1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. april 2019 15:05 Premier League 2018/19 34

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 25 721.

Oppsummering

Manchester City gjorde jobben og tok med seg alle de tre poengene hjem fra Selhurst Park etter å ha slått Crystal Palace 3-1!

Det er fem år siden den berømte aprilsøndagen i 2014 da Manchester City slo Crystal Palace 2-0 i London, mens Steven Gerrard gled og Chelsea vant 2-0 på Anfield. Det gjorde at City, som hadde én kamp til gode på Liverpool, kunne komme tilbake etter å ha lagt etter med flere poeng, og til slutt endte opp med å vinne Premier League. Skjebnen ville ha det til at denne søndagen i 2019, nesten fem år etter, inneholdt nøyaktig de to samme kampene, på de to samme arenaene. Dagens første oppgjør var Crystal Palace mot Manchester City på Selhurst Park, og akkurat som for fem år siden, endte City opp med å vinne med to mål!

Pep Guardiola stilte med et tilnærmet toppet lag, men kunne fortelle før kampstart at Fernandinho hadde pådratt seg en liten skade, og ikke var tilgjengelig til kampen. Det betydde at Ilkay Gündogan tok den defensive midtbanerollen, mens kaptein Vincent Kompany var tilbake som midtstopper, sammen med Aymeric Laporte. Også Benjamin Mendy var tilbake etter å ha stått over tirsdag i Champions League, og det samme var Leroy Sané og Kevin De Bruyne, som var å finne på banken sist og bare fikk et lite innhopp på slutten. Også Bernardo Silva hadde ristet av seg skaden som holdt ham ute mot Spurs, og var å finne på Citys benk.

Raheem Sterling skulle ende opp med å bli kampens store profil med sine to scoringer i dag, men han skulle også ha scoret allerede etter ti minutter spilt. City, som tok styringen helt fra start, spilte seg inn i Palaces boks med fine kombinasjoner, før David Silva tok ballen med seg ned mot dødlinja og inn mot mål. Inne foran mål fant han Raheem Sterling, som hadde løpt seg fri, og burde hatt en enkel jobb med å sette ballen i det nesten tomme målet. Sterling traff imidlertid ikke rent på ballen og avslutningen endte svakt opp på feil side av stolpen. En diger bom av Sterling, som imidlertid skulle gjøre det godt igjen bare fem minutter senere.

15 minutter var altså spilt da Sterling sendte City i ledelsen med en nydelig avslutning fra hjørnet av femmeteren. Engelskmannen, som har vært i sitt livs form denne sesongen, må imidlertid dele æren for scoringen med Kevin De Bruyne, som med et nydelig gjennomspill fra midtbanen sendte Sterling alene med keeper. Citys nummer sju var riktignok presset, men fikk avsluttet fra spissen av femmeteren – over hanskene på keeper Guaita og i mål! 1-0 til City!

City fortsatte med å totaldominere alt som skjedde ute på gressteppet på Selhurst Park, og hjemmelaget fikk knapt låne ballen. Flere ganger var det nære på at City skulle komme til digre muligheter, men publikum måtte vente helt til like før pause før den neste skikkelige målsjansen skulle komme. Ilkay Gündogan løftet ballen inn i feltet, der tre City-spillere gikk i veien for hverandre i et forsøk på å få tatt ned ballen og avsluttet. Etter litt klabb og babb endte ballen opp hos Kevin De Bruyne, som sendte ballen utenfor via en Palace-spiller som fikk blokkert.

Også etter bare noen minutter spilt av den andre omgangen skulle City være nære på å score etter innlegg av De Bruyne inn i feltet, der en Palace-spiller nesten holdt på å sette ballen i eget mål, men keeper var nede og fikk avverget.

0-2 skulle likevel komme, etter drøye timen spilt da ballen ble spilt ned til David Silva som fra dødlinja sendte ballen bakover til Leroy Sané, som deretter slo ballen inn foran mål. Der var Raheem Sterling på plass og fikk med en enkel, men elegant, avslutning, sendt ballen tilbake mot det hjørnet den kom fra, helt inne ved stolperota! 2-0 til City, og dermed virket det som om mye var gjort!

Etter dette skulle imidlertid Palace gå fra omtrent ikke å ha fått låne ballen til å sette inn et skikkelig trykk mot City-forsvaret, som frem til da stort sett hadde hatt lite å gjøre. En stund skulle de lyseblå klare å avverge, men da hjemmelaget fikk frispark like utenfor sekstenmeterstreken ti minutter før full tid, skulle det rakne. Skuddet fra Luka Milivojevic gikk gjennom Citys mur, og Ederson, som kanskje litt merkelig hadde plassert seg midt i mål, rakk ikke bort i hjørnet. Dermed sto det 1-2 og det var full kamp igjen.

Like før ordinær tid var ute, da Palace gjorde et forsøk på å utligne, skulle imidlertid nådestøtet komme. Kevin De Bruyne snappet ballen på egen banehalvdel og City kunne sette i gang en kontring mot et Palace-lag som sto høyt. Med seg hadde belgieren blant annet innbytter Gabriel Jesus, som var kommet inn for Sergio Agüero. Det var nettopp brasilianeren De Bruyne sendte ballen til, og selv om reprisene viste at han såvidt befant seg i offside da ballen ble spilt, fikk han fortsette og kunne komme alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, sendte ballen i det nærmeste hjørnet, og kunne dermed juble for 3-1 til City, og også tre viktige poeng i kampen om ligagullet!

Dermed gjentok historien seg fra fem år siden, iallfall med hensyn til City, som altså nok en gang slo Crystal Palace med to mål på Selhurst Park. I 2014 var det Edin Dzeko og Yaya Touré som sørget for scoringene, mens altså Raheem Sterling ganger to og Gabriel Jesus sørget for dagens seier. Så gjenstår det å se hvordan det går på Anfield og om også historien gjentar seg der.