0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
5. august 2018 16:00 Community Shield 2018/19

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 72 724.

Oppsummering

Sesongens første trofé er allerede i boks, etter at City slo Chelsea 2-0 på Wembley og dermed vant denne sesongens FA Community Shield.

Vi er bare én uke unna Premier League-start og tradisjonen tro møtte forrige sesongs Premier League-vinnere laget som vant FA-cupen i det som noen bare regner som en treningskamp, men som like fullt er en offisiell kamp og gir et trofé. Mens City vant Premier League på suverent vis forrige sesong, var det Chelsea som stakk av med FA-cupen, og det var derfor London-lage, nå med ny manager, som sto på motsatt banehalvdel da Pep Guardiola tok med seg guttene sine til Wembley i dag.

For de fleste av Citys spillere i dag var denne kampen den første for sesongen, på grunn av ferie etter VM. Det var imidlertid ikke så enkelt å se, muligens på grunn av et svært svakt Chelsea-lag omtrent ga de lyseblå fritt spillerom og lot dem få gjøre som de ville.

I sommer scoret Sergio Agüero sitt første VM-mål, og argentineren fortsatte også i dag der han slapp forrige sesong. Citys mestscorende spiller gjennom alle tider sørget for begge Citys to mål i dag, og kunne også ha scoret flere. Etter tolv minutter ble han servert av Phil Foden, som fikk spille fra start i dag, og sendte deretter City i ledelsen med et velplassert skudd fra seksten meter som endte opp nede i hjørnet bak Willy Caballero i Chelsea-buret. Scoringen var Agüeros 200. offisielle City-mål.

Også like etter pausen burde Agüero ha scoret da han kom alene med keeper, som han rundet, før han satte ballen i nettveggen.

2-0 skulle likevel komme, etter en City-kontring etter 57 minutter, der Bernardo Silva spilte gjennom Agüero, som sendte ballen nede i det nærmeste hjørnet bak Caballero.

Som sagt skulle City ha vunnet kampen med langt flere mål, og det var de lyseblå som totaldominerte ute på gressmatta på Wembley. Et par gode muligheter på overtid av kampen ble skuslet bort, men det spilte liten rolle. Fire minutter på overtid blåste dommer Jonathan Moss av kampen, og City hadde dermed sikret seg sesongens første trofé – Community Shield-fatet.

Om sju dager er det ligastart for Citys del, som skal møte Arsenal på Emirates i London i åpningen.