1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
11. desember 2019 18:55 Champions League 2019/20 Gruppe C

Dommer: Carlos Del Cerro (Spania). Tilskuere: 29 385.

Oppsummering

Det var hjemmelaget Dinamo som tok ledelsen i Zagreb, men det endte til slutt med en komfortabel 4-1-seier til Manchester City i denne høstens siste gruppespillkamp i Champions League. Kveldens store helt ble Gabriel Jesus!

City-gutta tok turen til Zagreb som gruppevinnere i sin Champions League-gruppe, og for de lyseblå var kveldens Champions League-oppgjør mot Dinamo Zagreb dermed en ren formalitet. For hjemmelaget sto derimot mye på spill, og både de, Atalanta og Shakhtar Donetsk hadde mulighet til å ende opp som nummer to i gruppa.

Som ventet lot Pep Guardiola noen av de beste få hvile, men stilte likevel med et sterkt lag med mange av de faste med fra start. Claudio Bravo fikk seg en kamp mellom stengene, mens Eric Garcia utgjorde kveldens stopperduo sammen med Nicolas Otamendi. João Cancelo og Benjamin Mendy bekledde backene, mens Rodri, Ilkay Gündogan og Phil Foden spilte sentralt på midten. Tar vi også med at Riyad Mahrez og Bernardo Silva startet på hver sin kant og at Gabriel Jesus var å finne på topp, har vi nevnt hele startoppstillingen.

City skulle ikke få den aller beste åpningen på kampen, og det skulle bare gå ti minutter før Pep Guardiolas mannskap havnet under, takket være hjemmelagets Daniel Olmo som fikk drømmetreff på hel volley. Det var Damian Kadzior som slo ballen framover mot spanjolen, som hamret til på direkten – i mål. Dermed 1-0 til hjemmelaget takket være en nydelig scoring.

Det skulle gå litt tid før City-spillerne våknet, men utover i andre omgang skulle de lyseblå få mer kontroll på kampen. Ilkay Gündogan testet hjemmelaget keeper Livakovic med et skudd etter 19 minutter, etter 34 minutter skulle endelig utligningsmålet komme. Riyad Mahrez’ innlegg fra kant var perfekt slått, og det samme var Gabriel Jesus’ heading. Med pannebrasken fikk han i duell med en motspiller satt ballen til side for keeper, og dermed sto det 1-1. Som en parentes kan det legges til at det deretter oppsto en del tumulter etter scoringen fordi en av hjemmelagets spillere lå nede mens City-scoret, uten at de lyseblå spilte ut ballen. Dinamo-spillerne oppnådde imidlertid ikke noe annet med dette enn å få gult kort.

Og apropos kort – kort tid før pause burde så absolutt hjemmelagets Amer Gojak fått se det røde kortet. I en løpsduell med Rodri tok bosnieren plutselig et steg til siden og plantet albuen rett i ansiktet på Rodri, som deretter gikk ned. At handlingen var bevisst kan det ikke være noen særlig tvil om, men utrolig nok foretok ikke dommer Carlos Del Cerro seg noe. Og enda mer utrolig – det gjorde heller ikke VAR-dommerne! Hvordan UEFA kommer til å forsvare dette i etterkant kommer til å bli svært interessant å se.

Dermed 1-1 til pause, men the Gabriel Jesus show var så vidt begynt!

For bare fire minutter ut i andre omgang skulle brasilianeren sende City opp i føringen etter en nydelig prestasjon. Phil Foden hadde den målgivende pasningen da han spilte til Jesus som først tok ballen med seg, danset seg forbi en motspiller, og til slutt sendte ballen elegant i det lengste hjørnet forbi keeper. En strålende prestasjon og 2-1 til City!

Men var showet til Jesus over med det? Nei! Fem minutter senere var hat tricket et faktum da Jesus var på rett plass til rett tid, fikk strukket fram en fot og satte det meget godt slåtte innlegget fra Benjamin Mendy i mål! 1-3 i Zagreb!

Med en komfortabel 3-1-ledelse bestemte Pep Guardiola seg for å gjøre en del bytter, og Taylor Harwood-Bellis fikk også komme inn i sin andre obligatoriske kamp for City. Som i ligacupkampen han spilte i tidligere i høst ble stopperpartneren hans Eric Garcia.

En annen ung og utrolig lovende spiller skulle sørge for at det endte 4-1 til City. Det er da selvsagt Phil Foden det er snakk om, da Bernardo Silva fikk slått ballen bakover i feltet der Foden ventet og gjorde akkurat det han skulle – sette ballen trygt i nettet! 4-1 til City, og en kveld som ikke startet altfor oppløftende, endte riktig så trivelig for City-gutta som kan reise hjem igjen til England med et smil om munnen.

Trekningen til 8. delsfinalene i Champions League er mandag kl. 12. De kampene spilles imidlertid ikke før i februar/mars.