0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
30. september 2017 18:30 Premier League 2017/18 7

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 41 530.

Oppsummering

Et kanonskudd av Kevin De Bruyne sikret tre poeng for City borte mot Chelsea på Stamford Bridge. City går dermed inn i landslagspausen på toppen av Premier League-tabellen.

Et av de definitivt vanskeligste oppgjørene i løpet av Premier League-sesongen er bortekampen mot Chelsea på Stamford Bridge, og City er nå ferdig med den kampen og kom ut av bataljen med alle de tre poengene etter at Kevin De Bruyne scoret kampens eneste mål med en lekkerbisken av et skudd.

David Silva med nok en god kamp for City!

Før kampen hadde Pep Guardiola både fått de dårlige nyhetene om at Benjamin Mendy blir ute kanskje resten av sesongen etter å ha måttet operere i kneet på grunn av en leddbåndsskade, i tillegg til at Sergio Agüero få dager før kampen var involvert i en bilulykke i Nederland og muligens blir ute en måned eller to på grunn av et ribbeinsbrudd.

En spiller som har fått en ny vår de siste ukene er Fabian Delph, som har kommet inn på Citys venstrebackposisjon og gjort en glimrende jobb der. Også i kveld ble Delph foretrukket på venstrebacken i Benjamin Mendys skadefravær, mens Gabriel Jesus spilte alene på topp på grunn av ulykken med Agüero.

Den første omgangen skulle ende målløst, men det var City som var det klart beste laget og som hadde ballen i 67 % av tida. De helt store sjansene skulle imidlertid utebli, og Fernandinho var nærmest for City da han like før pause headet en corner mot mål. Courtois i Chelsea-buret var imidlertid med på notene med en fin redning.

Tidligere i omgangen holdt det på å bli en stor sjanse da Gabriel Jesus jaget nevnte Courtois som brukte for lang tid med ballen i beina og endte opp med å spille ballen rett i Jesus. Ballen gikk imidlertid ut til utspark.

Kevin De Bruyne – matchvinner med kampens eneste mål på Stamford Bridge!

Selv om City altså ikke skapte så enormt med sjanser var det ingen tvil om at det var de lillakledde fra Manchester som var det beste laget på banen, og utover i andreomgangen skulle også angrepsspillet begynne å sitte. Etter 66 minutter skulle også flotte kombinasjoner i City-angrepet, i tillegg til en nydelig avslutning, sørge for det som kom til å bli kampens eneste mål og dermed vinnermålet. Nicolas Otamendi spilte ballen opp til Kevin De Bruyne, som sendte videre til Gabriel Jesus som på direkten la ballen tilbake til De Bruyne. Så fyrte belgieren av og traff perfekt! Keeper Courtois var sjanseløs på De Bruynes kanon av et skudd fra 18 meter som endte opp inne ved stolpen, høyt oppe i målet. En nydelig scoring av assistkongen De Bruyne, som nå også har scoret selv i sine to siste kamper for City.

City kunne også ha gått opp i 2-0 mot slutten av omgangen da Gabriel Jesus fikk drømmetreff på hel volley etter et innlegg og traff perfekt. Uheldigvis traff skuddet hodet til Rüdiger, men det gjorde ikke så mye – Chelsea greide aldri å legge noe som helst press på City, som imponerte med solid forsvarsspill som temmet Chelsea-angriperne. Tre og et halvt minutt på overtid blåste dommer Martin Atkinson av kampen, og det betydde at City hadde vunnet for åttende gang på rad! City leder fortsatt Premier League-tabellen, nå med ett mål bedre enn Manchester United.

Nå er det landslagspause, noe som vil si at City ikke skal spille kamp før om 14 dager. Motstander er da Stoke City, hjemme på Eastlands.