0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
31. desember 2017 13:00 Premier League 2017/18 21

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 25 804.

Oppsummering

Det stoppet på 18 ligaseiere på rad for Pep Guardiolas Manchester City. Hadde det ikke vært for Edersons strafferedning på overtid kunne det også ha endt med tap for de lyseblå som nyttårsaften tok turen til Selhurst Park for å møte Crystal Palace.

Det ble en svært så dramatisk og hektisk kamp på Selhurst Park nyttårsaften da hjemmelaget Crystal Palace tok imot et Manchester City med ambisjoner om å ta sin 19. strake ligaseier, og dermed tangere rekorden til Bayern München fra tysk fotball satt da Pep Guardiola var manager der. Nedrykkstruede Crystal Palace var selvsagt svært interessert i å forhindre det, og manager Roy Hodgson hadde på forhånd uttalt at hjemmelaget ikke skulle legge seg bakpå og plassere elleve spillere i forsvar, slik så mange lag har gjort mot Manchester City denne høsten. Det gjorde da heller ikke, noe som førte til en mer åpen kamp enn det som har vært tilfellet i mange City-kamper den siste tiden, selv om det likevel var de lyseblå som stort sett hadde ballen, og som også burde ha vunnet med tanke på ballinnehav og sjanseskaping.

Før kampen ble det rapportert at Fabian Delph var klar for spill, men han ble likevel ikke klar, noe som førte til at Danilo fikk nok en kamp på venstrebacken. John Stones var imidlertid å finne på benken, men kom aldri på banen, noe som betydde at Eliaquim Mangala (i maske etter å ha brukket nesa for noen kamper siden), spilte i stedet. Både Raheem Sterling og Sergio Agüero ble hvilt fra start, noe som betydde at Leroy Sané og Gabriel Jesus kom inn i forhold til dem som startet mot Newcastle. Jesus måtte imidlertid forlate banen i dag etter 23 minutter spill. Da hadde han forsøkt å spille videre en stund etter en situasjon der han mistet fotfestet og nesten landet i spagaten. Da skjedde det noe med det ene kneet hans, og det kunne se ut som han fikk en vridning. Brasilianeren forsøkte som sagt å spille videre, men måtte til slutt forlate banen oppløst i tårer da smertene tok overhånd, og det fryktes nå at han kan være ute av spill i flere uker.

En misforståelse mellom keeper Ederson og Eliaquim Mangala etter ni minutter kunne gitt Crystal Palace ledelsen, men Mangala var heldigvis på plass og fikk blokkert skuddet fra Benteke da keeper var borte. Noen minutter senere måtte Ederson igjen i aksjon da er skudd forandret retning. Reprisene viste at ballen nok hadde gått på utsiden av stolpen uansett, men Ederson var uansett med på notene.

Da Gabriel Jesus forsvant ut kom Sergio Agüero inn, og han skulle være svært nære på å score da et skudd fra like utenfor boksen gikk via en motspiller og i stolpen! Mot Newcastle hadde argentineren to stolpetreff, og også i dag skulle det altså ende med treff i treverket for Citys mestscorende spiller gjennom tidene.

Dermed sto det 0-0 til pause etter en omgang der Crystal Palace fikk vist at de absolutt ikke er noen kasteball. Til tross for tabellposisjonen er Palace et av de lagene som har gitt City best motstand denne sesongen, selv om det også må nevnes at det var mye som ikke helt fungerte for de lyseblå i dag. Særlig Leroy Sané hadde en svak førsteomgang og frustrasjonen begynte også å bre seg da Kevin De Bruyne spilte gjennom tyskeren, bare for å se at Sané stoppet opp løpet sitt. De Bruyne var da tydelig misfornøyd med sin lagkamerat.

I et forsøk på å endre kampbildet satte Pep Guardiola innpå Raheem Sterling i stedet for Ilkay Gündogan et stykke ut i den andre omgangen, og kort tid etter skulle City få en gedigen sjanse da nettopp Sterling spilte gjennom Leroy Sané på bakerste stolpe. Tyskeren kunne ha sendt ballen ut i feltet til en umarkert Agüero, men valgte å avslutte selv – rett i ansiktet på keeper Hennessey, som både var god og heldig i den situasjonen.

City produserte flere gode muligheter utover i den andre omgangen, men den største sjansen var det likevel hjemmelagets Andros Townsend som fikk etter 78 minutter da ballen gikk gjennom feltet og havnet i beina hans på bakerste. Fra glitrende posisjon satte han imidlertid ballen skyhøyt over mål.

Akkurat da kampen så ut til å ebbe ut med 0-0 og klokka var i ferd med å passere 90 minutter, skulle den virkelige dramatikken starte. I en løpsduell med Raheem Sterling gikk hjemmelagets Zaha plutselig i bakken, uten at det så ut til å være noen særlig grunn til det, annet enn at spillerne befant seg innenfor sekstenmeteren. «Han kaster seg», mente BT Sports dommerekspert Graham Poll, men til City-spillernes store fortvilelse pekte likevel dommer Jonathan Moss på straffemerket. City har erfaring med å få feildømte straffer mot seg på overtid, men denne gangen skulle heldigvis Ederson framstå som en matchvinner da han med beina reddet forsøket fra Milijovevic fra ellevemetersmerket!

City satte umiddelbart i gang en kontring som endte med et frispark fra god posisjon. I løpet av kontringen ble imidlertid Kevin De Bruyne feid over ende av hjemmelagets Puncheon, som slapp unna med gult kort for den meget stygge taklingen. De Bruyne ble liggende lenge nede på banen og måtte til slutt bæres av. Hvor alvorlig skaden er vites ikke i skrivende stund, men at belgieren må belage seg på å være tilskuer noen uker framover er ikke usannsynlig.

Frisparket fra innbytter Yaya Toué endte bare opp i muren, og dermed endte kampen på Selhurst Park 0-0, noe som altså betyr at seiersrekken i Premier League stanset på 18 for Citys del. Det kunne imidlertid også blitt tap hadde Palace scoret på det feildømte straffesparket, men selv om Ederson reddet det og City greide ett poeng, må likevel det ene poenget sies å være dyrekjøpt med tanke på at både Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne ble skadet og nok er ute av spill en god stund framover. Hvor lenge gjenstår å se.