! Tar vi i tillegg med at City vant ligacupen også, er det nesten så en kan miste pusten av hvilken fantastisk sesong City har hatt! Historie har blitt skapt og det skal godt gjøres å toppe dette – men Pep Guardiola vil garantert prøve!