5 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. januar 2019 16:00 FA Cup 2018/19 4. runde

Dommer: Graham Scott. Tilskuere: 50 121.

Oppsummering

Det endte med nøyaktig samme siffer som i ligaen i høst da City slo Burnley i dagens 4. rundekamp i FA-cupen.

City har et ytterst godt tak på Burnley, og slo da også The Clarets 5-0 da lagene møttes på Etihad i oktober. Mens det den gangen handlet om Premier League, var det FA-cupen det i dag dreide seg om, nærmere bestemt 4. runde, og Pep Guardiolas laguttak viste at han har like store ambisjoner om å gjøre det godt i denne cupen som i ligacupen, der City tidligere i uken kvalifiserte seg for finalen på Wembley i slutten av februar. Det var nemlig en sterk førsteellever som entret gressmatta på Etihad: Ederson i mål, Danilo og Kyle Walker på hver sin back, John Stones og Nicolas Otamendi som stoppere, Fernandinho i sin faste defensive midtbanerolle, Kevin De Bruyne og Ilkay Gündogan foran, Bernardo Silva og Riyad Mahrez på hver sin kant og Gabriel Jesus på topp.

Det var ikke uventet de lyseblå som tok styring fra start av i kampen, og etter 13 minutter skulle de også få en stor mulighet etter at Kevin De Bruyne slo ballen hardt inn foran mål. Gabriel Jesus trengte bare å stikke fram foten for å sette ballen i mål, men bommet, og ballen passerte dermed alle og gikk ut til femmeter. Nå viste imidlertid reprisen at Jesus var i offside da ballen ble slått, og ville fått målet annulert dersom han hadde truffet ballen.

Bare et par minutter etter skulle City få nok en god mulighet da først Kyle Walker ble spilt gjennom. Han sendte ballen bakover i feltet der Bernardo Silva ventet og omtrent fra straffemerket fikk han avsluttet, men dessverre for Citys del rett på keeper som reddet med en fin beinparade.

Bare minuttet etterpå måtte keeper Pope i aksjon igjen etter et Danilo-skudd som sisteskansen hadde visse problemer med å redde. Han reddet først med å slå ballen rett opp i lufta, men greide å fange den på andre forsøk.

Halvveis i den første omgangen skulle kampens første scoring komme, og det etter først et fint framspill av Danilo til Gabriel Jesus som tok ballen med seg inn i feltet, lurte av Burnleys Tarkowski med en finte og så avsluttet via foten på keeper og i mål! En flott prestasjon av Jesus, som dermed scoret sitt 15. mål så langt denne sesongen.

1-0 holdt seg inn til pause, men like etter pause kunne det fort ha blitt 1-1 etter en hårreisende tabbe av Nicolas Otamendi som helt upresset ga fra seg ballen i eget forsvar etter et litt for langt touch da han skulle føre ballen framover. Det gjorde at Matej Vydra kunne snappe ballen og ta den med seg alene med keeper. Ederson kom ut og forsøkte å gjøre seg stor, mens Vydra avsluttet mot det nærmeste hjørnet. Heldigvis for Citys del gikk ballen såvidt på utsiden av stolpen, og Otamendi slapp med skrekken.

Og i stedet for 1-1 og utligning skulle det få minutter etter bli 2-0 til City etter et flott angrep. Gündogan spilte videre til Kevin De Bruyne, som på sin side fant Bernardo Silva på høyrekant. Portugiseren brukte først et touch på å vende mot mål, før han avsluttet via beinet på Stephen Ward, noe som gjorde at ballen forandret litt retning og satte keeper Pope ut av spill. Pope var likevel borti ballen, men greide ikke å forhindre at den gikk i mål og at City dermed ledet 2-0.

Timen var spilt da kampens kanskje beste spiller, Kevin De Bruyne, viste at formen er på vei tilbake og at langskuddene sitter som før. Fra like utenfor sekstenmeteren fyrte han av – kontant borte ved stolpen, utenfor keepers rekkevidde, og dermed sto det 3-0 til City!

Også Burnley-spillerne ville bli med på målfesten, men dessverre for bortelagets Kevin Long var det i eget nett han satte ballen etter 72 minutter spilt, da Kevin De Bruyne fra dødlinja slo ballen hardt inn foran mål. Long rakk knapt å reagere, og greide altså ikke å gjøre annet enn å sette ballen i eget mål, like foran Gabriel Jesus som sto bak og ventet, hadde ikke Long gjort jobben for ham. 4-0 til City!

Det skulle til slutt også bli 5-0 da innbytter David Silva skaffet straffespark, etter at han ble holdt inne i feltet av samme Long, som ikke kan sies å ha hatt en spesielt god dag på jobben. Long ville at keeper Pope skulle komme ut snappe ballen, men Pope ble stående, mens Long tok et godt tak rundt Silva og holdt ham fast for at han ikke skulle snappe ballen. Det gjorde bare at dommer Graham Scott pekte på straffemerket, og innbytter Sergio Agüero var sikkerheten selv da han sendte keeper til feil side og dermed sørget for Citys femte scoring for dagen.

Det kunne også ha blitt mer, men avansementet var uansett et faktum og de lyseblå brukte ikke altfor mange krefter på å jage flere scoringer i det kraftige regnværet i Manchester. Dermed er City klare for 5. runde av FA-cupen, som spilles helgen 15-17. februar. Hvem City skal møte da blir klart mandag kveld kl. 20.20 norsk tid når trekningen gjøres.