1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
31. mars 2018 18:30 Premier League 2017/18 32

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 39 221.

Oppsummering

Manchester City er én kamp unna å vinne Premier League. Etter dagens 3-1-seier over Everton på Goodison Park er alt som trengs for å sikre gullet en seier hjemme mot byrival Manchester United neste lørdag.

Påskeaften var det endelig klart for Premier League-fotball igjen, etter en lang spillepause. Det er nesten tre uker siden Manchester City forrige gang spilte kamp, og mens kampen mot Brighton for to uker siden ble utsatt på grunn av FA-cupspill, har det siden den gangen vært landslagspause. City-spillerne har benyttet den lange pausen til å reise på treningsleir i Abu Dhabi, men det var likevel et etterlengtet gjensyn å se City-spillerne i aksjon for fansen til de lyseblå, som nå kan begynne å gjøre seg klar for feiring av ligagull!

Det skal nemlig enormt mye til for at City ikke tar gullet. Med sju kamper igjen å spille er City vanvittige 16 poeng foran Manchester United på andreplass, og siden det er nettopp dette laget City skal møte lørdag om en uke, vil det si at med seier i den kampen er ligagullet sikret! Dette var et scenario noen begynte å spekulere i allerede i høst, og nå kan det altså vise seg å bli en realitet. Og det beste av alt … om City ikke skulle vinne neste lørdag er heller ikke det noen katastrofe, siden det er så mange flere sjanser til å sikre Citys femte ligamesterskap.

Sergio Agüero ble ikke klar til dagens kamp mot Everton, noe som betydde at Gabriel Jesus fikk fornyet tillit på topp for City. I forsvaret startet Pep Guardiola noe overraskende med både Vincent Kompany, Nicolas Otamendi og nyinnkjøpte Aymeric Laporte i en trebackslinje, der Laporte spilte på venstresiden i forsvaret.

Kampen var knapt kommet i gang før gjestene fra Manchester var i ledelsen, mot laget som i forrige sesong slo City 4-0 i det tilsvarende oppgjøret. Like før fire minutter var spilt satt ballen i nettet bak Everton-keeper Pickford. Det hele startet med et flott gjennomspill av Aymeric Laporte til David Silva, som slo ballen inn i feltet der Leroy Sané ventet på bakerste. Med venstrefoten banket tyskeren ballen i nettet ved den nærmeste stolpen på hel volley, og nok en nydelig City-scoring var et faktum!

Noen minutter senere kunne Everton ha utlignet da hjemmelagets Bolasie headet like over tverrligger fra god posisjon, men i stedet for Everton-scoring skulle City på den påfølgende femmeteren gå opp og score. Ederson sendte ballen til Leroy Sané som hadde løpt seg fri på midtbanen, og med noen følsomme berøringer fikk han lynraskt sendt ballen videre til Kevin De Bruyne på kanten. Belgieren sendte ballen inn i feltet til Gabriel Jesus, som med hodet sendte ballen i mål, såvidt via skulderen til keeper. Dermed var ledelse doblet, og fortsatt var det bare spilt 13 minutter!

Mens Everton hadde null og niks å by på, var det de lillekledde City som styrte alt som skjedde ute på gressmatta på Goodison, og statistikken etter den første omgangen viste at flere City-spillere alene hadde flere vellykkede pasninger enn hele Everton til sammen! Og flere mål skulle det også bli. Åtte minutter før pause skulle kveldens tredje City-scoring komme, nok en gang etter flotte kombinasjoner. Fernandinho spilte fri David Silva på Citys venstrekant, og den spanske magikeren fornektet seg ikke ved å finne Raheem Sterling inne i feltet med en presis ball. Og da Sterling fikk muligheten lot han seg ikke be to ganger – han sendte ballen sikkert forbi Pickford i Everton-buret, og dermed var stillingen 0-3!

Mens førsteomgang var en oppvisning av de sjeldne fra Citys side, roet Pep Guardiolas gutter seg noe ned i den andre omgangen, og presset ikke lenger Everton i like høy grad. Hjemmelaget skulle også få et trøstemål, takket være et flott skudd av Yannick Bolasie, som gikk inn via begge stolpene. Bortsett fra dette skjedde det ikke altfor mye i den andre omgangen, og det spørs om ikke City-spillerne etter hvert begynte å tenke på kommende tøffe oppgaver i stedet for å ofre alt i jakten på flere scoringer. Førstkommende onsdag venter nemlig nok en kamp i Liverpool, da mot de rødkledde i byen i den første av to kvartfinaler i Champions League. Deretter venter altså byderby mot Manchester United, som kan ende som en gedigen fest, dersom Pep Guardiolas gutter vinner kampen. Da er nemlig også Premier League-troféet sikret!