0 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
13. september 2017 20:45 Champions League 2017/18 Gruppe F

Dommer: Szymon Marciniak (Polen). Tilskuere: 43 500.

Oppsummering

Feyenoord hadde lite å stille opp med mot et Manchester City i scoringsform. Pep Guardiolas gutter vant hele 4-0 og fikk dermed en kjempestart på Champions League denne sesongen!

Feyenoord har vært i storform så langt i den hjemlige serien så langt denne sesongen. Fire seiere på fire mulige forsøk står Rotterdam-klubben med så langt, men hjemme mot Manchester City i første gruppespillkamp i Champions League, var det ikke mye som tydet på det. Pep Guardiolas gutter hadde stort sett full kontroll på alt som foregikk ute på gressmatta på et fullsatt De Kuip.

Stemningen var det ikke noe å si på, men et slag i fjeset ble det for hjemmepublikum at City tok ledelsen før to minutter var spilt. David Silva la ballen inn i feltet etter en corner, og høyest raget John Stones som fikk headet mot bakerste stolpe fra seks meter. Der befant det seg riktignok en spiller på strek som ikke burde hatt noen som helst problemer med å blokkere headingen. At hjemmelagets Vilhena greide å rote ballen mellom beina sine må karakteriseres som utrolig klønete og en kjempebrøler. Stones og City takket likevel for hjelpen, som altså sørget for en tidlig City-ledelse.

Jubileum – Sergio Agüero med sin scoring nummer 30 i Europa for Manchester City!

Få minutter etter kunne Gabriel Jesus ha økt til 2-0 med en heading mot bakerste hjørne som ble reddet på strek, men akkurat det gjorde ikke så mye i og med at 2-0-scoringen likevel skulle komme etter bare ti minutter spilt. Kyle Walker la ballen lavt inn fra sin høyrekant, og hvem andre enn Sergio Agüero var på plass for å ekspedere ballen videre inn i nettmaskene! Citys mestscorende spiller i Europa gjennom tidene (snart også mestscorende i alle turneringer) gjorde det han har gjort så mange ganger før, og City ledet 2-0!

Feyenoord var farlig frampå etter 20 minutter spilt, men da skuddet bare havnet i nettveggen, skulle City fem minutter etter i stedet gå opp i 3-0. En corner havnet til slutt i beina til Sergio Agüero, som måtte se skuddforsøket sitt bli blokkert. Det sørget imidlertid for at Benjamin Mendy kunne lade kanonen, og Feyenoord-keeper måtte kaste seg for å redde det knallharde skuddet. Ballen gikk deretter ut i feltet igjen og havnet rett i beina på Gabriel Jesus, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold på blank kasse. Feyenoord-forsvaret sto med hendene i været og ville ha offside, men reprisen viste at det var det ingen grunn til. Jesus var flere meter onside i det øyeblikket Mendy skjøt. Dermed sto det plutselig 3-0 til City, og kampen virket å være avgjort allerede etter 25 minutter spilt.

Mot slutten av omgangen skulle hjemmelaget begynne med grisespill, og fikk flere gule kort mot seg etter stygge fellinger bakfra. Hjemmelaget var tydelig frustrerte, mens de lyseblå hadde full kontroll på det meste ute på banen. Keeper Ederson ble kampklar etter lørdagens hodestempling, men spilte med beskyttelseshjelm på hodet, sannsynligvis den første City-keeper som noensinne har gjort det. Han fikk imidlertid en rolig førsteomgang, og andre omgang skulle heller ikke bli altfor hektisk med et City-lag med mye balltrilling og ballinnehav.

John Stones – tomålsscorer!

Etter 63 minutter skulle publikum få oppleve noe helt unikt, nemlig å se John Stones bli tomålsscorer. Mens engelskmannen ved første anledning var svært heldig som greide å få ballen i mål, var hodestøtet denne gangen, nok en gang etter en kort corner der ballen etter hvert ble slått inn i feltet, mye mer kontant. Stones moste Botteghin i lufta og kunne fra kort hold heade inn 4-0 til City!

Så veldig mye mer interessant var det ikke som skjedde i Rotterdam i kveld, noe som altså betyr at kampen endte med seier 4-0 til gjestene fra Manchester, som dermed har fått en drømmeåpning på denne sesongens Champions League!